torsdag 29 juli 2010

Avslöjande intervju med socialchefen angående ”flyktingbarnen”

I dag valde jag att ringa upp Vimmerby kommuns socialchef Hans Eriksson för att reda ut vissa frågetecken angående gruppboendet för ”flyktingbarnen” i Södra Vi. I samtalet med socialchefen så framkommer det flera intressanta uppgifter som ni kan läsa nedan. Han berättade även att han hade blivit tipsad om min blogg och det aktuella inlägget som han hade läst.

Jag börjar med att fråga honom om gruppboendet är nyrenoverat och upprustat av statliga pengar eller om det även finns kommunala pengar inblandade. Han svara att det är det kommunala bostadsbolaget Vimarhem som har haft ansvarat för nyrenoveringen och att kommunen i sin tur betalar hyra för lokalerna. Till sitt förfogande så har kommunen även en lägenhet i Vimmerby dit några kommer att få flytta framöver för att få ett mer eget boende. Efter vistelsen i lägenheten så är det tänkt att de skall slussas ut till helt egna boenden.

Han berättar vidare att de kommunala kostnader som tillkommer för att ta emot ”flyktingbarnen” skall täckas av pengar som kommer från statligt håll, och det handlar om mycket pengar. För varje ”flyktingbarn” erhåller kommunen 1,900 kronor per dygn. Sedan tillkommer en rad olika ersättningar, bland annat ett årligt grundbidrag på 500,000 kronor för att en överenskommelse har upprättats samt ersättningar för skolgång och så vidare. Med tanke på att det i år beräknas komma 3,000 ”flyktingbarn” till Sverige så blir det en väldigt stor kostnad totalt sett.

Jag undrar lite över driftkostnaderna per månad, men detta har han inga uppgifter på. Däremot så berättar han att det är tio personer anställda på gruppboendet i Södra Vi, en föreståndare och hela nio ungdomspedagoger, alltså en till varje ”flyktingbarn”.

Jag frågar vidare och undrar om han tycker att det är rimligt att just detta gruppboende erhåller denna höga standard, medan vart tionde barn i kommunen räknas som fattigt plus att det sparas in inom andra verksamheter så som äldrevården. Han påpekar att det handlar om statliga pengar som har gått till detta och att det var nödvändigt att nyrenovera lokalerna. Han tycker också att det är en struntsak med prylarna och menar att de måste ha platta tv-apparater för att få samhällsorientering. Dessutom så tror han inte att de platta tv-apparaterna är så dyra. Han menar även att det är viktigt att ge dessa ”flyktingbarn” ett så bra mottagande som möjligt.

Jag undrar lite över Socialförvaltningens uttalande om att de vill ta emot ännu flera ”flyktingbarn” och vad anledningen är till detta. Han bekräftar att de vill öka successivt från nio till 15 stycken, och att det finns en politisk enighet om detta. Han menar att orsaken är att det finns ett högt tryck från statsmakten på att kommunerna skall ta emot ”flyktingbarn”.

Jag berättar att deras planerade ökning är märklig då mottagandet än så länge har blivit ett misslyckande. Speciellt med tanke på att det inte fanns en enda familj i kommunen som ville ställa upp som familjehem, därav gruppboendet. Jag berättar att jag har pratat med många kommuninvånare som har upprörts över ”flyktingbarnen”. Han menar då att han inte har hört en enda negativ reaktion på mottagandet och om kommuninvånarna hade varit negativa så hade de skrivit insändare om det. Jag påpekar då att Vimmerby Tidning inte tar in insändare som är kritiska till mångkultur och invandring.

Det är vida känt att ”flyktingbarnen” ofta ljuger om sina åldrar så jag passar på att fråga hur säker han är på att de som bor i Södra Vi har uppgett sina rätta åldrar. Han svarar att han inte vet hur det ligger till med det och att det är svårt att fastställa åldrarna på dem.

Slutligen så berättar han att han, i samband med att han läste på min blogg, även hade läst en hel del upprörda kommentarer. Han var därför oroad över att min blogg skulle kunna uppvigla folk till att ge sig på ”flyktingbarnen”. Nu tror jag dock inte att det är någon fara för detta, men i vilket fall som helst så vill jag uppmana folk att inte göra något olagligt.

Intervjun med socialchefen reder ut en del frågetecken och bevisar flera saker. Inte minst ger den en bild av verkligheten och hur saker och ting går till i Sverige år 2010. Den 19 september genomförs ett viktigt val ur flera aspekter, då är det upp till dig om detta skall få fortsätta.

8 kommentarer:

Anonym sa...

Det här låter som Hitler-propaganda, när Tyskland hade hög arbetslöshet och ekonomisk kris så hittar man syndabockar, i hans fall judar. I ditt fall invandrare och i det här fallet flyktingbarn. Det är svårt att vara medmänsklig och se klarsynt när det kniper lite i den egna plånboken. Därför hittar du sympatier, hoppas bara att historien har lärt oss något om människor som du.
Vad tror ni barnen själva skulle välja, att få leva vidare med sina egna föräldrar i fred eller att få en platt-TV?

Anonym sa...

Klockrent!

Och om det nu skulle handla om barn hur kan man då ha som ambition att slussa ut dem till egna boenden på så kort tid? Har tidigare läst liknande och förundrats. En person under 18 år får väl knappast underteckna ett hyreskontrakt utan målsmans medgivande.

/fd Sverigedemokrat

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Jag tror bestämt att du har missuppfattat både ett och annat. Jag utser absolut inte invandrare och flyktingbarn till syndabockar. Det är varken invandrarna eller flyktingbarnen som har fört den politik som har skapat dagens destruktiva och eländiga situation, det är de etablerade politikerna tillsammans med deras marodörer. Jag är således starkt kritisk till systemet och etablissemanget som gör allt för att fullborda det mångkulturella samhället.

Jag förstår absolut inte vad du menar att historien skall ha lärt ut om människor som jag. Du får gärna förklara.

För att besvara din fråga så hoppas jag att samtliga ”barn” skulle välja att få leva vidare med sina egna föräldrar, i fred och i sina respektive hemländer.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2 (fd Sverigedemokrat)

Frågetecknen är som sagt många vad gäller dessa ”flyktingbarn”. Jag antar dock att man låter dem flytta när man tror att de är över 18 år, eller så löser man det på annat sätt.

Anonym sa...

Vanliga svenskar har ingen hjälp att hämta från denna socialförvaltning.

Det är diskriminering å det grövsta.
10 heltidstjänster ! Hua !

Jag vet vad jag pratar om och vet att flera av de anställda cheferna såsom ordföranden är osannolikt positivt inställda till invandrare , oavsett om de är barn eller ej.

Konstigt är att de också är baptister,vilket rasmus skriver om i annat blogg inlägg, men ej verkar känna till. Men jag vet, jag har sett dom på sammankomsterna. Sektvarning vill jag påstå. Det är osannolikt att så många inom en och samma kommunala förvaltning kan vara anslutna till samma religiösa samfund , som också är bevisligt och fanatiskt positivt inställda till alla invandrare, oavsett vad ursvensken tycker.
Det är mycket allvarlig diskriminering mot oss svenskar och rättsvisa kan uppnås genom att rösta rätt i valet.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 3

Precis, det är beklagligt att se hur det prioriteras i detta land. Det värsta är dock att folk inte vågar slå näven i bordet och säga ifrån. Förhoppningsvis så kommer vi att få se en attitydförändring bland folk ju fler nationalister som kommer in i de olika politiska församlingarna runt om i landet. En röst på Nationaldemokraterna är därför en röst i rätt riktning.

Vad gäller Socialförvaltningens relation till baptismen så får du gärna underrätta mig, då jag inte känner till detta. Låter dock intressant, så skicka gärna ett mail till mig.

Anders sa...

Hej Rasmus,

Du skriver: "Efter vistelsen i lägenheten så är det tänkt att de skall slussas ut till helt egna boenden."

Du bör borra lite djupare i hur det går till, när de s.k. "flyktingbarnen" "slussas ut" till "ett helt eget boende".

Det verkar som alla s.k. "flyktingbarn" får gå före i bostadskön alt. så köper kommunen lägenheter till dem, när de uppger sig fylla arton år, som de får disponera - "hyra".. som det heter... ja det är förstås skattebetalarna som betalar hyran...

Här finns en djupt stötande orättvisa, jämfört med svenska arton-åringar behandlas!

Kommunerna hostar ju inte upp "en helt egen lägenhet" (med betald hyra) till svenska ungdomar, när svenska ungdomar fyller arton år...

-----

PS Stämmer det, som Anonym1 augusti 2010 23.33 skriver, att de flesta anställda på detta hem är aktiva i baptistförsamlingen?

Anonym sa...

Svar till Anders. Du missuppfattade en del i texten från anonym.

Rätt ska vara att flera av cheferna inom socialförvaltningen i vimmerby är aktiva/ ev medlemmar och alltså religiöst nära sammanknytna med baptisterna.

Cheferna är alltså ansvariga för barn-invandrare och övergripande beslut. En är intervjuad av rasmus, en är ordförande i socialnämnden och tillhör KD , och en manlig är enhetschef för barn. Det är nog så att de är föreläsare /pastorer också. Det verkar dessutom vara långt flera inom vimmerby kommuns anställda inom själva beslutsfattningsansvar som har koppling till just baptister.

Avsaknad av demokrati var det. beslut som redan är tagna på lunchen.
Googla på vimmerby baptister och kröngården vimmerby. En del intressanta namn där bla från KD.

Jag menar att det är en "soppa " där alla är partiska och främjar invandrare framför oss svenskar vilket är bedrövligt . Man tar beslut inom samma förvaltning och nämnd, där diskrimineringen av oss svenskar genomförs.
Det är vad jag kallar provokation!

För övrigt kan man beskåda samma socialchefer och ordföranden avnjuta gemensamma luncher på stadshotellets nyrenoverade veranda om man har tur (eller otur) Det blir naturligtvis svårt att gå emot beslut om samröret är så nära.

Vi lär få leva med diskriminering och provokationer tills man själv tar ställning för annat parti som står på svensk sida. Kom ihåg att alla gamla rötäggspartier finns samlade inom socialnämnden, ingen nymodighet där inte, dessutom lär medelåldern närma sig rullatorn och graven.