onsdag 2 februari 2011

SVT visade antisionistisk dokumentär

I går så överraskade Sveriges Television riktigt ordentligt då dem lät visa den antisionistiska och politiskt inkorrekta dokumentären Defamation. Det är en viktig dokumentär som riktar strålkastarna på Israel och den sionistiska rörelsen. Har du inte sett den så kan jag verkligen rekommendera att du gör det.

Enligt israeliska medier så existerar antisemitismen precis överallt, världen över. Detta är en bild som dokumentärens skapare Yoav Shamir, själv jude, inte alls känner igen. Därför beslutar han sig för att undersöka saken.

Shamir besöker bland annat ADL (sionistisk lobbygrupp som arbetar mot den påstådda antisemitismen) i USA, några som även de finner antisemitism precis överallt. Han får även följa med dess ordförande Abraham Foxman när denne besöker viktiga personer ute i världen för att förmå dem att underkasta sig sionismens vilja. I dokumentären ges en inblick i hur den sionistiska rörelsen arbetar för att tysta all sorts kritik av judendomen och Israel genom att spela ut det antisemitiska kortet.

Under dokumentärens gång så görs återkommande besök hos en israelisk skolklass som genomför en resa till ett koncentrationsläger i Polen. Flera elever gör chockerande uttalanden, något som vittnar om en omfattande indoktrinering i Israels skolor. Till exempel så tror eleverna att alla människor utanför Israel är hatiska antisemiter som vill dem illa, något som resulterar i förakt mot icke-judar.

Dokumentären bjuder även på intressanta intervjuer med flera judar, kritiska som okritiska till Israel och sionismen. Shamir intervjuar även några svarta i USA för att höra deras syn på judarna, en tämligen kritisk syn. Värt att nämna är att dokumentären också innehåller intervjuer med Norman G. Finkelstein som bland annat har skrivit boken Förintelseindustrin. Han är själv jude, men samtidigt mycket kritisk till Israel och sionismen.

Utöver detta så innehåller dokumentären mycket mer av intresse, men i stället för att jag skall beskriva hela dokumentären här så föreslår jag att du tittar på den.

Se dokumentären
SVT Play (svensk text, går att se till och med den 3:e mars)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Såg den och var lika häpen som dig.
Detta tillsammans med gårdagens bredsida mot moskeebygget i GTB ger faktiskt pluspoäng till SVT

Daniel sa...

Tack för att du tipsade i förväg om denna dokumentär, hakan trillade i golvet redan i början av dokumentären och stannade där under hela programmet. För mig ser världen annorlunda ut efter denna dokumentär, jag har fåt lov att ifrågasätta allt man lärt sig i skolan och börja leta sanningen på egen hand... den är inte vacker.