måndag 16 januari 2012

Intervju med Daniel Bergman inför spelningen i mars

Den senaste spelningen blev succé, och den 3 mars så är det åter dags. Scenen kommer att äntras av flera band med varierande musikstilar. Jag har intervjuat Daniel Bergman, som är en drivande kraft i arrangörsgruppen tillika musiker, för att kolla läget inför spelningen.

I september så arrangerades ISD Memorial 2011 i Jönköpingstrakten. Det blev startskottet i ett försök att åter dra igång den nationella scenen i Sverige. Resultatet blev en succé och inför den kommande spelningen så har arrangörsgruppen flera nyheter att presentera.

Daniel Bergman, aktiv i arrangörsgruppen och frontfigur i det Jönköpingsbaserade bandet Endless Pride.

Missade du den förra spelningen så bör du se till så att du inte missar den kommande. För den musikaliska underhållningen står P.W.A (Estland), Tors Vrede (Sverige), Frontsoldat (Sverige) och Henrik Pihlström (Sverige). Inträdet kostar 150 kronor.

Nedan följer intervjun med Daniel Bergman.

Inför premiärspelningen, ISD Memorial 2011, så berättade du om stora ambitioner med att dra igång den nationella scenen. Allt skulle vara perfekt. Vad har du att säga om spelningen?
- Vi hade ett mål; vi skulle dra igång scenen i Sverige igen. Och vad kan jag säga... Vi lyckades med bravur. Bollen är i rullning och fler gig är på gång, var så säker!
Vi sa från början att om det inte går bra på premiärspelningen så lägger vi ned direkt, men om det går bra, då satsar vi stenhårt. Cirka 300 personer deltog på förra spelningen, så vi satsar på allvar nu. Förra spelningen var en succé!

Är besöksantalet ett tecken på att det finns hopp för den nationella scenen i Sverige?
- Verkligen! Många som var skeptiska tyckte att detta var en dålig idé, att den tiden är över. Men vad kan jag säga? 300 personer har inte fel! Det finns ett stort intresse, det visste jag från första början.

Efter förra spelningen så valde flera några medier att dra igång en hetskampanj. Har du någon kommentar till det?
- Ja, det var lögner hit och dit. De påstod bland annat att vi hade en ”negerdocka” med en dolk i bröstet utanför lokalen. Alla som var där kan säkert intyga att så inte var fallet. "Vanlig" svensk media, de skriver det som de måste. De kontrolleras utav sionstiska/marxistiska mannar, de jobbar åt de som skapat detta samhälle som vi alla tyvärr tvingas leva i. Vad kan man som nationell förvänta sig att de skall skriva? Det är inget som bekommer oss, och jag tror att ingen som var där heller tror på eller bryr sig om vad massmedia skriver nu för tiden.

Informationsflyer inför spelningen.

I början av mars så är det dags för en ny spelning. Vad kan du berätta om den?
- Detta är vår andra spelning som vi satsar stort på. Vi har redan nu kapital, på grund av förra spelningen. Så vi har investerat en del pengar i bland annat ljud, men också i diverse saker såsom rökmaskin etc. Vi kommer fortsätta investera så länge vi har pengar. Ljudet är det viktigaste för oss, och den kommande spelningen kommer att ha mycket bättre ljud än den senaste.

- Banden som lirar är P.W.A från Estland, de har släppt många skivor och är väl kända här i Sverige, så vi hoppas att de drar mycket folk. Tors Vrede är det många som har tjatat om att de skall lira mer live, nu har de chansen att se dem. Frontsoldat kör klassisk 90-tals R.A.C, så som många gillar. De har aldrig tidigare lirat live, därför kommer jag med flera att backa upp dem på scenen, då de inte har tillräckligt med medlemmar som kan ställa upp. Henrik Pihlström behöver väl knappast någon presentation. Han är en gedigen textförfattare och låtskrivare, likaså aktiv i Svenska motståndsrörelsen.

Hur kommer ni att gå till väga för att marknadsföra spelningen? Finns det anledning att hoppas på ett högre besöksantal än senast?
- Vi satsar som sist stort på reklam. För att nämna några så gör bland annat Nationell.nu och Midgård reklam för spelningen. Vi har även skrivit om den på forum som Nordisk.nu och Frihet.nu. Vi sprider även flyern till många nationella kamrater i andra länder. Vi hoppas givetvis på lika stor uppslutning som sist, men det hade varit kul om det kom ännu fler den här gången.

Du är själv med i bandet Endless Pride. Hur går det för er i dagsläget och när kommer ni att gå upp på scenen nästa gång?
- Vi lirar på i vanlig ordning. I år så firar vi 10 år som band. Vi ska in i studio nu i februari för att lira in en ny skiva som också kommer markera våra 10 år som band. På skivan kommer vi ha tre kända svenska gästsångare och vi tror att det kommer bli en utav de bästa skivor vi släppt.

- Vi lirar en hel del runt om i Europa och kommer fortsätta med det. Bland annat så kommer vi spela i Schweiz snart, likaså i Tyskland. Vi har inte lika mycket tid längre då jag har skaffat familj (2 barn) men vi ger aldrig upp bandet och kommer fortsätta lira så länge vi känner att det är nödvändigt. Endless Pride kommer lira i Sverige på Legionens sommarspelning, bland annat med två riktigt stora tyska band. Mer info kommer på Frihetsrock.nu.

Länkar
Frihetsrock.nu
Bloggen - Lyckad spelning - ISD Memorial 2011
Bloggen - Intervju inför spelningen ISD Memorial 2011
Bloggen - Gahh..! De hemska nazisterna har hyrt en lokal i Ölmstad

Inga kommentarer: