lördag 17 december 2011

På julmarknad i Vimmerby

Under dagen så besökte nationalister julmarknaden i Vimmerby. Upplägget blev dock inte som vanligt och julstämningen lös med sin frånvaro, detta på grund av vädret. Efter marknaden så slöt andra nationalister upp för lunch och fotboll.

Att nationalister finns representerade på Vimmerbys marknader, som infaller tre gånger per år, har blivit ett naturligt inslag. Givetvis så fanns nationalister på plats även denna marknad för att prata politik med besökarna.

Nationalister bildade opinion på julmarknaden.

På grund av vädret, som var både regnigt och blåsigt, så togs beslut om att inte ha något bokbord. I stället så blev det en vanlig utdelning av tidningen Nationell Idag på området. Ett beslut som senare skulle visa sig vara klokt.

Under den tid som nationalisterna fanns på plats så delades knappt hundratalet tidningar ut till frusna marknadsflanörer. Ett givet samtalsämne var den senaste tidens händelser i Mariannelund, som ligger två mil från Vimmerby. Flera marknadsflanörer berättade om sin avsky över utvecklingen och bland annat två marknadsknallar uttryckte sitt gillande över att se nationalister på plats.

Marknadsflanörerna fick ta del av tidningen Nationell Idag, som bland annat berättar om deltagandet på Hultsfred marknad i somras.

Efter en tids utdelande så blev det en enklare fika på ett närliggande fik. Senare så slöt även andra nationalister upp och dagen avslutades med lunch, fotboll och frågesport.

Inga kommentarer: