måndag 9 augusti 2010

Medborgargarde nära i Vimmerby

I Vimmerby kommun frodas otryggheten och polisen har inte tillräckligt med resurser för att vidta nödvändiga åtgärder. Situationen har nu nått gränsen för en grupp kommuninvånare och diskussioner förs om att upprätta ett medborgargarde. När samhället misslyckas så måste någon agera för att upprätthålla medborgarnas trygghet.

Polismyndighetens söndercentralisering är ett hot mot medborgarna och därför diskuteras nu ett upprättande av ett medborgargarde i Vimmerby kommun

Tidigt på söndagsmorgonen den 8 augusti utsattes en yngre kvinna för ett våldtäktsförsök i Kungsparken, precis bredvid polisstationen, i Vimmerby. Enligt länscentralen i Kalmar så finns det paradoxalt ingen polis i tjänst inom kommunens gränser på söndagar och själva polisstationen är endast öppen några timmar på måndagar.

Centraliseringarna och besparingarna har endast resulterat i att de vanliga medborgarna blir drabbade och utsatta för de etablerade politikernas katastrofala samhällsbygge. Under en längre period för runt ett år sedan så drabbades kommunen av en rad villainbrott. Människor fick sina hem genomsökta och blev bestulna på värdesaker och andra ägodelar. Det polisen lyckades med var att uppmana medborgarna att vara vaksamma och rapportera om något misstänksamt uppmärksammades.

I det moderna samhällets kölvatten så har även Vimmerby drabbats av en narkotikavåg som tycks bli större och större, inte minst bland ungdomar. Samhället och hela vuxenvärlden har retirerat och står handfallna på grund av att de inte vet hur de skall handskas med problemet. Ingen tycks heller ha modet att sticka ut och slå näven i bordet. Dessa exempel är endast ett fåtal.

Detta är inte någon pik mot poliserna i Vimmerby, utan detta är ett vredesutbrott riktat mot marodörerna som ansvarar för framväxten av dagens samhälle. I dagens, på många sätt destruktiva och otrygga, samhälle så finns det vissa kriterier som staten måste uppfylla för att medborgarna skall känna sig trygga och säkra. Ett ytterst viktigt kriterium är att det finns ett väl fungerande, effektivt och decentraliserat polisväsende. När detta saknas, så kommer medborgarna att ta saken i egna händer och agera efter sunt förnuft.

6 kommentarer:

Tommy Viklund sa...

Det helt sjuka är egentligen lösningen som många ropar efter , dvs fler poliser, och visst, jag kan hålla med om att det behövs idag, men ingen vågar prata om grundproblemen, varför behövs det fler poliser idag mot vad det fanns för 30 år sedan. De flesta som läser Gårdebrinks blogg vet vari problemet ligger. Men det är nog väldigt få som vågar ta tag i det problemet! Ge Gårdebrink förtroendet i valet och beskåda vilket liv det kommer bli i ett mossigt fullmäktige!

Anonym sa...

Ja många av problemen kommer utifrån. Schengenrörligheten har lämnat Sverige vidöppet för brottsligheten. Varför inte stoppa varje utländsk bil som ska in i landet. Strunta i ev EU-regler. Den stora inflyttningen från utomeuropeiska länder kommer att splittra Sverige. Köp Gunneboaktier, företaget gör stängsel!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Tommy Viklund

Jag håller med dig. I stället för att prata om grunden till problemen så ropar vissa, inte minst etablerade politiker på fler poliser och övervakningskameror. Att det behövs fler poliser håller jag med om, speciellt fler poliser som är ute bland människor, men att tro att övervakningskameror skall lösa problemen är inget annat än idioti.

De etablerade politikerna har skapat ett katastrofsamhälle som de inte klarar av att ta ansvar för. Det behövs politiker som agerar och inte bara svamlar med ohållbara löften.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Visst är det så att invandringen har lett till ett otryggare samhälle, men att bara stirra sig blind på invandringen löser inga problem. Det stora problemet är de etablerade politikernas inkompetens och oansvariga samhällsbygge. Den 19 september så har folk ett val, antingen att fortsätta som nu eller att rösta på ett parti som Nationaldemokraterna.

Anonym sa...

Om man lägger mer resurser på att granska inkommande och utgående fordon skulle misstänkta personer stoppas och mindre tjuvgods föras ur landet.
Man kan självklart inte skylla invandrarna för allt ont i samhället, men de kostade netto 45-60 miljarder 2006.
Och de skapar splittring, oro och påfrestningar på den svenska kulturer.
Lägg dessa miljarder på brottsbekämpning och förebyggande åtgärder så kommer vi ett stycke.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2

Jag håller med dig om att mycket kan förbättras vad gäller gränskontrollerna. Även om mångkulturen är destruktiv så måste vi rikta vårt fokus på de etablerade politikerna som har skapat detta samhälle. Lyckas vi inte byta ut dem så kommer konsekvenserna av detta samhälle enbart att bli värre.