fredag 27 januari 2012

I dag skall vi minnas för att spotta på oss själva

I dag så är det åter den där dagen, den där dagen då vi av någon anledning skall känna skam inför oss själva och obehag för vår historia. Det är den där dagen då skolor, torg och medier fylls av propaganda som åsyftar att kväsa ett fritt tänkande. Det är den så kallade förintelsens minnesdag.

Förra året så besökte jag ett minnesjippo i Kisa, där Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson talade inför en skara bestående av cirka 40 personer. I år så har jag ingen möjlighet att närvara vid något arrangemang, men trots det så är jag övertygad om att jag vet vad som kommer att sägas.

Östergötlands landshövding Elisabeth Nilsson i Kisa förra året.

Fokus kommer att ligga på förmedlandet av skuldkänslor inför oss själva, självförnekelsen av vårt etniska ursprung. All form av kritiskt samhällstänkande, etniskt- och kulturellt medvetande kommer att attackeras. Vi skall visa lidande och böja våra huvuden, samtidigt som det hetsas och uppmanas att bekämpa oliktänkande (invandringskritiker). Intressant ekvation!

Den så kallade förintelsen är ett mycket tacksamt verktyg för etablissemanget, då meningen är att spela på människors känslor. Finns det möjligen något samband, någon bakomliggande skolningsfaktor, som gör att det i dag är regel att ta upp detta i landets skolor?

Var kritisk!

Länkar
Bloggen - Minnesdagen som utmynnar i hat
Bloggen - Bok: En tom säck kan inte stå

Inga kommentarer: