onsdag 26 maj 2010

Partiet Demokratisk Allians går in i ND

Söndagen den 23 maj befann jag mig i Huskvarna tillsammans med en hand full partikamrater. Anledningen var ett möte med personer som tidigare har tillhört partiet Demokratisk Allians, och innan det Sverigedemokraterna. Nu hade tiden kommit för dessa att ansluta sig till Nationaldemokraterna.

Demokratisk Allians bildades i början av år 2009 efter interna komplikationer inom SD. Partiet växte och etablerade sig på olika orter runt om i landet och verkade mer eller mindre som ett alternativ till SD. Eftersom DA:s politiska mål sammanfaller relativt väl med ND så såg man ett ingående i ND som en naturlig väg att gå. Dels för att ena fler nationalister under samma flagg och dels för att förutsättningarna för att bedriva verksamheten underlättas inom ND.

Den 23 maj gick Demokratisk Allians in i Nationaldemokraterna

Förre detta DA-medlemmar som närvarade på mötet var bland annat partisekreterare Carl Johan Backenstierna och andre vice ordförande Kjell-Åke Stonblaster som alla direkt kommer att börja fokusera på ND:s verksamhet. Bortsett från enstaka individer så kommer DA:s riksorganisation inklusive samtliga distrikt att gå in i ND. En av dem som går in i ND är Thomas Bengtström som för närvarande sitter som folkvald i kommunfullmäktige i Tranemo.

Sammanslagningen innebär bland annat att vi kommer att kandidera i flera kommuner i distrikt öst som jag är organisatör för, något som är mycket glädjande. Förstärkningen från DA kommer definitivt att betyda mycket.

I takt med att SD bevisar att de inte längre är något parti för Sverige och svenskarna så tappar man både avdelningar, företrädare och medlemmar runt om i landet. Ett parti som däremot avancerar och hela tiden vinner ny mark är Nationaldemokraterna.

Med anledning av DA:s övergång så har det blivit en del publicitet från etablerade medier, jag har själv gjort två intervjuer. Bland annat så har Jnytt skrivit om det hela
(Varning för vinkling och politisk korrekthet):

Jnytt – Nationaldemokraterna ställer upp i kommunval

10 kommentarer:

Anonym sa...

Mycket bra! ND kommer göra sitt bästa val någonsin 2010 hoppas jag!

Anonym sa...

Ser inte ut att vara dom vassaste knivarna i lådan på den där bilden.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Ja, det ser bra ut och även jag tror att vi kommer att kunna göra ett riktigt bra val. Uppmana alla du känner att rösta på ND! :)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2

Vad vill du säga med din kommentar? Har du träffat samtliga på bilden?

Anonym sa...

Ett stort Grattis!

Äntligen kan ND expandera på bredfront. Nu finns både pengar, kompetens och ny förmågor etc.

/Aktivist

Anonym sa...

Rasmus... om du ser en bild på en grupp afrikaner har du npg en ganska generaliserande åsikt om vad det är för na utan att ha träffat dem personligen...?
På samma sätt har jag en åsikt om de personer på bilden (några undantag, Marc, Rasmus och n¨n till) som ser uppenbart utvecklingsstörda ut.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym (Aktivist)

Tack så mycket!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 3

Din jämförelse är både omogen och irrelevant. Vill du diskutera att DA går in i ND så är du välkommen att göra detta.

Anonym sa...

Kul att ni får lite mer "bredd" i partiet! Grattis och Lycka till!

"Bekymrad Pappa i Vimmerby"

Anonym sa...

Vad har hänt med Vice ordförande i Demokratisk Allians Kjell Ek har han inte följt med in i ND? Det var ju han som startade DA. Kjell Ek är absolut den drivkraftigaste av alla i DA. Kommer han inte över är det risk att det spricker! Han var den viktigaste personen. Se till att han kommer över. Om ND vill fortsätta att växa gör ni bäst i att Kjell Ek kommer med.