söndag 4 december 2011

Julbord med Nordisk Ungdom i Västerås

Under lördagen så arrangerade Nordisk Ungdom ett julbord i samband med deras riksting i Västerås. Tillställningen blev mycket trevlig med god mat och härliga människor.

Med bilen packad av resekamrater och försäljningsmaterial så påbörjades resan mot Mälarstaden Västerås. Som brukligt så blev resan en anledning till diskussioner, humor och tävlingar av olika slag. Trots många mil så gick resan relativt snabbt och vi anlände till lokalen ungefär enligt planeringen.

I köket så höll köksgruppen på för fullt att tillaga maten som senare skulle förtäras och rikstinget höll på att gå mot sitt slut. Det blev många kära återseenden med gamla kamrater vartefter försäljningsmaterialet plockades upp på flera bord.

Julbordet var både välfyllt och gott.
Ost någon?
Kvällen inleddes med en kopp glögg och fortsatte senare med ett fullspäckat julbord. Stämningen var både avslappnad och harmonisk under hela kvällen. I baren serverades en blandning av drycker, men den mest utmärkande var ett lokalt öl som fanns i tre olika smaker. Under kvällen så framfördes även flera sånger av en trubadur. Han imponerade verkligen med sin stämma, detta märktes inte minst på de rungande applåderna.

I baren fanns det allt ifrån lokalproducerat öl till julmust.
Många visade intresse för butikens sortiment.
Julstämning.
Patrik Forsén, Nordisk Ungdoms talesman, höll ett tal och berättade bland annat om vad som har åstadkommits under organisationens två verksamhetsår. Utan att göra en uppräkning så har organisationen imponerat på flera sätt och framtiden ser onekligen mycket spännande ut. Forsén berättade även att han kommer att avgå som talesman om två månader, detta då talesmannen skall bytas ut vart annat år. Innan Fosén gick ned från talarstolen så berättade han inspirerande om organisationens kamp.

Patrik Forsén talar.
Musik och litteratur.
Som förtäringsavslutning så bjöds det på fika med lussebullar. Kvällen hade kunnat hålla på hur länge som helst, men många hade långt att åka och fick därför bege sig hemåt. Så även för min och mina kamraters del då vi begav oss hemåt in på småtimmarna.

För att summera kvällen så måste jag säga att den var mycket lyckad. Stämningen var på topp och arrangörsgruppen är värda en stor eloge för sitt arbete. Tack alla för en trevlig kväll. Jag hoppas även att alla blev nöjda med sina inköp.

2 kommentarer:

simon johansson sa...

Otroligt trevlig kväll i goda kamraters sällskap. Detta får vi göra om Rasmus =)

Bagarbarn sa...

Helt underbar julmiddag och sjukt kul att träffa dig igen Rasmus :) ! Var alldeles för längesedan och det får inte bli ett år tills nästa gång!