måndag 2 juli 2012

Logspelning i Jönköpingsområdet - Moshpit gjorde succé

Under lördagen den 30 juni så arrangerade Frihetsrock en spelning utanför Jönköping. Flera svenska band levererade, bland annat Wåfflor Waffen som gjorde sitt första scenframträdande samt Nothung som gjorde sitt sista. Kvällens succé var dock Moshpit.

Spelningen var Frihetsrocks tredje i ordningen, och med tanke på sommarvädret så hade arrangörsgruppen ordnat en loge som var omgjord till festplats. Det var en gemytlig plats ute på den småländska landsbygden som passade bra ihop till det fina vädret. Inne i logen fanns scenen, baren samt fyra försäljningsbord som erbjöd allt ifrån litteratur, musik och kläder.

Moshpit gjorde succé mitt sitt framträdande på scenen.
Jag tillsammans med bandmedlemmarna i Moshpit.
Jag och Simon vid försäljningsbordet.
Första bandet som äntrade scenen var det nya bandet Wåfflor Waffen. Bandet släppte nyligen sitt debutalbum betitlat Missfosterland och kvällens framträdande var deras första. Wåfflor Waffen gjorde dock riktigt bra ifrån sig och levererade musik med punkaktiga toner. Texterna varierade mellan humor och allvar. Helt enkelt en stark debut.
Wåfflor Waffen gjorde en bra debut på scenen.
Efter Wåfflor Waffen så var det dags för Nothung att gå upp och leverera. Bandet erbjöd låtar från sina tidigare skivor, och även ett par tyska coverlåtar framfördes. Nothungs låtar är välkända för många, och detta märktes på publiken som sjöng med. I och med att den sista låten hade spelats så innebar det att den Nothungska epoken var förbi.
Nothung levererade det sista uppträdandet innan bandet lades ned.
Arrangören Frihetsrock gick redan för ett par månader sedan ut med information om spelningen, och då även att det utländska gästbandet skulle bli det tyska hard/metallcore-bandet Moshpit som nyligen släppte ett riktigt professionellt album betitlat We carry the heart. Förväntningarna på en välbesökt spelning var därför stora, men tyvärr så uteblev detta. Enligt uppgifter så var deltagarantalet mellan 100-150 personer, och detta märktes då det stundtals var tunt med folk inne i logen. Givetvis mycket tråkigt, men detta är inte tänkt som något analysinlägg så jag kommer med säkerhet att återkomma om detta.
Moshpit gjorde ingen besviken.
Moshpit spelade i drygt en timma.
Trots den låga publiksiffran så var stämningen god, försäljningen gick relativt bra och kvällen flöt på bra. Efter en paus, där det bland annat erbjöds grillad mat, så var det dags för Moshpit att gå upp på scenen. Bandet levererade ett högklassigt framträdande på drygt en timma. Egna låtar från bandets två album blandades med en och annan cover. De hade en bra scennärvaro och rörde sig mycket, tilläggas bör även att bandets sångare var imponerande. Utan att överdriva så gjorde Moshpit succé och deras framträdande var riktigt bra.
Endless Pride avslutade spelningen på ett medryckande sätt.
Sista bandet för kvällen var det Jönköpingsbaserade bandet Endless Pride som gick upp och gav järnet på scenen. Bandet bjöd på både gamla låtar från tidigare album samt nya från det senaste och ännu outgivna albumet. Efter att Endless Pride spelat klart så fick högtalarna vila för denna gången. I takt med att folk började bege sig hemåt så avslutades det hela in på småtimmarna.

Utöver den låga publiksiffran så var det helt klart en bra spelning. Samtliga band gjorde bra ifrån sig, lokalen var bra och arrangörsgruppen ska ha all beröm för det arbete som de lägger ned för att arrangera spelningar. Plus också för att det fanns vegetarisk mat. De som inte kom missade verkligen en bra kväll.1 kommentar:

Valkyria sa...

Moshpit var grymt bra:) Dom är bra rent allmänt men dom äger live:) Hoppas på att få se dom fler gånger i Sverige, mycket trevliga killar.