måndag 13 september 2010

Den politiskt korrekta desperationen kring skolvalsresultatet fortsätter

Efter att skolvalsresultatet på Vimmerby gymnasium pressenterades så har det, en gång för alla, konstaterats att vi lever i en demokratisk illusion. Det som nu händer, i kölvattnet av resultatet, är inte några felsteg som går att gömma i parenteserna. Det som sker är inget annat än ett allvarligt hot mot fri opinionsbildning och framför allt så är det ett hot mot vårt folk.

Bland annat Nationaldemokraternas deltagande på informationsdagen och det efterföljande resultat i skolvalet har lett till märkliga utspel

Den 9 september publicerade gymnasiets skoltidning, Frizon, en artikel med rubriken Skolvalet. I artikeln, vars ingress avslutas med meningen ”Anmärkningsvärt är att totalt röstade ungefär var tredje elev på Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna.”, så har även kristdemokraten Masi Aurfan, elever och samhällskunskapsläraren Peter Gustavsson intervjuats.

Aurfan förklarar resultatet med att eleverna inte tog skolvalet på allvar. Förmodligen är han besviken eftersom att hans eget parti enbart fick 1,4 procent av rösterna. Då måste givetvis både eleverna och valsystemet ifrågasättas. Det är även tråkigt att han begagnar sig av smutskastning, men det är å andra sidan vanligt förekommande hos människor som saknar argument.

- Det finns också elever som är lättpåverkade och påverkades av att både Sverigedemokraterna och Nationaldemokraterna hade bra talare. Men det är också ett tecken på att politikerna har misslyckats med integrationsfrågorna. Jag tycker att det är skrämmande att så många kan rösta på ett parti som t.ex. nationaldemokraterna. Enligt mig och många andra är det ett odemokratiskt parti. Jag tycker att vi borde ha lärt oss av historien, säger Aurfan till Frizon.

Hela denna politiskt korrekta cirkus som har följt efter att valresultatet presenterades tyder på att det inte finns någon respekt för demokratin när ”fel partier” lyckas bra. Hade det blivit samma följder om ND och SD enbart hade fått någon procent? Hade Frizon då kontaktat mig för att få min syn på det hela? Troligtvis inte!

En, säkert mycket noga utvald, elev ifrågasätter åldersgränsen för att få rösta. Frågan är om eleven hade haft samma inställning om något av de etablerade partierna hade vunnit?

- Jag tycker att det här talar för att 18 år inte är rätt röstålder. Den borde höjas, säger eleven till Frizon.

Samhällskunskapsläraren Peter Gustavsson försöker förklara valresultatet med både det ena och det andra, men desperationen lyser igenom så att det hela blir komiskt.

- Det är allvarligt att ungdomarna inte engagerar sig i politiken längre. De sätter sig inte in ordentligt och tog inte skolvalet på allvar, säger Peter Gustavsson till Frizon.

Gustavsson uttalade sig i både odemokratiska och politiskt korrekta ordalag tidigare i veckan till Vimmerby Tidning.

- Vi ska diskutera resultatet och varför det blivit så här. För att se över om vi måste bli tydligare i vår undervisning. Men man kan också se på resultatet och konstatera att det är en demokratisk majoritet, sa han till VT.

Med tanke på deltagandet under informationsdagen så tycker jag att intresset ändå verkade vara stort bland eleverna. Jag är fundersam över vilka belägg Gustavsson har för att eleverna inte skulle ha tagit skolvalet på allvar. Har han gjort en undersökning eller är det rent av så att han spottar på eleverna för att de hade fräckheten att protestera mot de etablerade politikernas destruktiva samhällsbygge. Eller innebar resultatet att han fick ett kvitto på att han har misslyckats med den politiskt korrekta undervisningen, och där av känner sig frustrerad.

Jag skulle även vilja höra Gustavssons anledning till att resultatet måste diskuteras. Hade han velat diskutera resultatet och se över undervisningen om det hade varit Socialdemokraterna som hade vunnit valet? Hur är det tänkt att undervisningen skall ses över? Om det är något som bör diskuteras och ses över så är det om Gustavsson verkligen skall få fortsätta att undervisa våra ungdomar.

Efter att ha läst artikeln så står det även klart att undervisningen på medieprogrammet är väldigt undermålig. Eller är det så enkelt att medielärarna helt avsiktligt har glömt att undervisa om objektivitetens betydelse inom journalistiken? Hur kommer det sig att enbart den ena sidan fick komma till tals? Är det bra och objektiv journalistik?

Svensk ungdom – Stå på er!

19 kommentarer:

Anonym sa...

Det var redan innan valet bestämt att man skulle granska resultatet efteråt. Och en undersökning kommer ske, så att folk anonymt kan berätta om de tog valet seriöst eller om de röstade av ren okunnighet. Jag kanske gör dig besviken när jag säger att dessa intervjuer och undersökningar skulle kommit att äga rum även om ni nazister inte vann skolvalet. Allt kretsar inte kring dig och dina polare, även om du gärna vill.

Anonym sa...

När jag läser det här tycker jag att det verkar som om du är den som ägnar sig åt smutskastning och inte Aufran. I detta inlägg smutskastar du ju så gott som hela Vimmerby Gymnasium. Pinsamt.

Jocke sa...

Jag vill börja med att säga du lägger väldigt mycket tyngd på att klargöra saker till din fördel, hela tiden, och att du faktiskt likt föregående kommentar smutskastar en hel del.

Jag tycker också att eleverna kan ju inte helt utan anledning rösta på ND. De har ju en egen vilja, men den viljan bygger på okunnighet. Dels tror jag att det kan bero på att det kanske inte undervisas om ALLA partier som finns och som inte kommit in i riksdagen.

Kan inte skillnaderna på ND å SD, men rätta mig om jag har fel, båda partierna snackar om tryggheten i Sverige. Den går ju ut på mer eller mindre att inte ta in invandrare, flyktingar som inte har något hem och som känner att SVerige är rätt land att bygga nytt hem i.
Ni tror att det är dom som orsakar alla problem i Sverige. Så är det ju i grund och botten.

Anonym sa...

Varför okunnighet i att rösta på ND men inte på Sossarna, Moderaterna eller andra riksdagspartier? I vad skall eleverna undervisas angående ND? Att de vill gasa judar och är onda nazister som äter barn? Skall de undervisas av skolans lärarkår och av dem få uppfattningen av ett parti likt ND? Hur tror du det skulle sluta? Tror du eleverna då får sig en korrekt bild av ND? Lärarkåren är intet annat än en kommunistisk och rakt igenom röd sionistisk sekt. Som ena stunden talar om demokrati, för att å andra sidan, när ett parti likt ND lyckas skrapa ihop 7% börja prata om att eleverna är okunniga, blivit påverkade b.la. Var bygger de sina demokratiska värderingar? Hämtade direkt från GULAG? (!)

Vimmerby Gymnasium skall smutskastas,Bespottas och definitivt skall lärarkåren ifrågasättas. Samma sak med den förbannade "Demokratiska tidningen" Vimmerby Tidning. Som stänger ute personer som de tycker är litet "obekväma" eller inte delar "deras demokratiska värderingar".

Och avslutningsvis, varför går ni inte ut med era namn?


// Tommy Andersson. Nazist-Barnätare-Hitlerist och stolt användare av den nya och väldigt effektiva Judetvålen ZB.

Rikard sa...

Det är inte särskilt förvånande att ND fick 7%, kanske i så fall eftersom vi bara fick 10 minuter att presentera oss. Vi har visserligen bedrivit en hel del aktivism för att nå ut med vår politik sen tidigare men det är inte jämförbart med hur mycket tid övriga partier får i TV, radio etc.

Hade det istället funnits flera tillfällen att debattera med andra partier i skolan, diskutera med elever, om Vimmerby Tidning publicerat våra insändare etc så tror jag att valresultatet för våran del hade varit högre och dessutom hade man inte behövt ifrågasätta om det baserades på okunskap.

Andra partier behöver i princip endast komplettera sitt budskap vid skolbesök, deras huvudsakliga argument har redan förmedlats via media.

Mindre partier som ND måste besitta en oerhörd pedagogik för att kunna nå ut på ett par minuters presentation och debatt utan missförstånd.

Visst skulle fortfarande finnas de som inte höll med oss i allt men det skulle bli svårare att använda rena misstolkningar som "argument" emot oss.

Tex som att vi skulle tro att invandrare orskar alla problem i Sverige eller uttalar sig i vårat namn om annat som de gissar sig till.

Det är den som försöker döma oss ohörda som baserar sig på okunskap.

Anonym sa...

Jag tycker att det är väldigt roligt att se ett nytt alternativ som ND i Vimmerby som verkligen vill ta tag i problemen för de unga. Många ungdomar mår dåligt idag och känner ingen mening med tillvaron. Vill även passa på att ge Rasmus beröm för hans otroliga framåtanda. Du har min röst!

Jocke sa...

Ni rättade mig inte, därför utgår jag ifrån att det stämmer, att ni vill driva politik genom den "trygghet" ni beskriver så väl i alla blad ni skickat ut.

Det är det ungdomar inte tänker på, där ligger okunskapen, ni är främlingsfientliga. Därför som du kanske förstår vill ingen lyfta upp er. Om det är rätt eller fel går att diskutera men så är det.

Det finns rötägg överallt, och dem måste bort vara sig det är biologiska svenskar eller svenskar med invandrarbakgrund. Alla som vill ta möjligheten att förbättra och bidra sverige ska få det, sen ska barn och barnfmiljer ha förtur som flyr krig.

Jocke, stolt svensk och god vän med Senad och Jörn

Anonym sa...

Jag tror att många svenska ungdomar är oroliga. Oroliga för att deras Sverige kommer att vara ett helt annat Sverige än det som deras föräldrar och farföräldrar växte upp i. Men, invänder kritikern, länder förändras ju hela tiden - ingen växer upp i "samma" land som sina föräldrar.
Alla är barn av sin tid.

Gott så, det köper jag, problemet är bara att dagens samhälle inte har mycket av riktigt värde att erbjuda. Allt för mycket kretsar kring att få maximal njutning för stunden, underhållning, förströelse. "Ta-så-mycket-du-kan-innan-du-dör" är vår tids budord(det behövs bara ett, så jäkla jobbigt att behöva lära sig flera!)

Varför bry sig, när ingen annan bryr sig?

Massinvandringen? Den är bara ett i raden av symtom på en sjuk samhällskropp. En andlig kapitulation inför Idol och internetporr.

//

Just nu ser det ut som om SD kommer in och nätet fylls av upphetsade sympatisörer som på allvar tror att någonting kommer att förändras. Skulle inte tro det. Jag kan förstå att vissa "realister" gärna pratar om invandringens kostnader och kriminalitet, men då missar man målet. En hjärntumör kan knappast botas med huvudvärkstabletter...

I slutändan är det vi som måste förändras, och vi måste själva göra det.
I tolvstegsprogrammet är det första steget att erkänna att man har problem och att verkligen acceptera att situationen ser ut som den gör. Sen kan man göra något åt den. Man brukar säga att det första steget är två tredjedelar av alla stegen. Det överlägset svåraste och viktigaste alltså.

Tack Rasmus, för ditt mod, envishet och energi.

Måtte Vimmerby få sin första sant sverigevänliga kommunfullmäktigeledamot på mycket länge!!

Mvh. Johan

Anonym sa...

Det verkar vara en hemlighet för alla elever att ni drillas till Vänster....


Lärarkåren är Röd, och nästan all media (ex våran egna skitblaska Vimmerby Tidning. Som snart dock får konkurrans)
- likaså.

Jag tror att vi ungdomar helt enkelt upplevt mångkulturen annorlunda än våra etablerade partier tror eller önskar. Åtminstone om jag talar för mig självMed tanke på hur motarbetad Rasmus & ND blivit förtjänar han en röst långt mer än översittarna som lever i en annan värld.

Själv har jag dock inte bestämt mig än varken på Kommunal eller Riksdagsnivå.

/S.Svensson

Anonym sa...

Idag Rasmus, röstar jag och alla andra Vimmerbybor in dig och Nationaldemokraterna i Kommunfullmäktige!!!

Anonym sa...

Då har man röstat. Lade med stolthet min röst på Nationaldemokraterna. Måtte du komma in i KF.
Heder och ära till dig kamrat.

/Kim

Anonym sa...

har röstat på dig! :)
mvh

Anonym sa...

Nu har du fått ytterligare 4 röster från min familj. :) såg dig förut. du gör ett så himla bra arbete.

Anonym sa...

många röstar nog egoistiskt. "jag röstar på det som gynnar mig, vad gäller jobb och en slant i plånboken" för första gången röstade jag för hela mitt folks väl. tack för att du fick mig att inse hur jävla fel jag haft i alla tidigare val. skäms för hur jag röstat tidigare val. denna gång kändes det som en lättnad. rör om ordentligt i kf. vi tror på dig.

Anonym sa...

stolt över att att vara din vän. finns för få som dig.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Du missar flera viktiga aspekter, tex. Gustavssons uttalande om att undervisningen måste ses över och så vidare. Med tanke på att du slänger dig med epitet som du uppenbarligen inte vet innebörden av så är jag dock inte förvånad.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2

Den enda som är pinsam är du själv, då du uppenbarligen inte har något att komma med.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Jocke

Jag finner det lustigt, om du nu upplever det så, att du inte klarar av att ge något hållbart exempel på det.

Varken jag eller ND anser att invandringen är orsaken till alla problem. Det finns flera olika bidragande orsaker till att samhället ser ut som det gör. Invandringen är dock en betydande orsak.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till övriga

Tack för era kommentarer! Ni som röstat, tack för ert förtroende. Även om det inte blev något mandat så fortsätter arbetet med att skapa en bättre tillvaro för vårt folk.