söndag 11 december 2011

Protest mot svenskfientligheten i Stockholm

Under lördagen så samlades runt 600 deltagare på Mynttorget för att protestera mot svenskfientligheten, och samtidigt för svenskarnas rättigheter i sitt eget land. Efter manifestationen så begav sig närmare hälften av deltagarna till en stämningsfull kamratkväll.

Mynttorget var en passande plats för protesten, då det ligger mitt emellan Riksdagen och Slottet. Det är nämligen i Riksdagen som svenskfientligheten upprätthålls och applåderas av marodörer som inget annat vill än att byta ut det svenska folket.

Nationalister i förgrunden, de röda i bakgrunden.
De röda tycker inte att någon skall ha rätten att protestera mot svenskfientlighet.
Nick Griffin, europaparlamentariker tillika partiledare för Brittish National Party, var dagens huvudtalare.

Protesten bjöd på fem talare: Marc Abramsson (Nd), Daniel Höglund (Svp), Nick Griffin (Bnp), Robin Bodström (Fnu) och Magnus Söderman från Nordengruppen. Talarna talade bland annat om svenskfientligheten som begrepp, hur den drabbar svenskar, de etablerade politikernas ignorans inför den och vikten av att bilda opinion och agera mot den. Söderman, som avslutade talerundan, gjorde ingen besviken utan talade med kraft och ingjöt mod i de församlade. Riksdagsledamoten som skulle tala ställde in i sista sekund, men hade skickat ett meddelande som lästes upp. Han menade att han inte var beredd att gå ut i offentligheten, men berömde nationalisterna för deras mod. På plats fanns även en uppsjö av journalister, såväl svenska som utländska.

När argumenten tryter så åker eld och smällare fram.

I anslutning till Mynttorget så hade de röda skarorna samlat sig för att visa sitt förakt mot yttrandefriheten och mot det svenska folket. Under sina röda fanor så visade de sitt rätta ansikte genom att skrika, tända eldar, kasta smällare och andra föremål.

Fackeltåget avgår från Mynttorget.
Facklor till minne av svenskfientlighetens offer.
Fackeltåget anländer till Riddarholmskyrkan.

När skymningen hade anlänt så ställde deltagarna upp sig i led och började tända facklorna. Anförda av en ljudbil, som namngav svenskfientlighetens offer, så tågade deltagarna längs slottet och upp mot Riddarholmskyrkan.

I det stora hela så genomfördes protesten på ett bra sätt. Tyvärr så gjorde polisen en undermålig insats gentemot de röda, något som ledde till irritation och mindre konfrontationer från nationalisternas sida.

Många besökte kamratkvällen som blev mycket stämningsfull.

Efter protesten så begav sig närmare hälften av deltagarna mot en lokal där det anordnades en kamratkväll. På schemat stod mat, tal och musik. Talade gjorde Daniel Carlsen, Björn Björkqvist och Dan Eriksson. För den musikaliska underhållningen stod Barny från Tyskland och Ken McLellan från England. Till lokalen kom flera deltagare än beräknat, något som gjorde att det blev trångt. Stämningen var dock på topp och under Barnys framträdande så blev det en oförglömlig allsång där de tyska gästerna tog täten.

Dagen blev helt enkelt lyckad, och jag är övertygad om att deltagarna begav sig hemåt med nytt hopp i sina hjärtan.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var ju trist det där med "riksdagsmannen".

Leif sa...

Ett riktigt bra reportage om manifestationen!