måndag 2 januari 2012

Polisen kritisk efter nya asylproblem på Öland

Öland har på nytt drabbats av oroligheter sedan Migrationsverket låtit placera närmare 700 asylsökande på privata campingplatser. Nu så handlar det om en man som är misstänkt för mordförsök samt att han skall ha sparkat en gravid kvinna i magen. Även denna gången så uttalar sig polisen kritiskt mot uppblandning.

Att asylboendena i regionen ger upphov till oroligheter är inget nytt för den som följer utvecklingen. Bara under den senaste månaden så har det varit alltifrån etniska upplopp på Öland till den uppmärksammade gruppvåldtäkten i Mariannelund. Nyligen så dömdes även två asylsökande i Vetlanda kommun för misshandel.

Migrationsverkets verksamhet fortsätter att skapa problem i regionen.

Den senaste händelsen utspelade sig vid Lundegåds camping på Öland under nyårsdagen, tidigt på morgonen. En man skall där ha knivhuggit en annan man i ansiktet och sparkat en gravid kvinna i magen. När ordningsvakterna kom till platsen så skall han även ha knivhotat dessa. Den asylsökande mannen är nu misstänkt för mordförsök, grov misshandel och olaga hot. De tre inblandade är asylsökande, men uppges vara från olika länder.

Vid det etniska upploppet på campingen för ett par veckor sedan så uttalade sig en polisman kritiskt till uppblandning av olika etniska grupper. Även denna gången så väljer polisen att kritisera uppblandningen.

- De ansvariga tycker inte att det är problem med olika etniska grupper, men vi har en annan uppfattning, säger Nicklas Gorton, inre befäl vid Kalmarpolisen, till tidningen Östran.

Poliskåren verkar ha insett problematiken med den etniska uppblandningen, så pass mycket att de gång på gång uttalar sig kritiskt i medierna. Även på andra platser där Migrationsverket har öppnat asylboenden så är polisen kritiskt inställd. Missnöjet har även börjat gro ordentligt bland vanligt folk. Frågan är hur länge det svenska folket skall tillåta detta förljugna skådespel?

Länk
Bloggen - Asylproblem på Öland
Östran - 35-åring misstänkt för mordförsök

Inga kommentarer: