söndag 30 januari 2011

Seminarium med fokus på nationella oppositionella medier

Under lördagen så var det äntligen dags för Nationell Idags seminarium. Oppositionella medier och opinionsbildare bjöd på tal och debatter om politik, medier, framtiden och mycket mer. Det var ett seminarium som inte bara var välbesökt, utan också väldigt lyckat.

Stora salen i Södertälje kommunhus var fullsatt.

Vavra Suk
, Nationell Idags chefredaktör, inledde med att välkomna alla och kort pressentera seminariets fullspäckade program. Ett program som skulle bjuda på flera tal, debatter och musikalisk underhållning.

Vavra Suk inledde seminariet.

Oppositionella medier röner allt större framgångar och läsarna blir allt fler. På nätet återfinns en mängd olika nyhetssidor, bloggar och projekt. Som bekant så finns även presstödstidningen Nationell Idag, seminariets arrangör, som utkommer som tabloid varje vecka med intressanta och politiskt inkorrekta nyheter.

Mikael Jalving från Danmark berättade bland annat om hans upplevelser av det politiskt korrekta Sverige.

Första talare var den danska gästtalaren Mikael Jalving, doktor i historia och politisk kommentator på Jyllands-Posten. Han talade om debattklimatets skillnader mellan Sverige och Danmark. Jalving arbetar just nu med en ny bok, Absolut Sverige, och berättade därför om sina upplevelser från sin resa genom det politiskt korrekta Sverige.

Intressanta tal och spännande debatter fängslade besökarna.

Programmet gick raskt vidare med en paneldebatt om den politiska korrektheten och oppositionella mediers roll. Panelen diskuterade bland annat målgrupp samt det faktum att de oppositionella medierna har knappa resurser och hur detta skall ändras. Efter den intressanta paneldebatten så var det dags för paus och musikalisk underhållning med Viktor Sjölund.

Viktor Sjölund underhöll i pauserna.

Nationella tidningar från förr fanns till beskådan.

Den stora salen i Södertälje kommunhus var fylld av besökare. Mellan tal och paneldebatter så passade folk på att vara sociala, titta på en utställning av nationella tidningar från förr, ta del av tilltugget och inhandla produkter från de olika förlagen och butikerna som fanns på plats.


De senaste numren av tidningen Nationell Idag fanns utplacerade på ett stort bord.

Ett av många försäljningsbord. Från Småland hade vi med ett gäng populära och nyare skivor till försäljning, allt från ballader till hatecore.

Jan Mild berättade bland annat om Vitboken och tabloidprojektet.

Jan Mild
, omtyckt skribent och känd från Blågula Frågor, var dagens andra talare. Hans tal, som stundtals var humoristiskt, berörde till största delen den politiska korrektheten, Vitboken som tryckts i flera tusen exemplar och eftervalstabloiden som kommer att utvecklas för att få större spridning över hela landet.

Vavra Suk var seminariets sista talare och han berättade om Nationell Idags historia, framgångarna, planerna på att bilda aktiebolag, uppmärksammade avslöjanden och framtidsvisioner. Suk tillsammans med delar av redaktionen fick även svara på frågor från besökarna.

Paneldebatt om SD.

Innan seminariet avslutades så behandlade två olika paneler två olika ämnen. Den första panelen debatterade Sverigedemokraternas framgångar, hur dessa skall bemötas och hur nationella medier bör rapportera om dem. Klart är dock att det behövs en riktig nationell opposition, som en kontrast till mellanpartiet SD och de etablerade partierna. Den andra panelen debatterade Mohammedkarikatyrer och yttrandefrihet. Javling berättade bland annat om Jyllands-Postens hållning till att publicera karikatyrer.

Paneldebatt om Mohammedkarikatyrer och yttrandefrihet.

För att sammanfatta seminariet så var det oerhört lyckat och helt klart en av de bästa nationella tillställningar som jag varit på. Arrangemanget var proffsigt, talen och paneldebatterna var intressanta. Stämningen var på topp och det syntes verkligen att besökarna trivdes. Att se olika nationella grupperingar, medier, opinionsbildare, förlag och butiker på ett och samma seminarium värmer i hjärtat. Seminariet förmedlade kraft och det var verkligen entusiasmerande, något som jag tror att de flesta kan skriva under på.

Framåt kamrater, framåt mot nya framgångar som kröner vår totala seger.


Läs mer

Nationell Idag (29 januari) - Yttrandefrihet diskuterades på Nationell Idags seminarium
Nationell Idag (2 februari) - Seminarium om oppositionella medier

Inga kommentarer: