måndag 19 december 2011

Fritidslokal skall lösa asylproblemen i Mariannelund

Krismötet som hölls under förra veckan, med anledning av asylproblematiken, ledde till ett fåtal konkreta resultat. Bland annat så skall Migrationsverket subventionera en fritidslokal, ungefär som en julklapp till de asylsökande.

Det var alltså under tisdagen i förra veckan som samhälls- och myndighetsrepresentanter samlades för ännu ett krismöte i Mariannelund. På plats denna gången fanns även representanter för ortens asylsökande. Vanliga svenskar var dock inte välkomna.

På mötet diskuterades huruvida de påtagliga problem, som uppstått sedan Migrationsverket placerade 200 asylsökande på orten, skall lösas. Bara under det senaste halvåret så har det inträffat flera allvarliga incidenter, varav den omfattande gruppvåldtäkten på en svensk tvåbarnsmamma kan ses som toppen på den obehagliga våg som svept in över samhället. Problemet med krismötet var dock att fokuset inte låg på svenskarna som drabbats, utan på hur de asylsökande skall få det bättre.

Fritidslokalen skall ligga i Centrumhuset.

Rent konkret så resulterade mötet i bildandet av en arbetsgrupp och en referensgrupp. Referensgruppen består av representanter från Migrationsverket, kommunen, arbetsförmedlingen och polisen. Arbetsgruppen består av både ortsbor och asylsökande, totalt åtta stycken, som skall arbeta med förbättrande åtgärder på plats i samhället.

De båda gruppernas första uppgift kommer att bli att iordningställa en fritidslokal i Centrumhuset, något som bestämdes på tisdagens krismöte. Lokalen skall stå klar redan till jul och Migrationsverket kommer att stå för hyran under de sex första månaderna. Tanken med lokalen är att det skall bli en mötesplats för asylsökande och svenskar. Något som de ansvariga anser vara extra viktigt efter gruppvåldtäkten.

De ansvariga tycks vilja vända blad och gå vidare, för vi svenskar måste vara toleranta som det heter. Samtidigt så har medierna gjort sin vana trogen genom att förmedla en bild av att svenskarna i Mariannelund inte är vidare berörda över situationen. Utan att de faktiskt ser positivt på de asylsökande. Detta är inte sant, utan endast svenskfientlig propaganda.

Vi har alltså en situation där medierna förvränger sanningen och de ansvariga går in och subventionerar belöningar åt de asylsökande, som en slags julklapp. (för att citera mig själv från ett tal) Detta mina damer och herrar, detta är galenskap!

Länkar
Bloggen - Vilseledande rapportering efter asylmötet i Mariannelund
Bloggen - På plats vid nytt krismöte i Mariannelund
Bloggen - Intervju om situationen i Mariannelund efter gruppvåldtäkten
Bloggen - På stängt krismöte om asylproblematiken i Mariannelund

3 kommentarer:

R sa...

Skedde inte våldtäkten i en av migrationsverkets lokaler? Ska de då ge "flyktingarna" ännu en lokal att vara i? Hur fan tänkte de nu?

Anonym sa...

Sjukt! Ska dom ge paket ännu en lokal att vara i? .. en till lokal att våldta andra i osv.. Sluta va så jävla rädda.. och skicka hem skiten där dom kom ifrån!!

Anonym sa...

ut med idioterna!!! jag bor mitt i mariannelund och mina barn får o vågar inte va ute efter att det blivit mörkt på kvällarna, bara för dessa förbannade flyktingar! odlade grönsaker i landet förra året som dom jävlarna gick och plocka på nätterna. ut med dom för de bara förstör för oss, o vi var här först!!