torsdag 26 maj 2011

Bok: En tom säck kan inte stå

Att ifrågasätta den officiella versionen av förintelsen, så kallat revisionism, har kommit att bli mycket kontroversiellt. För en tid sedan så fick jag en bok i ämnet, en bok som jag nu har läst och tänkte redogöra lite för.

Boken, som är skriven av Lars Adelskogh, heter En tom säck kan inte stå – Myten om ”förintelsen i gaskamrarna” i Auschwitz. Den är i stora drag en sammanställning av argument och sådant material som revisionisterna har tagit fram genom forskning, undersökningar, intervjuer och så vidare. Revisionisterna menar helt enkelt att den officiella versionen av förintelsen inte stämmer och att historien således måste skrivas om.

En tom säck kan inte stå

Revisionisterna ifrågasätter inte att tyskarna utsatte olika etniska minoriteter för förföljelser och satte dem i koncentrationsläger. Det revisionisterna däremot ifrågasätter är i huvudsak tre saker. 1. Att den tyska riksledningen skulle ha någon plan att fysiskt förinta judarna inom det tyska inflytelseområdet. 2. Att det i vissa koncentrationsläger fanns gaskamrar i syfte att döda människor. 3. Att tyskarna under andra världskriget dödade sex miljoner judar, varav majoriteten genom gasning i gaskamrar.

Enligt revisionisterna så finns det inga hållbara bevis för de tre punkterna ovan. Sakbevis och dokumentbevis saknas och återstår gör endast vittnesuppgifter. Vittnesuppgifterna kritiseras dock på flera grunder, bland annat för att ha framkommit under tortyr eller för att de saknar trovärdighet och överensstämmelse. Revisionisterna vill inget annat än att frågan skall få en objektiv och vetenskaplig prövning, för att på så sätt slå fast en rimlig slutsats.

Dock så har flera Europeiska länder infört förbud om att forska och ifrågasätta den officiella versionen av förintelsen, något som har lett till att flera revisionister i dag sitter fängslade. Detta kan tyckas vara mycket märkligt om det nu är så att det finns fullkomliga bevis för att den officiella versionen stämmer. Eller är det så att revisionisterna har rätt, och att de därför måste låsas in för att tystas? Kan det vara så att förintelsen är påhittad för att tjäna andra syften, syften som skulle falla om korten lades på bordet?

Oavsett uppfattning i ämnet så är boken intressant och den lämpar sig väl för den som vill börja sätta sig in i ämnet. Den presenterar på ett pedagogiskt sätt revisionisternas teorier och ger upphov till en hel del frågetecken kring den officiella versionen, en version som bland annat lärs ut i landets skolor. Till sist så tänkte jag citera baksidans sista stycke:

En tom säck kan inte stå erbjuder en spännande inblick i en vetenskaplig diskussion som i en nära framtid kan bli olaglig att föra i Sverige. Läs den, begrunda den – medan möjligheten fortfarande finns!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en sorglig och tragisk människa. Vad är din teori om vad som hände med judar, homosexuella och handikappade under andra världskriget då? Som går emot tyska soldaters vittnesmål, överlevande offers vittnesmål, dokumentation som finns kvar genom bilder, filmer och dokument, massgravar osv. Hitler och dina andra idoler var väl bara trevliga män utan ambitioner om ett tredje rike?

Sverige vakna sa...

En större bok för den intresserade (och gratis): http://holocausthandbooks.com/15/

Anonym:
Judar internerades, precis som japanska civila i USA. Homosexualitet var ett brott i stora delar av världen. Eutanasi av handikappade, visserligen beklagligt men det är fortfarande en het fråga - t ex sysslar man med det i Holland. Tvångssteriliseringar förekom ju i oerhörd omfattning i Sverige på samma tid, ingen anklagar socialdemokratin i sig för att vara "mot handikappade" eller "inhuman" för det...

Det finns väldigt lite "dokumentation" från tiden i fråga som pekar på några folkmordsambitioner. Det finns, däremot, en hel hög med sovjetisk krigspropaganda. "Vittnen" har vittnat om allt möjligt strunt mot människor utan rimlig möjlighet att försvara sig. Det har ännu inte hittats några massgravar som har undersökts i utgrävningar av internationella, objektiva kommissioner där antalet offer (och typen av offer) samt dödsorsaken pekar på genocidala mål. Människor avrättades och dog dock i stora antal på alla sidor i kriget, av alla möjliga skäl.

Hoppas du fick svar på dina frågor. Nästa gång kanske du kan lägga undan påhoppen.

Joakim sa...

Till Anonym. Läs boken som recenseras innan du ställer alla frågor. Det är lättare att diskutera därefter. Boken hittar du hos Arminius.se.

Anonym sa...

Jag behöver inte läsa boken, det finns fler källor till information än böcker som förnekar allt hemskt som Hitler och hans män gjorde under Andra Världskriget. Vakna själv för helvete och sluta bidra till en värld där det kan hända igen.

Anonym sa...

At förskräckelsen inte är annat än judelögner går enkelt att bevisa - Du kan INTE dö av Zyklon-B.

Okay, on du är 115 år och har svår astma, då kan du möjligtvis dö av flugsprayen Zyklon-B.

Det fanns massor med gaskammare men bara i Polen, inte i Tyskland. Skälet är enkelt och det stavs TYPHUS-feberlöss.

TYPHUS-feber är en fruktad sjukdom. Det är inte en säker dödsdom att få TYPHUS-feber. Dödligheten ligger mellan tio och 40 procent.

Det som händer när du får Typhusfeber är att kroppen får mycket hög feber, du får diarre och kan alltså inte behålla maten.

Kroppen går på högvar och måste ha näring. Det kroppen gör först är att äta upp all kroppsfett du har. När kroppsfettet är slut då börjar kroppen äta upp musklerna.

Om du dör då är du skinn och ben. Om du överlever är du också skinn och ben, ett levande skelett.

Titta på vilken bild som helst från vilket somhelst arbetsläger i Polen och vad har ALLA döda gemensamt? De är skinn och ben. Och de dog av TYPHUSfeber.

Varför de dög beror på att tyskarna inte fick fram flugsprayen Zyklon-B ca två månader innan krigsslutet. Och de dog därför att de INTE blev gassade.

Hårklippningen var nödvändig därför att Typhusfeberlusen ägg lNTE dör a flugsprayen Zyklon-B. Naturligtvis är detta ett trauma för kvinnor, men för att säkert döda all ägg var det nödvändigt att ge ALLA en hårklippning.

Sanningen om gaskammarna är att de var till för att rädda liv - lNTE ta liv. Sanningen är att många judar och icke-judar äger deras liv till Hitler och det tyska folket.

Det finns en Röda Korset rapport efter ww2 på 1.6oo sidor och enligt denna rapport dog 270.ooo judar i alla läger och av alla orskar.

Gå in på Auschwitz hemsida, förklarad världsarv å allt, det står inte ett enda ord om några sex million judar, faktum är att det står inte ens on en enda ynka milijon döda judar i Auschwitz.

Poloen låg bakom järnridån i det judestyrada Sovjet och det judestyrda Polen.

Hur vet du att en kommunistjude ljuger? Läpparna rör sig.

100 böcker i fulltext online om judarna:

jeWise wordpress c-m

Hoff