fredag 10 september 2010

Skolvalet gav Nationaldemokraterna 7 procent

Den 8 september arrangerades en politisk informationsdag på Vimmerby gymnasium. Samma dag fick även eleverna rösta i ett traditionellt skolval. I dag presenterades resultatet och det var ett resultat som framkallade chockvågor hos de politiskt korrekta.

Många elever var intresserade av Nationaldemokraterna

I en artikel med rubriken Elever röstar främlingsfientligt, skriver Vimmerby Tidning följande: ”Efter att skolvalsrösterna räknats visar de att var tredje elev på gymnasiet sympatiserar med partier som driver en odemokratisk och främlingsfientlig politik.

- Det här är inte något som speglar förhållandena på vår skola och jag är väldigt förvånad över resultatet. Resultatet går att tolka på många sätt och risken är att man blir blind av vissa siffror, säger samhällskunskapsläraren Peter Gustavsson, som inte är glad över siffrorna.

Vidare tror han att resultatet kan bero på att eleverna fått partiinformationen så tätt inpå valet och att eleverna kan ha gruppröstat. Gustavsson är inte glad över siffrorna och menar att undervisningen måste ses över.

- Vi ska diskutera resultatet och varför det blivit så här. För att se över om vi måste bli tydligare i vår undervisning. Men man kan också se på resultatet och konstatera att det är en demokratisk majoritet, avslutar Gustavsson.

Att en samhällskunskapslärare går ut i media och beklagar valresultatet är givetvis både tragisk och märklig. Genom att göra det så respekterar Gustavsson varken skolans elever eller det demokratiska valsystemet. Ett valsystem som enbart hyllas när folk röstar ”rätt”. Det som är mest skrämmande är att Gustavsson säger att undervisningen måste ses över. Detta betyder alltså att skolan skall se över om de skall indoktrinera eleverna än mer för att få dem att ”tycka rätt”.

Att leta efter tafatta förklaringar till valutgången hjälper föga. Resultatet bör helt enkelt ses för vad det är, nämligen en protest mot det politiskt korrekta etablissemanget och det är ett tydligt bevis på att de etablerade partierna i kommunen inte lyssnar på ungdomens vilja.

Kommer vi in i fullmäktige så kommer jag och Nationaldemokraterna i Vimmerby kommun att fortsätta driva vår politik. Resultatet i skolvalet ger oss ett kvitto på att vi är på rätt spår. De unga är vår framtid, och det kan vi inte blunda för. Tack alla som valde att rösta på Nationaldemokraterna!

Hela skolvalsresultatet

Sverigedemokraterna - 23,2 %
Socialdemokraterna - 21,5 %
Moderaterna – 10 %
Vänsterpartiet - 9,4 %
Miljöpartiet - 7,2 %
Nationaldemokraterna – 7 %
Centerpartiet - 3,4 %
Piratpartiet - 3,4 %
Kristdemokraterna - 1,4 %
Folkpartiet - 0,7 %
Feministiskt Initiativ - 0,5 %

Blanka röster - 9,4 %
Ogiltiga - 2,7 %
Totalt röstade 414 elever, 71 %

Relaterat
Bloggen - Valinformation på Vimmerby gymnasium
ND Vimmerby - Politisk valinformation på Vimmerby gymnasium
Nationell.nu - Nationaldemokraterna får 7 procent i skolval
Fria nyheter - Elever röstar mot mångkultur
Nationell Idag - ND fick 7% i skolval

2 kommentarer:

Anonym sa...

Otroligt bra jobbat av dig och resten av ND-Vimmerby.

Rösta på ND!

Henrik (Gbg) sa...

Wow, imponerande! :) De här eleverna är väl dock inte röstberättigade än, vad jag har förstått?

Jag minns när jag gick på Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, i samband med valet 2006, då fick ND uppemot 20 procent av rösterna. SD hade ungefär samma resultat.