söndag 18 april 2010

SD kandiderar mångkulturellt i Södertälje

Bara under den senaste månaden har Sverigedemokraterna gjort flera märkliga uttalanden som framför allt har kommit att choka och irritera partiets egna sympatisörer. Det har bland annat handlat om samarbete med irakiska flyktingar till att gå ut med att SD är ett parti för HBT-personer. För några dagar sedan kom en ny chock då partiet presenterade en mångkulturell lista till kommunvalet i Södertälje.

Ledande företrädare för SD har tidigare uttalat sig om att konkurrera ut Nationaldemokraterna ur det politiska livet och i praktiken har detta praktiserats med väldigt fula metoder. När man inte lyckades så tar man nu till en ny strategi, nämligen att lansera en mångkulturell lista i staden Södertälje där ND i dag har två mandat. Med den nya listan hoppas man på att erövra rösterna från ND, men frågan är om det är en väl vald strategi och hur partiets sympatisörer ser på det hela.

Nedan följer namnen på SD´s Södertälje-lista:
1. Tommy Hansson, chefredaktör
2. Nader Helawi, busschaufför
3. Tobias Kuru, yrkeschaufför
4. Clara Shaawi, barnskötare
5. Annelie Svingdal, biomedicinsk analytiker
6. Hakam Dawd, busschaufför
7. Marwan Odeish, svetsare
8. Jan Wirdahl, signaltekniker

Jag har pratat med flera SDare den senaste tiden, innan den mångkulturella listan lanserades, och dessa är oroade och besvikna över partiets utveckling. Även på nätet har det höjts många oroade röster. Jag antar att besvikelsen inte har mildrats efter lanseringen av Södertälje-listan, snarare tvärtom.

SD har gång på gång bevisat att de inte vill ha ett svenskt Sverige

Något som är talande för partiet Sverigedemokraterna är att ju närmare maktens korridorer man kommer desto mer är man villig att fjäska och överge sin politik för att bli accepterade av etablissemanget. Det som i dag återstår av partiet är inget som på något sätt har varken modet eller viljan att lösa de problem som vi står inför. Partiet har helt enkelt blivit lika lamt som de övriga etablerade partierna.

Partiet arbetar inte för en svensk framtid, utan man är positiv till integration. SD är så kallade kulturnationalister som fullkomligt struntar i om Sverige bebos av svenskar eller en uppblandad mångetnisk massa. Det viktigaste för partiet är att de som bor i Sverige tar till sig den svenska kulturen. Med andra ord så anser man alltså att tex. en somalier, irakier eller kines kan bli svensk bara för att denne skriver på ett medborgarskapspapper och börjar dansa runt midsommarstången. SD bedriver alltså en människofientlig politik som är omöjlig att uppnå med tanke på hur situationen ser ut i dag. Denna politik skapar dessutom rotlöshet vars konsekvenser i första hand drabbar svenskarna och det svenska samhället.

ND vill ha ett svenskt Sverige och är dessutom ett ärligare och mer rakryggat alternativ än SD

SD är och kommer aldrig att bli verktyget som löser de enorma problem som vi står inför. SD har tappat den ideologiska grunden och är i dag ett urvattnat parti som inte kommer att göra någon större skillnad, tyvärr så har folk inte riktigt hängt med i partiets svängningar. Ett uppriktigt alternativ till SD´s anpassningspolitik är partiet Nationaldemokraterna som verkligen står upp för ett svenskt Sverige. Inför valet så hoppas jag att folk läser på och röstar med hjärtat och inte invaggar sig i någon falsk föreställning om att SD kommer att lösa de problem som vi står inför.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Bra Rasmus!

Men jag tror inte SD har någon större chans att konkurrera ut ND allra minst i S-tälje. Om de kristna (dvs de som SD riktar sig emot) verkligen förstod vad SD:s poliik går ut på så skulle de nog glömma det fortast möjligt. SD:s politik är ju egentligen precis som etablissemanget men tvärtom. S, M och V vill att svenskarna skall anpassa sig till mångkulturen medan SD istället vill tvinga in invandrarna i den svenska kulturen och samhället. Båda tankesätten är ju djupt omoraliska och oetiska.

Idag har vi ju ngt som skulle kunna benämnas frivillig apharteid. Olika invandrargrupper lever bland sina egna i olika delar av landet liksom svenskarna. Vi borde istället eftersträva att utarbeta strategier vilka möjliggör för statslösa folk att erhålla egna områden, tex romer, palestinier, kurder, ingermanländare och assyrier/syrianer etc. När det gäller de övriga främst muslimerna så bör vi upphöra att härja i deras länder och istället ha vänskapliga handelsavtal osv.

/realist inte rasist

Andersson sa...

Tänkte rösta på SD men röstar ND istället, ställer ni upp i Helsingborg?

Anonym sa...

EXTRA EXTRA!

SD strikes back!

http://www.sdkuriren.se/

Gå in och läs Tommy Hanssons blogg (längst ner på vänsterkanten). ND kan få problem.

/Allan Lilja

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1 (realist inte rasist)

Jag tror inte heller att SD kommer att lyckas konkurrera ut oss. Skulle de mot all förmodan lyckas så vore det ett slag i ansiktet på framtida generationer svenskar, då SD struntar i det svenska folket. Vi får helt enkelt hoppas på att de röstberättigade tänker till innan de går till vallokalerna.

Visst är det så att både SD och de etablerade partierna vill skapa ett rotlöst och ruttet samhälle, men med olika strategier. I vilket fall som helst så drabbas svenskarna negativt av båda alternativen.

Att olika folkgrupper väljer eller eftersträvar att bo tillsammans med sina egna är helt naturligt. Självklart så vill även invandrargrupperna behålla sina respektive identiteter, då det är en del av dem. De vill inte integreras och göra avkall på det som betyder något för dem bara för att vissa insnöade politiker säger det. Den bästa lösningen vore segregation just för att underlätta för dem när de skall återvända till sina hemländer. Genom segregation så förhindras integration och rotlöshet, något som gynnar alla.

ND´s ideologi grundar sig på etnopluralism, vilket i korta drag innebär att vi erkänner alla folks rätt till liv och att dessa skall ha rätten till ett eget land. Självklart så bör vi därför eftersträva att alla folk får ett eget område där de kan utveckla sina egna civilisationer efter eget tycke.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Andersson

Du gör helt rätt i att lägga din röst på ND. Beträffande om vi kommer att ställa upp i Helsingborg så är det fortfarande inte bestämt, men jag hoppas på det.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2 (Allan Lilja)

Jag tycker inte att han hade något speciellt att komma med, men det kan ju lätt förklaras med att det måste vara svårt att försvara ett parti som SD. Det finns helt enkelt inga moraliskt försvarbara argument att använda som kan rättfärdiga partiets destruktiva utveckling.

Du får gärna förklara hur du menar med att ”ND kan få problem”.

Anonym sa...

Tack för ett bra svar!

Nu vet jag att vi ligger på samma frekvens. Du har min röst och jag kommer att "övertala" mina bekanta att ta en prenumeration på NI. Något av det mest högkvalitativa jag läst på 30 år.

Men en fråga?: Är du beredd att ta emot avhoppade Sd:are under dina vingar förutsatt att de är till någon nytta, att de tänkt om så att säga. Själv har jag varit såväl SD:are som folkpartist i flera år men känner att det är dags att röra mig vidare.

/realist inte rasist

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 3 (realist inte rasist)

Det låter bra, alla kan vi göra något!

Till att börja med så kan du skicka ett mail till rasmus-blogg@hotmail.com så kan vi fortsätta därifrån :)

Anonym sa...

Tack!

Nu kanske jag misstog mig något och var därför för snabb i svängarna. Jag bor inte i Vimmerby utan tänker rösta på ND nationellt, till riksdagen vill säga. Men jag har sex personer som är starkt intresserade av ND och dess/eras etnopluralistiska principer. Min fråga blir kanske mer hur man skapar en ny ND avdelning på lokalnivå. Kan man kontakta lokalförmågor som dig eller måste man vända sig till "toppen"?

/realist inte rasist

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 4 (realist inte rasist)

Ja, du kan kontakta mig i det ärendet. Som sagt, skicka ett mail till rasmus-blogg@hotmail.com

Anonym sa...

Till Gårdebrink: På vilket sätt ND kan få problem? Ja, jag utgick framförallt utifrån innehållet i artikeln vilken jag referade till. Nd har i nuläget bara ett "starkt" fäste, dvs S-tälje och om ni bommar där så är ni antagligen historia. Vidare så diskuteras det ofta om ledarskapsproblem inom Nd. Det sägs vara Mark och Vavra som är hela organisationen. Läste senast på nationell.nu om detta.

Duger mitt svar?

Mvh Allan Lilja

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 5 (Allan Lilja)

Om du anser att Hanssons artikel skulle vålla oss problem så kan vi nog glömma det då hans artikel var ett riktigt bottennapp.

I detta val så sätter tyvärr många människor sitt hopp till SD, då de fortfarande tror att de kommer att lösa de enorma samhällsproblem som existerar genom att komma in i riksdagen. Skulle människor vara pålästa och hänga med i SD´s svängningar så skulle det garanterat se annorlunda ut.

Det diskuteras om ledarskapsproblem, på ett eller annat sätt, inom de flesta partier och organisationer så det är inget konstigt med det. Det är en diskussion som även förs inom både SD och de etablerade partierna.

Anonym sa...

Men Rasmus: Jag upplever inte att jag fick något direkt svar på min fråga. Det liknade mer något som politiker brukar häva ur sig då de inte vill eller kan svara.

Min poäng var ju att ND är såpass små att om ni inte lyckas i S-tälje så kan det vara kört. Jag läste även er vallista och hittar tex Sanna Hill som kandidat för S-tälje. Men Hill bor väl i Borås?

Hur tänker ni?

Vore det inte bättre att ragga fler kandidater och slå mer brett än att koncentrera allt på ett eller två kort?

Mvh Allan Lilja

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 6 (Allan Lilja)

Det beror nog mer på frågeställaren då jag inte förstår vart du vill komma. Du verkar uppenbarligen sakna kunskap om det mesta som berör oss.

Även om vi skulle förlora mandaten i Södertälje så är det självklart inte kört då vår kamp handlar om så mycket mer än bara parlamentarism. Dessutom ställer vi upp i flera kommuner än bara Södertälje. Att det ser ut som det gör just nu är som sagt för att folk hoppas på SD, men när folk börjar inse att SD är lika lama som de etablerade partierna så kommer de att söka sig efter alternativ och här tror jag att vi har en viktig funktion att fylla. Parlamentarismen är ett av flera verktyg i vår verktygslåda. Ett annat viktigt verktyg är vår veckotidning Nationell Idag. Förövrigt så beslutade Presstödsnämnden i går om vi skall erhålla presstöd eller inte. Utslaget bör komma i dag.

Nej, Sanna Hill bor inte längre i Borås. Faktum är att vi har haft mycket att göra med bland annat Nationell Idag den senaste tiden, något som har tagit en del resurser från det organisatoriska och politiska arbetet. Sedan vill vi inte ställa upp med vilka kandidater som helst bara för sakens skull. Då kan det bli som för SD, nämligen att folk hoppar av och gör bort sig i olika viktiga frågor.