tisdag 7 december 2010

Musik: Burning Hate – Your time is running out

För en tid sedan så släpptes skivan Your time is running out med det tyska metalcore-bandet Burning Hate. Skivan är enligt mig en av de bästa som släppts under året inom den nationella musiken och den håller verkligen en hög nivå i jämförelse med de kommersiella banden. Köp skivan via bloggen.

Burning Hate - Your time is running out

Låtarna är varierande både när det gäller röst och instrument, något som gör dem hållbara och på intet sätt tjatiga. Den mer brutala metalcore-stämman blandas och ersätts ibland av en ljusare stämma, något som höjer variationen.

Detta är uppföljaren till debutalbumet This is the end of our days som utkom år 2008. Burning Hate sätter helt klart ribban högt i och med detta album. Det är helt enkelt en professionell produktion och i sin genre så är skivan helt klart årets bästa.

Skivan går i bräschen för en ny stil som ingen egentligen har varit i närheten av tidigare, därför blir det i mitt tycke missvisande att direkt jämföra själva musiken med någon annan skiva. Däremot så är jag övertygad om att Burning Hates uppföljare kommer att hyllas minst lika mycket, om inte mer, som det tyska bandet Moshpits debutalbum
Mirror of an unbroken faith som utkom år 2007.

Skivbolaget som står bakom skivan är inget mindre än det Dresden-baserade OPOS (One People One Struggle) Records som har gett ut flera högklassiga skivor under sin tid. Bland annat med band som tidigare nämnda Moshpit, Signs of reality och den av svenskar mer kända musikern Barny.

Den nationella musiken från Tyskland har verkligen utvecklats och det kommer ständigt riktigt bra musik i olika genrer. Burning Hate är definitivt ett band som bör kollas upp oavsett politisk hemvist.


Lyssna på ytterligare tre smakprover i mediaspelaren på OPOS Records hemsida Missa inte låten I´m bleeding for my god, som är riktigt bra.

Om du är intresserad av skivan så kan du köpa den genom mig för 119 kronor + frakt. Skicka bara ett mail.

6 kommentarer:

Mattias Berggren sa...

Kul att du skriver lite om musik, även om det var ganska trist sådan. Kan rekommendera Benea Reach eller Underoath om du gillar genren, de bjuder på lite mer komplex musik. Eller varför inte Vimmerbypojkarna From this moment.

Går det att ta del av tyskarnas texter någonstans?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Mattias Berggren

Ja, jag tänkte att det säkert kommer att bli uppskattat med musik på bloggen. Dels för att variera innehållet, och dels för att lyfta fram och pressentera nationell musik som ofta går många obemärkt förbi.

Även om Burning Hate inte föll dig i smaken så är jag övertygad om att det finns en hel del nationell musik som tilltalar dig. Du får helt enkelt hålla ögonen öppna efter framtida musikinlägg. Beträffande texterna till skivan så har jag inte hittat några på nätet ännu. Kan dock höra av mig när de kommer ut.

Daniel sa...

Jag delar inte din politiska åsikt, men jag delar din musiksmak :-)

Anonym sa...

Riktigt bra var dem, tack för tipset! Var kan man köpa skivan på smidigaste sätt?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Du kan köpa skivan genom mig. Skicka ett mail så löser vi det.

Anonym sa...

Tack för dina insatser i dagens politiska beckmörker.

Kul med bandtipset, är helt ok.

Flaggar för några Belgare, politiskt helt obundna dock, vad jag vet.

http://www.myspace.com/emethbe