fredag 20 januari 2012

Dråpförsök på asylboende i Mariannelund

Efter ett år kantat av oroligheter, snatterier, stölder, nedskräpning, skottlossning och en gruppvåldtäkt så valde de ansvariga att belöna de asylsökande med en fritidslokal. Som tack så begicks ett dråpförsök på ett asylboende under onsdagskvällen.

Dråpförsöket handlar om två män i 20-års åldern som, enligt en Mariannelundsbo som jag har pratat med, skall ha bråkat om ett sim-kort. Under händelsen så skall den ena av dem helt enkelt ha försökt att ha ihjäl den andra, med både nävar och tillhyggen. Den angripna mannen lyckades dock värja sig och fördes senare till sjukhus. Gärningsmannen skall vara anhållen.

I detta område skall dråpförsöket ha utspelat sig.

Intressant i sammanhanget är att lokala medier som Vimmerby Tidning och SR Jönköping utelämnar uppgifter om att dråpförsöket skall ha begåtts på ett av Migrationsverkets asylboenden. Den senare av medierna hoppar även över att nämna Mariannelund över huvud taget och skriver i stället Eksjö kommun. Är detta en medveten strategi för att dölja verkligheten, en verklighet som med all rätt skapar samhälls- och invandringskritiker?

Det verkar inte finnas något slut på hur illa situationen kan bli i den lilla småländska orten. De ansvariga för den uppstådda situationen tycks bli allt blindare ju värre det blir. Efter gruppvåldtäkten på en svensk tvåbarnsmamma så valde de ansvariga att belöna de asylsökande med en fritidslokal. Frågan är vad belöningen blir denna gången? En simhall kanske?

Det är kanske hög tid att byta ut ortens välkomstskyltar, som i dagsläget pryds av Emil i Lönneberga, till varningsskyltar som berättar att orten beträdes på egen risk? Emil må ha gjort ett och annat hyss, men han roade sig definitivt inte med att gruppvåldta och medvetet försöka ha ihjäl andra.

Jag är ledsen alla Mariannelundsbor, men Migrationsverkets verksamhet har tyvärr dragit ned er ort i ett helvetes träsk. Jag förstår att ni känner er maktlösa och inte vet hur ni skall agera. Att vara passiv får dock aldrig vara ett alternativ, inte nu. Prata med varandra, organisera er och gör motstånd. Behöver ni på något sätt hjälp så är ni mer än välkomna att kontakta mig.


Länkar
Intervju om situationen i Mariannelund efter gruppvåldtäkten

2 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket illa att media får spela en så pass avgörande roll, så att man medvetet undanhåller fakta. Det gör att jag får det svårt att klandra resten av den svenska befolkningen vid ett svenskt riksdagsval. Man måste verkligen leta under varje sten för att hitta sanningen i dagens media-Sverige... och det är tragiskt. För alla människor är inte som du och jag - de orkar inte leta själva och tar för givet att det man får höra på nyheterna är inget annat än sanningen.

Tragiskt, mycket tragiskt. För annars talar all statistik sitt tydliga språk... där det finns invandrare är brottsligheten som värst. Vad det sedan beror på kan såklart variera. Men att man kör huvuden i sanden för så pass allvarliga problem är för mig väldigt tragiskt. Är dessa politiker inte de som ska arbeta för svenskarnas bästa? Det trodde jag i alla fall...

Helena sa...

Jag bor i Mariannelund, precis bredvid en av flyktingförläggningarna, den vid järnvägen. Jag har inget emot invandring i sig, många av de invandrare som bor här är väldigt trevliga och försöker verkligen lära sig det svenska samhället. Det spelar ingen roll om brotten skulle ha begåtts av svenskar eller invandrare, de är lika för jävliga för det.
Det som jag har svårast för är det faktum att flera av våldtäktsmännen var dömda eller misstänkta för brott tidigare utan att ha fått något straff. Att våldtäkten i december helt kunde ha förebyggts om åklagaren inte lagt ner våldtäktsfallet i somras är ännu värre.
Jag undrar helt enkelt vad man kan göra? Jag vill inte på något vis skapa främlingsfientlighet utan helt enkelt att detta inte ska ske igen. Kan du ge några tips på hur man organiserar sig?

MVH
Helena, uran238@live.se.