tisdag 31 augusti 2010

En röst på ND eller SD i Vimmerby kommun?

Inför årets val till Vimmerby kommunfullmäktige så har det uppstått en situation där både ND och SD kandiderar. Många frågar sig säkert varför och blir samtidigt osäkra på vilket alternativ som skulle göra bäst nytta i just Vimmerby. Jag är övertygad om vilket alternativ som skulle förvalta rösterna bäst och här tänkte jag förklara varför.

I Vimmerby kommun har det, vad jag vet, aldrig funnits något invandringskritiskt parti i kommunfullmäktige. Inför årets val så finns det plötsligt två alternativ. Det är två alternativ som många dessutom blandar ihop trots att skillnaderna är tydliga i både ideologi och strategi.

Nationaldemokraterna bildades i Vimmerby kommun år 2006. Ända från första dagen så har engagerade människor arbetat hårt för att bilda opinion och informera kommuninvånarna, inte bara om kommunrelaterade händelser, utan i synnerhet om den destruktiva utveckling som i dag pågår i Sverige, Norden och hela Europa. Vårt syfte har aldrig varit att spotta floskler och blunda för de verkliga problemen. Inte heller har vårt syfte varit att gå den enkla vägen genom att begagna oss av liberala undertoner eller populism för att nå enkla framgångar. Vi säger helt enkelt det som måste sägas och gör det som måste göras.

Nationaldemokraterna i Vimmerby kommun har arbetat hårt för att lägga en bra och stabil grund inför årets val

Avdelningen i Vimmerby har inte bara behållit kontinuerligheten under åren, utan också skapat och åstadkommit väldigt mycket. Läs mer om detta på vår lokalhemsida. Vår ambition har ända sedan starten varit att alltid jobba hårt för att sedan mäta vårt arbete i årets val. Under resans gång så har vi inte bara berikats med oförglömliga minnen, utan också med erfarenhet som skulle lämpa sig bra som verbala kanoner till de etablerade politikerna i fullmäktige.

För några månader sedan så satte dock Sverigedemokraterna fart för att bilda en grupp som även de skulle kandidera till fullmäktige. Vi såg detta som en öppen provokation från deras sida då de väl känner till vår existens i kommunen och vårt hårda arbete, vårt hårda arbete som de nu tänker åka snålskjuts på. Jag tyckte att det var onödigt att både vi och SD skulle kandidera, då detta skulle riskera att rösterna delades och att ingen skulle komma in. Jag pratade med några företrädare för SD i regionen vid några tillfällen och det var delade meningar. En av dem ansåg att vi gjorde ett bra arbete och att det skulle vara olyckligt om vi båda kandiderade. En annan företrädare ansåg att SD skulle köra på sitt spår och strunta i ND, även om detta kunde resultera i att rösterna delades.


Vad är då skillnaden mellan ND och SD om vi tittar på Vimmerby kommun? Utöver att ND har funnits i kommunen sedan år 2006 och SD sedan enbart ett par månader så finns det givetvis mycket annat som skiljer. Det räcker med att titta på deras kandidatpresentation för att hitta tydliga skillnader, ideologiska skillnader. Något som inte är vidare märkligt då SD har tappat den ideologiska grunden och i stället tror att problemen är skapade av invandrarna som bor i landet. Något som tyder på stor okunskap och populism.

I texten för SD:s förstekandidat, Sandor Högye, finns det ett stycke som lyder: ”Det Sandor mest reagerat på är att de som nu kommer till Sverige inte uppmuntras att bli svenskar, utan istället att hålla fast vid sin egen kultur.” Detta pekar tydligt på att SD totalt struntar i det faktum att svenskar existerar som en etnisk grupp. Lösningen är och kan aldrig vara assimilation och integration, inte som situationen ser ut i dag, det skulle vara förödande. Lösningen är totalt invandringsstopp från i första hand utomeuropeiska länder. De som redan bor i landet skall uppmuntras att bevara sin identitet för att sedan kunna återvända till sina ursprungsländer.

I tredjekandidaten, Peter Sandbergs, presentation går det att läsa följande: ”Peter tycker att det är viktigt att betona att alla invandrare som nu bor i Sverige verkligen skall känna sig hjärtligt välkomna..” Denna inställning visar tydligt på att SD varken tänker avveckla dagens destruktiva samhälle eller har något hjärta för vare sig Sverige eller svenskarna. Frågan är då hur de skall gå till väga, och egentligen så finns det bara två alternativ. Antingen så tillåts det mångetniska- och mångkulturella samhället att bestå, och således vända nu levande och kommande generationer svenskar ryggen. Eller så tvingas helt enkelt alla människor som bor i landet att stöpa om sig i en ny form som passar just SD, alltså att alla etniciteter gör avkall på deras tillhörigheter för att gemensamt anamma en kultur. Detta är givetvis omänskligt för alla inblandade grupper, såväl för svenskar som för andra etniska grupper.

När det gäller SD och kommunpolitik så finns det även en oroväckande tendens som gör gällande att många ledamöter lämnar sina uppdrag eller är inaktiva. I grannkommunen Hultsfred så fick SD två mandat förra valet, men båda dessa platser är i dag obesuttna. Detta beror på olika orsaker, men inte minst på att SD i princip sätter upp vilka människor som helst på sina listor, och ibland så visar det sig vara människor som tröttnar eller som helt enkelt inte känner till partiets politiska riktlinjer.

SD i Vimmerby verkar heller inte ha någon koll på hur det ser ut i kommunen och vilka allvarliga brister som existerar under den positiva Astrid Lindgrens-ytan. Att detta handlar om så mycket mer än bara en populistisk syn på invandringen tycks de inte vara medvetna om. Invandringspolitiken är viktig, men den löser långt ifrån alla problem som SD tycks tro. Det krävs en bred politik för att åter få rätsida på skutan.

Till sist så hoppas jag att folk inte låter sig lockas av populistiska tilltag i denna hårda tid. Vimmerby kommun och vårt land i övrigt är i behov av ett rakryggat och hållbart politiskt alternativ, ett alternativ som aldrig tvekar på att säga sanningen eller göra rätt. Ett alternativ som tar kampen vart helst den dyker upp och vars ambition är att förändra på riktigt genom hedersamt och hårt arbete. En röst på SD är en röst för ytterligare fyra år i samma bana. En röst på ND kommer att vara en nagel i ögat på de etablerade politikerna under de kommande fyra åren. En röst för förändring, en röst för höjda röster, liv och rörelse i fullmäktige.

Relaterat
Vad är skillnaden mellan Nationaldemokraterna och Sverigedemokraterna?
SD kandiderar mångkulturellt i Södertälje

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl försent för sk valteknisk samverkan mellan ND och SD, antar jag?

Anonym sa...

Du säger att ND vill sätta helt stopp för invandring från UTOMEUROPEISKA länder?? Så ni tycker att invandringen från Balkan är frid och fröjd? Sydeuropa? Turkiet? Baltikum?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Ja, med tanke på de ideologiska skillnaderna och att SD har sålt sin heder till etablissemanget så är det för sent. Jag är dock övertygad om att vi kommer att få se än fler SD:are som går över till ND.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2

Det primära är att stoppa den utomeuropeiska invandringen som sker i dag, då den saknar logik samtidigt som den är destruktiv för vårt folk. Vi ser hellre hjälpinsatser i närområdet som en bättre lösning. Sedan så räknar jag inte Turkiet till Europa, då endast tre procent av landets yta ligger i Europa.

Vi förespråkar inte någon murpolitik. Detta innebär att vi vill ha en rik turismnäring, olika utbyten och så vidare. Skulle det till exempel uppstå en konflikt eller liknande i Baltikum så ska vi givetvis hjälpa dem på bästa sätt, efter att vi har analyserat konfliktens art.

Nationell Solidaritet sa...

Det var väl detta vi skulle undvika att SD och ND ställer upp i samma kommun och rösterna splittras upp och ingen kommer in.
Var det inte Marc som ordnade ett möte med Rinderheim som handlade om att dela upp kommunerna i Stockholm?Rinderheim fick sedan lämna SD.

Ja det räcker inte med alla uteslutningar ur SD utan alla avhopp och tomma stolar med bidragen för mandaten vill de ha trots tomma stolar.

Nån kommun tror det var Hedemora vägrar betala ut SD överklagar beslutet de vill ha ekonomisk ersättning för tomma stolar.

SD Vimmerby borde avstått att kandidera å andra sidan är det fritt fram för alla partier att ställa upp i allmänna val.

Splittringen mellan nationella är inget nytt och var inget nytt med ND:s bildande 2001.

1995 Hade vi Hembygdspartiet/Konservativa partiet som blev kortlivade.
Var med på utdelningar och några möten.

Anonym sa...

Vill bara kolla med dig. Hur gör du som äkta svensk när Zlatan gör 1-0 ikväll mot San Marino? Jag gissar att du inte jublar?