torsdag 30 december 2010

Min egen sammanfattning av det gångna året

Att stanna upp och se tillbaka på det gångna året är oerhört spännande, inte minst då det har varit ett intressant och händelserikt år. Allt från presstöd och valrörelse till Almedalen och Liverpool. Detta är min egen sammanfattning av det gångna året.

Tiden går snabbt och det gäller att hänga med, speciellt om saker och ting skall uträttas med resultat. Ett helt år har passerat sedan klockorna klämtade för att fira intåget i år 2010. Trots att allt inte blev som det var tänkt så tycker jag ändå att året har varit positivt, för i slutändan så är det oftast de positiva minnena som lever kvar. Det positiva ur saker och ting som framkallar leenden i framtiden. Vad vore därför mer passande än att börja med presstödet?

Nationell Idag - en tidning med presstöd.

Tidningskampanjen var ett projekt som började långt innan detta år, men målet med kampanjen uppnåddes under år 2010. Vägen till målet var slitsam, men med hjälp av hårt arbete så var utgivningstakten stabil, antalet prenumeranter låg på en tillräcklig nivå och mycket av det andra låg i fas.

Mellan augusti år 2009 till januari år 2010 så pågick en prövotid där Tidningsstatistik kontrollerade att kraven uppfylldes, och de hade inget att invända emot. Det som nu återstod var att Presstödsnämnden skulle sammanträda för att ta beslut i frågan, något som skedde den 21 april.

Den 22 april meddelade Presstödsnämnden sitt beviljande till att ge Nationell Idag presstöd, något som väckte stor medial uppmärksamhet och en enorm glädje för mig och alla andra som arbetat med kampanjen. I och med detta så hade vi skapat historia. Detta innebar ett ekonomiskt stöd på 699 583 kronor för prövotiden samt 1 679 000 kronor för år 2010. Den 20 december meddelade Presstödsnämnden att Nationell Idag även kommer att erhålla stöd i form av 1 679 000 kronor även under år 2011. Läs mer här.

Jag talar på protestmötet mot svenskfientlighet i Landskrona.

Den 11 april arrangerade vi ett protestmöte mot svenskfientlighet i Landskrona med anledning av dödsmisshandeln av 78-åriga Inger på en parkeringspalts den 29 mars. På plats fanns väldigt mycket folk, såväl sympatisörer som motdemonstranter. Trots att stämningen stundtals var hätsk så lyckades motdemonstranterna aldrig att förstöra protestmötet. Läs mer här.

25 april – De första kampanjflygbladen började delas ut efter att en 11-årig flicka blivit våldtagen av en asylsökande man i Hultsfred. Totalt 2000 kampanjblad delas ut i Hultsfred- och Vimmerby kommun. Läs mer här.
Mars-maj - Under denna period hade jag flera intressanta debatter med Micael Glennfalk, Vimmerby kommuns blivande kommunalråd tillika den mest kryssade moderata kommunpolitikern i Sverige. Läs mer här, här, här, här och här.

Jag tillsammans med tre partikamrater som besökte BNP-avdelningen i Liverpool.

Den 3 maj blev det åter en resa till England för att besöka våra kamrater i BNP (British National Party). År 2008 var destinationen Leeds och dess avdelning, men denna gång besöktes avdelningen i Liverpool. Syftet med besöket var att hjälpa BNP i slutskedet av valrörelsen, utbyta idéer och utveckla samarbetet. Utöver valarbete och politik så hann vi även med att besöka olika sevärdheter runtom i staden. Läs mer här.

2 juni – Vimmerby Tidning hindrar oss från att annonsera, trots löften. Läs mer här.
6 juni – Lokalflygbladen anländer och börjar spridas. Läs mer här.

Jag delar ut informationsblad under Almedalsveckan på Gotland.

Mellan den 4-7 juli var det åter dags för årets upplaga av Almedalsveckan på Gotland, som i år blev rekordstor. Själv deltog jag enbart under två av dagarna, men hann ändå med att tala två gånger, prata med många människor och umgås med partikamrater. För att summera vår närvaro under veckan så tänkte jag citera ordföranden för SSU Stockholm som den 5 juli skrev följande på sin twitter: "Jag får krupp på de idiotiska nationaldemokraterna som dyker upp överallt, ska inte skriva på twitter vad jag får lust att göra..." Läs mer här.

10 juli – Jag börjar Twittra. Läs mer här.

De så kallade flyktingbarnen har det bra i Södra Vi, i Vimmerby kommun.

Den 26 juli publicerade jag ett inlägg på bloggen som tog upp standarden på gruppboendet för de så kallade flyktingbarnen i Södra Vi, i Vimmerby kommun. Genom bilder som jag publicerade kunde läsarna se en av de nyrenoverade lokalerna innehållandes nya möbler, två platta tv-apparter, ett piano och ett Playstation 3. Inlägget blev väldigt uppmärksammat på nyhetssidor, forum, bloggar och i Nationell Idag. I samband med inlägget så gjorde jag även en intervju med kommunens socialchef, en intervju som talade för sig själv. Läs mer här, här och här.

27 juli – Besöksrekord på bloggen med 2771 stycken unika besökare på en och samma dag. Läs mer här.
30 juli – Informationsblad om bloggen trycks upp och börjar delas ut. Läs mer här.
11 augusti – Planer på att upprätta ett Medborgargarde i Vimmerby uppmärksammas i olika medier. Bland annat så blir jag intervjuad av Sveriges Radio. Läs mer här och här.
23 augusti – Valmanifestet för Vimmerby kommun lanseras. Läs mer här.

Jag berättar om Nationaldemokraternas politik och visioner för den första av totalt tre elevgrupper på Vimmerby gymnasium.

Den 8 september deltog vi i en politisk informationsdag på Vimmerby gymnasium, efter att ha blivit inbjudna av kommunen. Jag berättade om Nationaldemokraternas politik och visioner för de tre olika elevgrupperna. Intresset var stort för oss, många frågade, ville diskutera och berätta så vi höll på att inte komma ifrån skolan. I det efterföljande skolvalet så erhöll vi sju procent. Detta plus att SD blev största parti gjorde de politiskt korrekta fullkomligt desperata. Vimmerby Tidning skrev en artikel med rubriken ”Elever röstar främlingsfientligt” och en av skolans samhällslärare gick ut och pratade om att skolan skulle se över om undervisningen behövde bli tydligare. Någon dag efter informationsdagen så publicerar Vimmerby Tidning en annan artikel där en representant från MUF och en från SSU. I artikeln säger de att de inte är rädda för att ta debatten, men att de är rädda för sina medlemmars säkerhet eftersom att vi var där. Detta var dock mycket märkligt då deras moderpartier från Vimmerby var på plats och dessa hade inget emot att vi närvarade. Efter publiceringen så lyckades vi få in ett genmäle bara någon dag innan valet. Läs mer här, här och här.

11 september – Torgmöte i Vimmerby. Läs mer här.
11 november – Medial uppmärksamhet i Vetlanda med anledning av Salemkampanjen.
Läs mer här.
17 november – Asylmöte i Kristdala. Läs mer här.
24 november – Asylmöte i Järnforsen. Läs mer här.

Mycket blommor och ljus på podiet som markerar den plats där Daniel Wretström brutalt mördades av ett månetniskt gäng år 2000.

Den 11 december var det åter dags att samlas i Salem för att minnas alla de som fallit offer för svenskhatet och för att protestera mot svenskfientligheten som, på ett eller annat sätt, alltid är närvarande i de flesta människors vardag. Under årets manifestation blev vi runt 850 deltagare, en ökning sedan året innan. Inför manifestationen så hade en omfattande kampanj genomförts runt om i landet, inte minst i nordöstra Småland där 5000 informationsblad delats ut och dessutom lett till medial uppmärksamhet. Läs mer här, här och här.

Jag och två partikamrater under valrörelsen.

Jag tänkte även skriva några korta rader om valrörelsen. Den aktiva, eller mer offentliga, valrörelsen började runt mars och fortsatte sedan i en mer intensiv takt fram till valdagen den 19 september. Det var intensivt med torgmöten, torgaktiviteter, utdelningar, plaketeringar, skrivande, valsedelsutläggningar och så vidare. Valet slutade med att vi behöll våra tidigare mandat, men tappade röster i riksdagsvalet. I Vimmerby blev det som bekant inget mandat, men i det stora hela så tycker jag att vi gjorde ett mycket bra arbete med tanke på de resurser som vi hade till förfogande och vi har garanterat bildat opinion bland Vimmerbyborna. Läs mer här.

Detta var en kort sammanfattning av det gångna året och det är mycket som inte har kommit med. Hur det kommande året kommer att arta sig återstår att se. Hur som helst så kommer bloggandet
att fortsätta, men möjligen med några mindre förändringar. Jag är inte så mycket för nyårslöften, men under nästa år så skall jag försöka uppdatera bloggen lite oftare och med mer varierande inlägg. I övrigt så kommer jag att fortsätta att kämpa för det jag tror på, för det jag lever för och för det som jag är beredd att dö för.

Till sist så vill jag passa på att önska alla läsare ett Gott Nytt År! På återseende år 2011!
:)

4 kommentarer:

Folkbildare sa...

Det tackar vi för. En trevlig hemsida med ett trevligt budskap.

Gott nytt år!

Anonym sa...

Med fler idealister som du själv så kanske ändå inte allt är förlorat.

Bra jobbat, lycka till med det fortsatta arbetet under 2011.

Hälsningar från Stockholm

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Folkbildare

Tack, kul att du uppskattar bloggen!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Tack! Vi har mycket att göra, men allt är långt ifrån förlorat. Under år 2010 så har vi nått flera mindre, men betydelsefulla, framgångar. Hur det kommer att bli år 2011 beror helt på oss själva, men så länge som vi tror på det vi gör och kämpar tillsammans så kommer vi garanterat att erövra nya framgångar.