tisdag 10 januari 2012

Samtal med kvinna som blev antastad på nyårsfest i Vimmerby

På nyårskvällen så begav sig Anna och hennes sällskap till utestället Chaplin i centrala Vimmerby. Tanken var att fira det nya året med en rolig utekväll. Det hela slutade dock inte som planerat då två främlingar valde att ”roa” sig på deras bekostnad. Jag har samtalat med Anna för att få klarhet i vad som egentligen hände.

Anna berättar att hon besökte utestället Chaplin med sina vänner för att fira det nya året med en rolig utekväll. Det hela började trevligt och de hade kul tillsammans. Senare när sällskapet var på väg ut från utestället så hade två främlingar placerat sig vid ingången. Anna berättar att det var livat och stämningen var upprörd när de närmade sig.

Händelsen utspelade sig på Chaplin i Vimmerby.

Anna och hennes sällskap visste inte vad som pågick utan de valde att ta sig ut. Samtidigt som kvinnorna passerar de två främlingarna så blir de antastade. Anna själv blev tagen mellan benen, precis som en av hennes väninnor. En tredje blev tagen på brösten. Anna tror även att andra kvinnor blev antastade av männen, därav den upprörda stämningen.

Männen skall ha tagit på dem i flera sekunder, samtidigt som de skall ha visat upp en förnedrande attityd genom att skratta. Kvinnorna skrek och blev samtidigt väldigt upprörda över männens beteende. Främlingarna skall ha uttryckt något i stil med att de skulle visitera kvinnorna. Männen skall ha varit i 25-års åldern och kan möjligen ha varit från Afghanistan, ingen av kvinnorna har dock sett dem tidigare. Överlag så var männen inte välklädda, en av dem bar en röd/svart schackrutig jacka.

Efter ett tag så uppmärksammade polisen situationen och bad då männen att visa legitimation. Någon legitimation kunde de dock inte visa, utan försökte i stället förklara att de inte kunde svenska. De ryckte på axlarna och försökte verka oskyldiga. Polisen valde att leda dem från platsen, vartefter de blängde och såg irriterade ut.

Anna berättar att hon blev förbannad över männens agerande. Samtidigt så upplevde hon obehag och började tänka på händelsen i Mariannelund, där en svensk tvåbarnsmamma blev gruppvåldtagen av flertalet afghaner. Det är trots allt bara två mil mellan Vimmerby och Mariannelund.

Anna heter egentligen något annat. Hon vill vara anonym, men tycker ändå att det är viktigt att berätta om vad som kan hända, och att det kan hända vem som helst. Hon uppmanar även kvinnor som blir utsatta för liknande händelser att ordentligt säga ifrån och visa sin avsky.

Händelsen är på intet sätt unik för svenska kvinnor, utan det är något som är allt för vanligt förekommande. Det är en skrämmande utveckling, men mest skrämmande av allt är avsaknaden av svenska män som reser sig upp till försvar för vårt folks kvinnor.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Helt klart väldigt illa. Och att män som lever på sånt här "kul" dessutom får någon form av mängdrabbat på sina straff är också helt klart beklagligt. För bara några år sedan kändes det som att man tänkte att "det här är bara något som förekommer i storstäderna", och jag vet inte... men det känns någonstans rätt otroligt att det börjar förekomma i ens lilla hemstad i allt större utsträckning.

Det är helt klart en kulturell fråga om respekt för kvinnor. Människor från mellanöstern har väldigt sällan någon sådan respekt alls. När man följer en religion/kultur som inte FÅR utvecklas, utan måste efterlevas enligt hur den såg ut för 1400 år sedan, så är det klart att det medföljer en förnedrande kvinnosyn.

Att samhället inte vågar sätta ner foten och kräva någon form av respekt är för mig ett dilemma. Tycker det Kenth Ekeroth från SD skriver om dagens straffskalor, situationer i bl.a Malmö o.s.v är väldigt bra, och väldigt KLART:
http://www.skanskan.se/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20120113%2FOPINION%2F701139890%2F1061%2F-%2Fingen-rubrik

Anonym sa...

Klart att inte svenska män vågar göra något. Då blir man väl knivskuren, skjuten eller om man klarar sig med livet i behåll, flälld i svensk domstol för rasism och stämplad som nazist av det "svenska" rättsväsendet, så har man förbrukat sina rättigheter som svensk för all framtid.