söndag 3 oktober 2010

Årets Salemmanifestation närmar sig

Svenskfientligheten och det svenskfientliga våldet är, på ett eller annat sätt, alltid närvarande i människors vardag. Det upprör, det sårar och det tar liv ifrån oss. Därför är det alltid lika viktigt att protestera mot detta våld, detta våld vars politik det är sprunget ur måste fördömas, detta våld vars spelplan är vårt land och således vårt allas ansvar.

Att det förekommer en rasism, en svenskfientlighet i Sverige riktad mot svenskar, nordbor och nordeuropéer enbart på grund av det etniska ursprunget är något som etablissemanget vill dölja och tysta ned. Det passar nämligen inte in i deras mångkulturella och mångetniska agenda. För dem är det bara vi svenskar som är rasister, inga andra. Att detta är lögn hoppas jag att alla är medvetna om. Om inte annat så räcker det med att ta sig en titt i den bistra verkligheten som vi alla lever i. Senast i raden av uppmärksammade händelser är skändandet av 27-åriga Elin Krantz i Göteborg.

Varje år lägger manifestationsdeltagarna ned blommor och tänder ljus för att hedra dem som har fallit offer för det svenskfientliga våldet.

Det är i år tio år sedan den 17-årige pojken Daniel Wretström brutalt mördades av ett mångetniskt gäng i Salem. Efter en utdragen misshandel med slag, sparkar och knivhugg så skar en av förövarna halsen av honom, något som släckte Daniels liv för gott.

Efter mordet så har barn, kvinnor och män som har tröttnat på utvecklingen samlats i Salem, år efter år, för att låta facklorna lysa upp decembermörkret i en protest mot det svenskfientliga våldet. Det är även en stark signal till etablissemanget som tydligt deklarerat sitt hat mot det svenska folket och dess framtid, att det fortfarande finns medvetna och stolta svenskar i detta land som vägrar att hålla käften.

Mängder med facklor har lyst upp decembermörkret i Salem sedan Daniel Wretström brutalt mördades år 2000.

Att stå som åskådare och se på medan detta sker, att med tysthet och ignorans möta utvecklingen i vårt land, är att förneka blodsbandet till våra förfäder och att spotta de kommande generationerna i ansiktet. På valdagen protesterade flera hundra tusen svenskar mot den svenskfientliga doktrinen som i dag fjättrar vårt folk i skammens skugga. Detta bör ses som ett livstecken på att den nordiska själen håller på att få ny glöd. Den annalkande glöden får dock inte avta bara för att rösterna har lagts i valurnan, den måste fortsätta att spira i denna mörka tid. Vårt folk är i behov av starka män och kvinnor, svenskar som vägrar att gå på knä och fjäska inför marodörerna som har ockuperat vårt folks sinne med vanmakt. Det är dags att tända vårdkasarna för att återta vårt hem på jorden och befria våra svenska hjärtan från hatets käftar. Att kämpa är vårt enda alternativ, så låt kampen komma och låt oss kämpa heroiskt med tron i våra hjärtan.

Kampanjnätverk – Hjälp till!
Inför årets Salemmanifestation så har ett lokalt nätverk bildats. I nätverket återfinns människor som på allvar har tröttnat på utvecklingen, människor som har tagit steget från ord till handling. Nätverket kommer att bedriva en bred kampanj för att informera svenskar om Salemmanifestationens syfte och uppmana folk att ansluta till manifestationen i december. Beroende på intresse så kommer nätverket eventuellt att arrangera en gemensam resa till manifestationen.

För att uppnå största möjliga effekt så krävs i dagsläget två saker; handlingskraftiga individer och ekonomiska resurser. Människor som har frågor och som aktivt vill hjälpa till är välkomna att kontakta mig. Det geografiska området är i första hand Småland och Östergötland.

För att få in ekonomiska resurser i nätverket så har en insamling startats. Pengarna kommer att gå till inköp av material, kampanjrelaterade aktiviteter och mobilisering. Varje krona är värdefull. Eventuellt överskott kommer att gå till en social tillställning.

För kontakt: rasmus-blogg@hotmail.com
För att bidra till insamlingen: Sätt in beloppet på kontonummer 8401-2, 3 574 481-2 om du har Swedbank. Använd kontonummer
8401-2, 003 574 481-2 om du har Nordea som bank. Banken som kontot finns på är Swedbank. Skulle det uppstå problem så är det bara att kontakta mig.

Utöver ovanstående så finns det flertalet saker att hjälpa till med. Tex. att sprida länkar, texter och filmer som berör Salemmanifestationen. Uppmana folk i din närhet att delta i manifestationen, att alltid prata om det svenskfientliga våldet med familj, vänner och arbetskamrater.

Tills årets material anländer så vill jag uppmana er att läsa förra årets nummer av tidningen Salemfacklan samt besöka Salemfondens hemsida.

10 kommentarer:

Mattias sa...

"Svenskfientligheten och det svenskfientliga våldet är, på ett eller annat sätt, alltid närvarande i människors vardag."

Kan vara århundradets överdrift, jag har aldrig stött på s.k. svenskfientligt våld och jag har bott i ett av Örebros invandrartätaste områden.

Sen är det oerhört tragiskt det som hände i Salem men era manifestationer ökar bara hatet och sätter grupper emot varandra i samhället. Pröva att förlåta istället, förlåtelsen gör ondskan maktlös.

Anonym sa...

Mattias. Hur blir ondskan maktlös av att vi förlåter?
Menar du att om jag förlåter mannen/männen som våldtog, torterade och sedan dödade Elin i Göteborg så kommer inga fler svenska kvinnor utsättas för den behandlingen. Ditt resonemang saknar fullständigt verklighetsförankring.

Mattias sa...

Anonym: Kanske beror på att du själv inte har fått uppleva förlåtelsens kraft? Ondskan blir maktlös av att vi inte belönar ont med ont utan vänder oss emot det onda. Självklart räcker det inte att du ensam gör det men när tillräckligt många gör det kommer samhället att förändras. Klart att det uppfattas som verklighetsfrämmande, men det beror väl på att verkligheten är sjuk?

Anonym sa...

Ses där.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Mattias

Nu är det på så vis att svenskfientlighet kan ta sig flera uttryck än just i våld. Hela samhället genomsyras i dag av svenskfientlighet, från gatan till Rosenbad. På gymnasiet gjorde jag ett stort arbete som handlade om just svenskfientlighet, ett arbete som jag för övrigt fick Mvg på. I den roll jag har så vågar människor öppna sig och berätta om denna, annars så tabubelagda, fråga. Att påstå att svenskfientligheten inte existerar är däremot århundradets överdrift.

Det är märkligt att du aldrig förstår, att du aldrig inser. Mitt samhälle är ett samhälle genomsyrat av folkgemenskap, en gemenskap mellan ung som gammal, rik som fattig och man som kvinna.

Ser du inte att det är det samhälle som vi i dag lever i som ökar hatet och sätter grupper mot varandra, folk mot folk, kön mot kön och så vidare.

Jag förstår att du förespråkar förlåtelse, med tanke på din kristliga bakgrund. Att kunna förlåta är en stark handling, men i denna tid så har timglaset runnit ut och det finns längre inte plats för förlåtelse.

Mattias sa...

Visst ser jag att hatet ökar och grupper sätts mot varandra, och nationalism underblåser det anser jag. Det sätter "svenskar" mot andra folkgrupper som finns inom det vi kallar Sverige.

Om det inte finns plats för förlåtelse finns det inte plats för mänsklighet över huvud taget. Att förlåta är att ställa sig utanför den här världens spelregler och istället använda sig av Guds spelregler. Många frågar sig hur det kan finnas ondska med en god och allsmäktig Gud. Jo därför att vi inte förlåter och älskar på det sätt som Gud har gjort i Jesus Kristus. Amen! :-)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Mattias

Det är de etablerade politikerna som sätter folk mot folk genom den förda politiken, och jag anser att sådana som du helt blint underblåser denna förödande utveckling. Jag vill inte ha något mångetniskt eller mångkulturellt samhälle. Jag vill ha ett svenskt Sverige och således så faller din dåliga analys.

Vem är du som blundar inför vad som sker? Vem är du som gömmer dig bakom en pacifistisk gud medan vårt folk trasas sönder och skändas? Vem är du att ropa om förlåtelse när ondskan står inpå oss? Må du leva för evigt.. Må du vara den som förlåter vårt folks totala undergång. Må du då böja ditt huvud och förlåta med kärlek..

Jag delar, som du vet, inte din kristna tro. I vilket fall som helst så tänkte jag avsluta med ett citat hämtat ur boken Till mina legionärer, skriven av den kristne nationalisten Corneliu Zelea Codreanu.

Till er som blivit slagna, förorättade eller torterade, kan jag säga en sak som jag vill skall bära mer än det sköra värdet hos en tillfällig retorisk fras: snart skall vi segra.

Inför era kolonner kommer alla våra förtryckare att falla. Förlåt dem som slagit er av personliga skäl. Dem som torterat er för er tro på det rumänska folket må ni aldrig förlåta. Förväxla inte er kristna rätt och plikt att förlåta dem som gjort er ont, med vårt folks rätt och plikt att straffa dem som har förrått det och tagit på sig ansvaret för att motarbeta dess öde. Glöm inte att de svärd ni bär tillhör nationen. Ni bär dem i hennes namn. I hennes namn skall ni använda dem för att utkräva straff – obarmhärtigt och utan pardon.

Sålunda, och endast sålunda, kommer ni att bereda en sund framtid för denna nation.

Mattias sa...

Att vara pacifist är inte att vara passiv och gömma sig, tvärtom är det en aktiv handling och inställning. Att förlåta är inte att blunda, tvärtom, genom att förlåta markerar man mot det som är fel, du skulle väl bli ganska förolämpad om man förlät dig för något du inte har gjort, alltså finns det med ett visst mått av fördömande i förlåtandet.

Mitt folk är inte svenskarna, mitt folk är mina bröder och systrar i Kristus som i och med att de finns av alla nationaliteter och alla kulturer så blir det en naturlig konsekvens att vara för mångetnicitet och mångkultur.

Jag vet vad det innebär att se ens folk söndertrasat och förföljt, de som följer Gud på riktigt har alltid blivit förföljda för sin tro och sina ställningstagande mot våld.

Den bön som du citerar är inte en kristen bön, att hylla svärd och våld är totalt främmande för någon som följer Jesus.

Här kan du hitta en liten historia om när Karl XII mötte en anabaptist (den gren inom kyrkan som jag bekänner mig till), den kanske du kan finna intressant och ge dig lite förståelse för anabaptismen
http://barnabasbloggen.blogspot.com/2010/04/nar-karl-xii-motte-en-anabaptist.html

Gottfried sa...

Heder åt Mattias! Instämmer till fullo i hans åsikter och hållning.

"Svenskfientlig"? Det låter ungefär lika patetiskt som i filmen Riket när Ernst-Hugo Järegård stod på rigshospitalets tak och vrålade "Danskjääääävlar"!

Så mycket myter kring detta. Den fria och oberoende dbatten om rasism har t ex inte alls bara handlat om att "svenskar" är rasister, utan ofta ofta om hur grupper och nationella grupper står emot varandra på det mest oresonliga sätt! Det är bara i s.k. patriotiska och nationella tidskrifter och bloggar det talas om att bara "svenskar" är rasister. Rasismen är ett globalt fenomen och blir inte ett jäkla dugg bättre av det!

simon johansson sa...

jag är själv troende mattias och jag är även nationalist. min syn på gud är också orubblig men gud skapade människan nationalistiskt. jag satt och pratade nationalism med några andra kristna under bödalägret 2009 och de sa att även ifall dom inte höll med mig till fullo så trodde dom att gud satte oss människor på olika platser i världen och han satte även upp gränserna för att vi skulle hålla oss där. varför skulle annars judarna ha ett eget land men inte svenskarna?