onsdag 8 september 2010

Valinformation på Vimmerby gymnasium

Under onsdagsförmiddagen den 8 september arrangerade Vimmerby gymnasium och Vimmerby kommun en fyra timmar lång politisk informationsdag. Anledningen till initiativet var att öka den politiska medvetenheten bland eleverna på gymnasiet. Intresset var stort, speciellt för Nationaldemokraterna.

Jag och min partikamrat tillika andra kandidat till fullmäktige, Rikard Brand, anlände till gymnasiet runt klockan åtta på morgonen. Hälften av partierna hade till en början inte dykt upp, så vi passade på att byta några ord med de närvarande partiernas företrädare. Till slut så anlände samtliga partier, alla utom Folkpartiet.

Själva informationen organiserades på så sätt att alla skolans elever delades upp i tre olika grupper som sedan stannade kvar på sina respektive platser under dagen. Partierna blev också uppdelade i tre grupper, och dessa gick sedan runt till samtliga tre elevgrupper. Vi hamnade tillsammans med Moderaterna och Centerpartiet. Innan det hela började så plockade samtliga partier upp informationsmaterial på varsitt tilldelat informationsbord i en korridor som både partierna och eleverna hade tillgång till under hela dagen.

Jag talar inför den första elevgruppen

Talordningen lottades och jag fick äran att börja mitt anförande för den första elevgruppen. Varje partirepresentant fick under en period av tio minuter berätta om sitt partis politik. När samtliga företrädare hade talat så fick eleverna ställa frågor. I vissa grupper så fanns det flera elever som ställde flera frågor, något som var positivt. På detta sätt fortsatte det sedan tills alla tre partigrupper hade talat inför samtliga elevgrupper. Jag berättade kortfattat om Nationaldemokraterna och redogjorde för punkterna som återfinns i vårt valmanifestet för Vimmerby kommun.

När det väl fanns tid att stå vid informationsbordet så kom det många intresserade elever för att ställa frågor och ta del av valinformation

Efter att vi hade avslutat hos sista gruppen så blev jag och min partikamrat helt omringade av mängder med elever som ville berömma, ställa frågor och diskutera. Vi blev kvar så pass länge att vi var tvungna att avbryta och säga att eleverna gärna fick komma till vårt informationsbord för att fortsätta där i stället. När vi anländer till platsen för informationsborden så har flera partier redan packat ihop och lämnat skolan. Intresset var så stort att den ansvariga läraren för informationsdagen får påtala ett par gånger att tiden har gått ut och att vi måste packa ihop och lämna skolan.

Flera elever berättade bland annat om sina upplevelser av svenskfientligheten, en rasism mot svenskar som tystas ned av de politiskt korrekta för att den inte passar in i deras mångkulturella samhällsbygge. Någon timme efter att vi lämnade skolan så skulle skolvalet genomföras för de som inte får rösta i det riktiga valet. De som får rösta i det riktiga valet hade möjligheten att förtidsrösta i stadens bibliotek.

Vårt informationsbord

För att kort summera dagen så var den riktigt positiv och lyckad. Eleverna som lyssnade var överraskande många, frågvisa och väldigt trevliga. Å Nationaldemokraternas vägnar så vill jag även tacka anordnarna för en mycket angenäm dag. En hel del informationsmaterial kom ut till eleverna och det fåtalet nyckelband som delades ut försvann direkt. Att det finns ett utbrett stöd bland gymnasiets elever för Nationaldemokraterna och den politik som vi representerar var uppenbart, och detta kommer förhoppningsvis att visa sig i valet.

Länk
Ett längre reportage finns att läsa på hemsidan för Nationaldemokraterna i Vimmerby kommun

2 kommentarer:

August sa...

http://www.nationell.nu/2010/09/10/nationaldemokraterna-far-7-procent-i-skolval/

Du verkar ha gjort succé i skolan, Rasmus! Jag önskar dig all lycka inför torgmötet imorgon och valet nästa söndag!

Anonym sa...

ND FTW :)