lördag 25 september 2010

Valrörelsen är förbi

Valrörelsen är över för denna gång och det parlamentariska klimatet har till ytan förändrats dramatiskt. Flera hundra tusen svenskar har i tysthet sagt ifrån och röstat in ett invandringskritiskt parti i riksdagen. Etablissemanget sliter sig i håret i besvikelse över att de toleranta svenskarna nu har börjat öppna ögonen.

Årets val var verkligen Sverigedemokraternas val. Något som märktes både innan och efter valet. Med tanke på att SD knackade på dörren till riksdagen och att folk längtade efter att något skulle hända i den svenska parlamentarismen så försvårades möjligheterna för etno-nationalistiska partier. Nationaldemokraterna utökade inte, men lyckades behålla de tidigare mandaten.

Aktivister utanför en vallokal

I Vimmerby gjorde vi en bra valrörelse med tanke på de knappa resurser som fanns till förfogande. Tusentals informationsblad, tidningar och annat spreds över hela kommunen, banderoller och flera hundra plakat sattes upp, torgmöte och andra torgaktiviteter genomfördes, vi deltog på informationsdagen på gymnasiet, vi stod utanför vallokalerna på valdagen och mycket mera. Det räckte dock inte till något mandat, men jag är övertygad om att vårt arbete hjälpte SD att nå två mandat. Inte minst med bakgrund av att SD knappt gjorde något i Vimmerby till skillnad från oss, samtidigt som många fortfarande tror att vi är SD.

Jag sätter upp ett plakat

Parlamentarismen är enbart ett av flera verktyg i vår verksamhet. Jag känner ingen besvikelse över att vi inte fick något mandat, även om det hade varit fördelaktigt om vi fått det. Vi har gjort ett bra arbete, inte minst genom opinionsbildning under åren, något som vi vet har skapat reaktioner hos folk. Jag hoppas nu att SD gör ett bra jobb med de två mandat som de erhållit i kommunen.

Många känner sig säkert lättade över att SD har kommit in i riksdagen och tror samtidigt att saker kommer att förändras. Jag är dock övertygad om att SD inte kommer att ges möjligheten att påverka i de viktiga och fundamentala frågorna. Sverige sitter fortfarande fast i de nyliberala klorna. Skulle SD ges möjligheten att påverka så kommer de inte att påverka tillräckligt, då de saknar visionen om ett etniskt överlevande för vårt folk.

SD saknar dessutom den utomparlamentariska verksamheten, en verksamhet som jag anser vara oerhört betydelsefull för att påverka samhället i en positiv och nödvändig riktning, bortom parlamentarismens församlingar.

Kampen fortsätter därför i oförminskad takt.

8 kommentarer:

Ernst sa...

Synd att det inte blev något mandat, du förtjänade det verkligen! Jag kryssade för ditt namn i valet till riksdagen just för att jag tycker att du har gjort så bra ifrån dig. Kämpa på bara, så ska du säkert nå de framgångar som du är värd.

Anonym sa...

Rasmus, med handen på hjärtat nog har du ett 40-tal kompisar i trakterna... sen kan man väl räkna in lite släkt som röstar på dig. Där har du de 0,8 % ni fick i valet till kommunfullmäktige, ett 40 - tal röster... Så om kampen fortsätter i oförminskad kraft som du skriver... går det väl mest ut över släkt och vänner, fler verkar du inte ha påverkat! Så ser sanningen ut, du må vara en retorisk mästare, men att göra om ca 40 röster till något lyckat. Du kanske vill vända det till att det inte var dina vänner och släktingar som röstade på dig... då är frågan, varför gjorde de inte det? Om det nu var dina nära och kära som röstade på dig så gjorde ingen annan det.

Jaja...lycka till om 4 år :-P

Anonym sa...

Blev lite byfiken...vad menar du med "utomparlamentarisk verksamhet" speciellt i en form som SD saknar...?

Om ni har en utomparlamentarisk verksamhet som SD saknar... är den då demokratiskt förankrad? laglig? Kan du utveckla dig lite?

Lightning sa...

Människor som "Anonym" ovanför mig saknar uppenbarligen parlamentarisk erfarenhet. Stå på dig Rasmus och kör vidare så når ni garanterat framgångar i sinom tid. Valresultatet i skolvalet talar ju sitt tydliga språk.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Ernst

Tack för förtroendet! Jag kämpar på, det kan du lita på.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Jag förstår inte vad du vill säga, då du verkar vara helt förvirrad. Brukar till synes vara lätt att häva ur sig saker som anonym och sedan inte behöva ta ansvar för det. Du verkar sakna kunskap om det mesta, inte minst om dagens politiska klimat, politisk taktik och valresultatet.

Vi erhöll 77 stycken röster i kommunvalet i Vimmerby, inget annat. En siffra som hade kunnat vara bättre, men i detta val så fanns det olika aspekter som var avgörande, till vår nackdel.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2

Utomparlamentarisk verksamhet är sådant som inte direkt har något med valen att göra, men som ändå fyller en viktig funktion i verksamheten som helhet, i rörelsebyggandet. Ett exempel är tex. veckotidningen Nationell Idag.

Jag tänker inte skriva ned exakt vilka planer som finns här. Något som du kanske har sett är det lokala nätverket vars uppgift är tänkt att sprida information om Salemmanifestationen och dess syfte, samt mobilisera folk till manifestationen.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Lightning

Ja, det är bara att kämpa på. Andra alternativ finns inte i denna hårda tid.