torsdag 8 december 2011

Intervju om situationen i Mariannelund efter gruppvåldtäkten

Under den gångna helgen så utsattes en svensk 29-årig kvinna för en gruppvåldtäkt på ett asylboende i Mariannelund. Händelsen är tragisk, men inte vidare överraskande då de ansvariga helt har tappat greppet om situationen. Jag har låtit intervjua en småbarnspappa från Mariannelund som menar att steget till lynchning är nära.

Den utsatta tvåbarnsmamman, som kommer från en grannkommun, bevistade en fest vid ett asylboende som ligger på Gärdet i Mariannelund. Under festen så skall kvinnan ha blivit fasthållen och gruppvåldtagen. Totalt så rör det sig om elva män som är misstänkta för inblandning i händelsen. För närvarande så är fem av männen häktade och två är anhållna, samtliga är från Afghanistan enligt den nätbaserade tidningen Realisten.

Vid asylboendet på Gärdet begicks gruppvåldtäkten mot den svenska tvåbarnsmamman.

Nedan följer en intervju med en småbarnspappa som ger sin syn på situationen i Mariannelund. Av olika skäl så vill han vara anonym. Han beskriver ett samhälle där politikerna har ersatt trygghet med oro. Ortsborna har blivit fullständigt överkörda och nu tryter tålamodet i det lilla småländska samhället.

Hur har Migrationsverkets verksamhet påverkat tillvaron i Mariannelund?
- Enligt min och många andra ortsbor så har tillvaron, i vårt innan så lugna samhälle, försämrats radikalt. Företeelser som stölder, skadegörelse och nedskräpning har blivit vardagsmat. Utöver detta så har ett gäng bestående av yngre asylsökande förföljt såväl ensamma flickor som unga mammor med barn, vid ett flertal tillfällen. På självaste nationaldagen så blev polisen tvingade att skjuta en asylsökande man i benet, då denne varit narkotikapåverkad och härjat med kniv i de centrala delarna av samhället. Senast i raden är den uppmärksammade gruppvåldtäkten på en svensk kvinna som skedde i ett lägenhetsområde där asylsökande bor.

- Konsekvenserna är helt enkelt att många är oroliga för att till exempel gå själva med sina barn till lekplatserna och att vistas ute på egen hand efter mörkrets inbrott. Mariannelund upplevs helt enkelt som ett otryggt samhälle numera.

Vad tycker invånarna om att 200 asylanter har placerats i samhället? Lyssnade beslutsfattarna på invånarna innan verksamheten startade?
- De första asylsökande kom till Mariannelund år 2001, om jag vill minnas rätt, och då var det starka protester från ortsbefolkningens sida. Protesterna fann dock inget gehör hos varken kommun eller Migrationsverket. Det är tråkigt att säga, men ortsborna blev helt enkelt överkörda. Att placera så många som 200 asylsökande i ett litet samhälle som detta är enligt majoriteten av ortsborna en katastrof.

I slutet av september så hölls ett stängt krismöte om asylproblematiken i Mariannelund. På mötet så lovade en politiker att ett allmänt möte skulle hållas under senhösten. Vet du om detta har skett eller finns det planer på att arrangera ett sådant möte? Har du hört några reaktioner på att krismötet var stängt?
- När ett allmänt informationsmöte om de asylsökande kom på tal i samband med det stängda mötet som hölls så var det många som såg sin chans att få säga sitt. Dock har det inte hörts något mer om detta.

- Reaktionen på det stängda mötet som hölls i smyg bakom invånarnas ryggar har varit starka då det handlar om deras hemort och trygghet. Det är knappas de som har beslutat om att placera de asylsökande i samhället som drabbas av konsekvenserna, utan det är vi vanliga svenskar som har våra liv i Mariannelund.


Under den gångna helgen så gruppvåldtogs en tvåbarnsmamma vid ett asylboende på Gärdet. Hur har denna händelse påverkat Mariannelund?
- Reaktionerna på den uppmärksammade gruppvåldtäkten har varit många och starka. Folk är förbannade och upprörda över hur detta kan få hända. Här i detta lilla samhälle fanns nästan ingen brottslighet att tala om innan de asylsökande kom. Det ligger en laddad stämning i luften just nu, där steget till lynchning är nära.

Hur tänker du kring Mariannelunds framtid?
- De bästa alternativen som finns inför framtiden och för ortens bästa är enligt många att minska antalet platser markant eller att helt enkelt stänga verksamheten, och riva de fallfärdiga kåkarna som sedan länge tjänat ut som bostäder. Givetvis så är Markus Kyllenbäck, bostadsbolaget Bruzahems VD, nöjd med situationen då Migrationsverket betalar bra. Vi vanliga Mariannelundsbor, som bryr oss mer om vårt samhälle än om lättjänade pengar, är dock inte nöjda med situationen som har tvingats på oss. Det kan dock inte hålla på hur länge som helst, snart tryter tålamodet.

Länkar
Bloggen - På stängt krismöte om asylproblematiken i Mariannelund
Bloggen - Uppmärksamhet kring min närvara på krismötet i Mariannelund
Bloggen - Uppmärksamheten kring krismötet i Mariannelund fortsätter
Bloggen - Nationell Idag gör reportage om krismötet i Mariannelund
Realisten - Elva misstänkta för gruppvåldtäkt vid flyktingförläggning i Mariannelund
Realisten - De häktade för gruppvåldtäkten i Mariannelund kommer från Afg
hanistan

2 kommentarer:

Bli Aktiv sa...

Vill inte vara ett svin, men det är kanske dags för Mariannelundsborna att organisera sig för sin hembygd.

Finns en rad organisationer/partier att välja mellan så här är några exempel: Nationaldemokraterna, Sverigedemokraterna, Svenska motståndsrörelsen (för de mer NS-inriktade), Nordisk Ungdom (för den yngre generationen är detta ett ypperligt alternativ), Svenskarnas parti eller Gårdebrinks egna; Svensk opposition.

Annars kan de starta ett lokalt medborgargarde eller parti. Valen och möjligheterna är oändliga, allt som krävs är viljan!

GalaXyBloggen sa...

Vilka röstade de på? Det borde de tänka på nu. De har satt sig i skiten själva. Sorgligt är nog byborna inte ens så pass insatta i politiken att de kommer att rösta på det enda alternativ till det de nu upplever 2014. Det finns ett parti i Riksdagen som vill ha slut på detta.