lördag 1 maj 2010

1 maj i Södertälje

I dag var det åter den 1 maj, vilket betyder arbetarrörelsens dag. Likt tidigare år var det även detta år flera olika politiska grupperingar som demonstrerade runt om i landet. Vissa med ärliga avsikter, andra med falska.

Nationaldemokraterna, det riktiga arbetarpartiet. Själv fick jag äran att bära en av de svenska fanorna

Arbetarrörelsens dag, 1 maj förknippas oftast med olika vänsterrörelser i allmänhet och sossarna i synnerhet. Något som historiskt sett inte är vidare anmärkningsvärt, men i dag är det rent av löjligt att dessa går ut på gatorna för att påstå sig stå på arbetarnas sida. Lika löjligt är det att även borgarna har börjar demonstrera på olika platser runt om i landet.

Socialdemokraterna har gång på gång bevisat att de inte längre är något parti för arbetarna, speciellt inte för de svenska arbetarna. Genom bland annat arbetskraftinvandring, lönedumpning, utförsäljning och vurmande för globalism, EU och internationalism så visar de att de struntar fullkomligt i de svenska arbetarnas situation och framtid. Trots att situationen ser ut som den gör så återkommer arbetarfientliga individer som Mona Sahlin och Wanja Lundby-Wedin den 1 maj för att sprida sina lögner och falska löften. Dubbelmoralen kan inte bli tydligare, den 1 maj demonstrerar sossarna mot sig själva och den politik, som i stora drag, har skapat dagens situation för svenska arbetare.

Utöver demonstrationer med falska avsikter så fanns det även demonstrationer med ärliga avsikter dagen till ära, två demonstrationer som den riktiga politiska oppositionen stod för, nämligen nationalisterna. En i Helsingborg och en i Södertälje. Själv befann jag mig i Södertälje där Nationaldemokraterna arrangerade ett återkommande 1 maj-firande till ära för svenska arbetare.

Jag i samtal med en positiv Södertäljedam

I ett ruggigt Södertälje samlade vi runt 70-80 personer. Med fanborgen i täten marscherade vi sedan från Stadsparken, genom delar av centrum och fram till Politikertorget. Vi kom tyvärr igång senare än planerat då ljudutrustningen krånglade, men i det stora hela så var det en lyckad dag.

Läs reportage: Nationaldemokraterna demonstrerade den 1 maj

Inga kommentarer: