onsdag 28 september 2011

Gahh..! De hemska nazisterna har hyrt en lokal i Ölmstad

Efter spelningen ISD Memorial 2011 i Ölmstad, så har medierna dragit igång en mindre hetskampanj mot det mycket lyckade arrangemanget. Sveriges Radio Jönköping har publicerat en längre artikel, i vilken den svenskfientliga stiftelsen Expo uttalar sig. Det hela är inget annat än ett journalistiskt magplask. Jag var själv där så jag vet precis vad jag skriver om.

Att vissa medier skulle skriva något om helgens spelning var relativt väntat. Detta då nationella arrangemang anses ha ett nyhetsvärde, ett hemskt sådant av någon anledning. Inte sälla så brukar medierna basunera ut helt verklighetsfrånvarande artiklar samtidigt som de letar upp människor som kan uttala sig i negativa ordalag. Medierna vill således ge sken av att nationalismen är hatad och marginaliserad. Detta är en taktik som även Sveriges Radio Jönköping har begagnat sig av i sin rapportering om spelningen.

Till att börja med så vill jag bara påpeka att det är uselt av SR Jönköping att inte bedriva en mer seriös journalistik än att lyssna till rykten, titta på forum och låta Expo uttala sig om något som de uppenbarligen saknar kunskap om. Varför besökte SR Jönköping inte bara arrangemanget? De hade säkert fått en intervju om spelningen, om de nu hade velat ha förstahandsinformation. Det blir en tydlig vinkling i rapporteringen när enbart ena sidan får komma till tals.

I stället så försöker SR Jönköping alltså att pussla ihop information om spelningen som de har hittat på olika håll. När någon pusselbit saknas så använder de sig av den svenskfientliga och oseriösa stiftelsen Expo. Dessutom så har de låtit intervjua några invånare i Ölmstad och frågan är vilken taktik som SR Jönköping har använt sig av för att ha turen att hitta de mest politiskt korrekta invånarna i Ölmstad.

När vi tar en titt på innehållet i artikeln så möts vi redan i ingressen av flera konstiga och felaktiga ordval. Enligt SR Jönköping så ”invaderades” Ölmstad av ”100-tals högerextremister” som kommit för att ”lyssna på en stor konsert med vit makt-musik”. Det märks att SR Jönköping inte var på plats då deltagarantalet snarare var närmare 300 och hur många som var högerextremister har jag inte en aning om, förmodligen så var det ingen extrem moderat på spelningen. En intressant fråga är hur de definierar ”vit makt-musik” och hur de vet att det var sådan musik som spelades då de som sagt inte var på plats.

Spelar Bisson "vit makt-musik" måntro? I vilket fall som helst så måste han vara en "hemsk nazist".

Om vi går vidare och tittar på invånarnas uttalanden så finner vi mycket märkliga sådana. Uttalande som är både politiskt korrekta och som får mig att fundera över om det inte är dags att på allvar bryta mediamonopolet som förgiftar vårt folks sinnen med lögner.

En kvinna som bor i Ölmstad säger följande till SR Jönköping:
– Det känns inte alls bra.
– Med tanke på vad som hänt i Norge och så borde sådant här inte alls få förekomma.

Kvinnan är säkert en trevlig sådan som tar hand om sin familj på ett utmärkt sätt och går på Friskis & Svettis två gånger i veckan, så därför har jag valt att inte nämna hennes namn. Jag önskar dock att hon öppnar sina ögon. Vad gäller det som hände i Norge så kan jag bara påpeka att gärningsmannen på intet sätt är nationalist. För den som fortfarande inte har förstått detta så finns en länk i slutet av inlägget. Frågor? Nej, då fortsätter vi!

En man i Ölmstad säger följande till SR Jönköping:
– Det här skrämmer mig. Har de kommit en gång kan de komma en gång till.

Hur har snacket gått i Ölmstad?”, frågar SR Jönköping.
– Andra tycker som jag, att det är otäckt. Man tänker på det som hände på 40-talet. Ska det komma tillbaka? Det är det man undrar.

Mannen är säkert en trevlig sådan som troget går till jobbet och lagar fina helgmiddagar till sin fru. Därför väljer jag att inte uppge hans namn heller. Jag önskar dock att han skippar skitsnacket och börjar uppföra sig som en man, kanske skulle även hans fru uppskatta det? Vad vet jag? Precis lika lite som han vet om mig, men ändå tycks han kunna generalisera och peka ut mig och alla andra deltagare som skrämmande. Skärpning för tusan!

Kvinnan ovan, ni vet hon som kanske går på Friskis & Svettis, säger till sist följande:
– För mig är alla människor lika mycket värde. Så det känns konstigt att de fått sprida sitt budskap här i Ölmstad. Här är alla öppna och välkomnande så jag hoppas verkligen inte att det här blir något man förknippar med Ölmstad.

Detta kan vara årets uttalande. Det enda jag har att skriva om det är att jag känner mig fruktansvärt ledsen över hur indoktrinerade vissa människor är. Hade hon stått framför mig så hade jag gett henne en kram och sagt att ”alla gör vi misstag, men nu glömmer vi det där och går vidare. Vårt folk behöver oss.

Sist, men absolut inte minst, så dyker Expo-”experten” David Lagerlöf helt överraskande upp som en joker. För något ess i rockärmen är han då inte. Han försöker uppvisa att han minsann har koll på de ”hemska nazisterna” som besökte helgens spelning, men till min stora förvåning så kommer ”experten” bara med antaganden.

De som besökte helgens konsert beskriver han så här”, skriver SR Jönköping.
– Det är personer som på ett eller annat sätt sympatiserar med väldigt intolerant, antidemokratisk och ganska våldsförhärligande ideologi.

Är det nynazister?”, frågar SR Jönköping.
– Alla kallar sig nog inte för det. Vissa kallar sig nog för nationalsocialister, andra skulle säga att de inte är det men i praktiken har de en ideologi som stämmer in på nazismen”, säger David Lagerlöf.

Gah... Ytterligare en "hemsk nazist". Jag var som sagt på spelningen, varken SR Jönköping eller Expo var det.

Jag var som sagt på spelningen i helgen, och jag kan bara konstatera att innehållet i SR Jönköpings artikel är uselt och fullt av politiskt korrekt trams. Stämningen på spelningen var riktigt bra och alla hade trevligt. Det förekom inte ett enda bråk, trots att Expo-”experten” menade att deltagarna bland annat sympatiserar med en våldsförhärligande ideologi. Dessutom så har uthyrarna konstaterat att lokalen var både välbehållen och städad.

Visst låter det märkligt då flera hundra ”hemska nazister” samlas i en och samma lokal? Det borde ha varit kaos och lokalen torde ha varit sönderslagen, vad var det egentligen som gick snett? Kanske är det så att vi ”hemska nazister” inte är så skrämmande trots allt. Kanske är vi som vilka som helst, bara att vi älskar vårt folk och vill det väl. Kanske väljer du att tro på SR Jönköping och Expo, kanske gör du det inte. Varför inte ta reda på sanningen själv?

Länkar
Bloggen - Lyckad spelning - ISD Memorial 2011
Bloggen - Gärningsmannen i Norge är på intet sätt nationalist
SR Jönköping - Upprört i Ölmstad efter vit makt-konsert

3 kommentarer:

Filip sa...

Man slutar aldrig förvånas över vad våra motståndare kan hitta på för något, från det ena desperata försöket till att smutskasta nationella till det andra.
Men ja, man är ju van vid att det är så här det ligger till.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Filip

Jag håller med dig. Det är både dålig journalistik och ett fult sätt att söka smutskasta ett lyckat arrangemang på. Det är tragiskt och det bör fördömas, men viktigast av allt är att vi fortsätter att kämpa än hårdare.

Anonym sa...

SR Jönköping är ett av de värsta "nyhetsförmedlarna" som finns i södra Sverige. Deras redaktion verkar vara formligen nedlusad med Överlevare från -68..

Att nå ut i Småland är svårt, dels handlar det om hur regionen ser ut rent demografiskt, dels om hur mentaliteten ser ut på de mindre orterna. Men visst går det! Tack för det jobb ni gör!