lördag 22 januari 2011

Social aktivitet - Innebandy i Vimmerby kommun

Under lördagskvällen den 22 januari så samlades nationalister i Vimmerby kommun för att spela innebandy. Snygga mål, påhejningar och tacklingar varvades med varandra i de prestigefyllda matcherna. Det blev helt enkelt en lyckad kväll som gick i gemenskapens och hälsans tecken.

Under den senaste tiden så har diskussioner förts om att på allvar dra igång en lokal social verksamhet i norra Kalmar län. Intresset har infunnit sig och planen är att kontinuerligt arrangera sociala aktiviteter i olika former. Diskussioner förs även om att blanda sociala aktiviteter med mer utbildande och folkbildande aktiviteter, för att på så sätt förena nytta med nöje och gemenskap med nationalism.

Första aktiviteten på schemat blev att spela innebandy.

Premiäraktiviteten blev att spela innebandy i Vimmerby kommun. Deltog gjorde nationalister från främst Vimmerby- och Hultsfred kommun. Trots att flera inte kunde delta så blev uppslutningen ändå bra. Efter lite uppvärmning och lagindelning så drog den första matchen i gång. Även om det var lite si och så med bollkänslan hos vissa så var det absolut inget fel på kämparandan och vinnarinstinkten.

Totalt så spelades fyra hårda och jämna matcher. Alla ville vinna, något som frambringade påhejningar och glädjerop när bollen forcerades i mål. Det förekom även tacklingar och striderna var stundtals hårda när det gällde kampen om bollen. För att öka stämningen ytterligare så spelades även nationell musik under matcherna.

De prestigefyllda matcherna bjöd på allt ifrån tacklingar till snygga mål.

Planeringen för nästa aktivitet har redan påbörjats. Alla som sympatiserar med eller är intresserade av nationalismen är välkomna att höra av sig till mig vid intresse av att delta.


Relaterat
Betydelsen av en social verksamhet

1 kommentar:

Anonym sa...

Glädjande att höra att ni håller ihop i de småländska skogarna. Keep up the good work!

Kamratliga hälsningar från Göteborg