lördag 13 november 2010

Svenskhatet träder fram i Vetlanda

I lördagens upplaga av tidningen Vetlanda Posten ges det utrymme åt en objektivt tvivelaktig kvinna som förklarar hur arg och ledsen hon är över att ha fått ett flygblad om Salemmanifestationen. Hon framställs som en vanlig individ, men bakom hennes ord så existerar en klar politisk agenda.

Inför årets Salemmanifestation så bildades ett lokalt nätverk med avsikten att sprida budskapet och mobilisera människor till manifestationen. Flygbladen som informerar om Salemmanifestationen har delats ut på olika platser i norra Småland. Bland annat så har flera hundra flygblad delats ut i Vetlanda, både i brevlådor och i händerna på folk med god respons.

Att handlingskraftiga svenskar offrar både tid och pengar för att informera allmänheten om det mångkulturella samhällets konsekvenser bör ses som både hedervärt och naturligt. Dock så finns det dem som beklagar sig över att folk informeras om sanningen, en av dessa är Viveka Hallberg Jarflod.

Viveka Hallberg Jarflod förklarar hur arg och ledsen hon är över att rakryggade svenskar informerar om sanningen.

I en artikel med rubriken ”Nynazistisk propaganda i brevlådan” ges Hallberg Jarflod utrymme att häva ur sig både det ena och det andra sett ur hennes märkliga perspektiv. Hon berättar att hon ”reagerade starkt när hon öppnade bunten med reklam förra veckan.” Anledningen var att hon fann ett flygblad från Salemfonden med uppmaningen att protestera mot svenskhatet. I texten talades det även om svenskfientligt våld och att de styrande vill förvandla Sverige till en mångkultur.

Detta blev alldeles för mycket för Hallberg Jarflod som blev både arg och ledsen över att hitta något sådant i hennes brevlåda. Hon menar på att det rör sig om uppvigling och att flygbladet strider mot FN-konventionen. Hon fortsätter med att uttrycka sin oro över att unga människor som inte har hittat tillhörighet någon annan stans kan fångas upp av innehållet. ”Det räcker med att ett sånt här flygblad får med sig några stycken varje gång för att det ska bli farligt. Det är för mycket sådant här nu och främlingsfientligheten bara ökar. Det är skrämmande.”, avslutar hon.

Vem är då denna Viveka Hallberg Jarflod? Trots att hon framställs som en vanlig medborgare så är det uppenbart att det döljer sig en tydlig politisk agenda bakom hennes utspel. Hon är aktivt engagerad i Rädda barnen och talade under en manifestation mot främlingsfientlighet arrangerad av Ung vänster i Vetlanda den 9 november i år. Inte helt överraskande så är hon även förespråkare av mottagande av så kallade ensamkommande flyktingbarn. Bland annat i en insändare i tidningen Höglandet, i slutet av förra året, så vurmar hon för att Vetlanda och andra grannkommuner som inte tar emot bör skriva avtal med Migrationsverket.

För att kort sammanfatta så kan vi konstatera att Hallberg Jarflod inte är någon vanlig medborgare som är oroad över en allt mer ökad och samtidigt accepterad nationalism i samhället, utan en svenskfientlig mångkulturalist med politiska förtecken. Därför är hennes ord på intet sätt någon allmänrådande yttring. Årets flygblad tar främst upp tre saker; svenskfientligheten, det brutala mordet på Wretström samt en redogörelse för 2008 års våldtäktsstatistik.
Hennes uttalande om flygbladet kan därför inte annat än fördömas.

Det hade varit förståeligt om Hallberg Jarflod hade blivit arg och ledsen med anledning av den otäcka verklighet som pressenteras i flygbladet. Att hon hade känt medlidande för alla de kvinnor som varje år våldtas på grund av den svenskfientliga och kvinnofientliga politik som tillåts råda i vårt samhälle. Det hade varit förståeligt om hon hade gått ut i media för att berömma de människor som har delat ut flygbladen i Vetlanda, då sanningen tystas ned av etablissemanget och dess opportunister.

Hon besitter en otäck och svenskfientlig inställning, en inställning som i mångt och mycket genomsyrar vårt samhälle i dag. Vi svenskar skall tiga och acceptera denna förnedring och ärekränkning. Ve den som vågar stå upp för svenskhet, sanning och rätt. Ve den som kämpar för ett svenskt Sverige.

Avslutningsvis så vill jag klargöra att det varken handlar om nynazister eller vilsna individer som delar ut dessa flygblad. Det är målmedvetna och rakryggade svenskar som på allvar har för avsikt att förändra samhället till en plats värdig vårt folk.

Visa solidaritet och slut upp i Salemmanifestationen den 11 december.


Läs flygbladet
Sida 1
Sida 2

10 kommentarer:

Mattias sa...

Så om man är kritisk till ert sätt att utnyttja en tragisk händelse och således är kritisk till salemmanifestationen så är man också svenskhatare?

På vilket sätt minskar salemmanifestationen våldtäkter? 99% av alla våldtäkter begås av män, vad vill du göra åt det?

Folkhem sa...

Men Mattias. Med det resonemanget så borde ju ni marxister inte gå ut på gatorna den 9 november på den sk kristallnatten. Ej heller borde ni gå ut och utnyttja det tragiska mordet på Björn Söderberg.

Det säger sig självt att en manifestation inte minskar brott av olika slag. Men en manifestation som ställer sig mot det svenskfientliga våldet ger åtminstone offren en känsla av att de är tagna på allvar och att de känner att de inte är ensamma.

En fråga Mattias. Om du nu är antirasist vilket jag förmodar att du är. Varför ställer du dig inte för Salemmanifestationens grundläggande paroll, nämligen att motverka det svenskfientliga våldet?

Mattias sa...

Folkhem, för det första är jag inte marxist, tycker inte om etiketter överhuvudtaget. Jag kan köpa argumentet att det ger offren en känsla av att bli tagna på allvar. Samtidigt sprider det en känsla av att en majoritet av invandrare är våldtäktsmän, även om 80% av gärningsmännen vid gruppvåldtäkter är invandrare så är det fortfarande inte ens en promille av alla invandrare som är våldtäktsmän. Sen går det inte att dra några statistiska slutsatser av så få fall.

Självklart ställer jag mig bakom att motverka det svenskfientliga våldet, ställer mig bakom att motverka allt våld men jag tror att det tillvägagångssätt som Salem innebär bara ökar motsättningar och i förlängningen leder till mer våld.

Anonym sa...

Mattias:
Vem är det som säger att en majoritet av invandrare begår våldtäkter? Invandrare är [/B]överrepresenterade[/B] i statistiken. Vad tänkte du göra åt det?

/Erik

Mattias sa...

Jag säger att den typ av flygblad och propaganda som delas ut ger en känsla av att en majoritet av invandrare är våldtäktsmän, man vill misstänkliggöra alla invandrare men den typen av flygblad. Själv gör jag mitt bästa för att sprida kärlek och respekt för medmänniskor och hoppas att det sprider sig.

T.ex. vänder jag på tidningar som objektifierar människor när jag är i affären eftersom jag anser att medias sexualisering och objektifiering är en bidragande orsak till våldtäkter. Sen säger jag ifrån och förklarar varför det är fel att kalla kvinnor för hora, slampa etc.

Anna sa...

Så du påstår att det är en politisk agenda att förespråka barnkonventionen? Rädda Barnen, som Viveka är engagerad i, är partipolitskt obunden.

Men det förvånar mig tyvärr inte att en rasist sitter och skiljer barn efter vilket land han eller hon är född i. Jag är svensk, i allra högsta grad, och en stolt sådan. Men betyder det att jag måste mot andra kulturer? Absolut inte! Rasister som du försöker blåsa upp en stor bild av att invandrarna kommer hit och tar Sverige ifrån oss, vilket är helt absurt. Dom kommer hit för att dom flyr från krig! Och alla invandrare jag träffat (träffat en hel del, i alla åldrar) vill komma in i det svenska samhället och den svenska kulturen. Betyder det att dom måste överge sin kultur? Nej, man kan faktisk få gilla mer än en kultur. Ni är så otroligt trångsynta. Testa lite medmänsklighet istället för att sprida sånt hat.

Du kunde ju också tagit reda på att manifestationen på Kristallnatten var helt obunden, visst Ung Vänster höll i det, men det var talare från bla Folkpartiet och Svenska(!) Kyrkan där. Och Viveka talade för Rädda Barnen, inget parti. Så ta reda på all fakta och snacka inte skit.
Sen tycker jag att personliga påhopp som det här är fegt, att hänga ut folk utan att veta sina fakta är ännu värre.

Anonym sa...

99,9 % av alla väldtäkter begås av män. Utvisa dem!! Eller?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Mattias

Om vissa invandrade grupper är överrepresenterade i statistiken, samtidigt som de utgör mindre enheter av den totala folkmängden i Sverige, så bör väl det ses som ett problem? Med tanke på att etablissemanget gärna döljer de bakomliggande faktorerna till att statistiken faktiskt ser ut som den gör, så undrar jag om du anser att dessa bakomliggande faktorer är helt irrelevanta?

Du är välkommen att följa med på Salemmanifestationen.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anna

Faktum är att hon inte behöver vara med i något politiskt parti för att uttala sig i politiska ordalag. Därmed så anser jag att hon genom sitt utspel angriper på ett politiskt sätt, och med en politisk agenda som enligt mig är väldigt tydlig.

Jag förstår faktiskt inte vilken fakta du anser att jag har undanhållit. Om Ung vänster höll i manifestationen så antar jag att dem bör ses som arrangörer. Jag har även skrivit att hon är aktivt engagerad i Rädda barnen, och inget annat.

Du får givetvis tycka vad du vill om mitt inlägg, men när hon gör detta utspel i media så anser jag mig ha rätten att uppmärksamma det. Speciellt med anledning av att artikeln innehöll flera faktafel och vilseledande påhopp.

Om du i fortsättningen vill kommentera på min blogg så vill jag att du gör det på ett seriöst sätt. Att du utser dig själv till min personliga- politiska- och ideologiska tolk är på intet sätt önskvärt. Speciellt inte då din tolkning är helt felaktig.

Fosterjordsnära sa...

Kommentar flyttad till rätt inlägg/ Rasmus

@Anna.

Du tallar om fagra konventioner hot och konventioner dit.

Har du ngn gång reflekterat över vilka det är som är skyldig till det samhälle vi har idag?

För inte kan väl vi hemska "rasister" klandras för en eskalerande våldtäktsstatistik där män från olika invandrargrupper är överrepresenterade i bortåt 400%. Detta även då man tagit socioekonomiska faktorer i beaktande. Inte är de väl "rasisterna" som kan läggas till skuld för alla dessa personrån och gängmisshsandlar som sker dagligen i förorterna och i innerstäder? Samma överrepresentation där.

Varför skall det hela tiden bortförklaras varifrån det största och grövsta våldet kommer ifrån.

Man tala r ofta om att det är "invandrare" som berikat och gjort Sverige till vad det är idag, men man förbjuds att tala om de baksidor som följer i massinvandringens spår. Då står självgoda väktare av "godhet" likt Viveka där och beskriver hur "rädd" hon blir, och om hur otäckt" de är med andra budskap än det vänstervridna dyngan om "allas lika värde" osv.