tisdag 11 maj 2010

Asylsökande ska utveckla kommunens tätorter

Under förra veckan framkom det att Migrationsverket vill placera asylsökande i de tomma lägenheterna i tätorten Storebro, och har därför vänt sig till det kommunala bostadsbolaget Vimarhem. Vimarhem har sedan i sin tur vänt sig till kommunstyrelsen som skall se över frågan om att ”utveckla” kommunens tätorter med berikande mångkultur.

Storebro är en tätort i Vimmerby kommun med runt tusen invånare. I samhället finns 160 lägenheter, varav 29 står tomma i dagsläget. För en tid sedan fanns det mellan 30-40 tomma lägenheter. Detta var något som uppmärksammades av Migrationsverket som vände sig till Vimarhem.

Jan Erixon, VD för Vimarhem, sade i en kommentar i Vimmerby Tidning under förra veckan att ”Det var riktigt hett då, de vill hyra så mycket som möjligt eftersom de har svårt att hitta bostäder åt asylsökande och vi är naturligtvis intresserade av att hyra ut lägenheter, det är det vi ägnar oss åt.

Enligt Erixon handlar det i första hand om 6-8 lägenheter, men innan det blir aktuellt så vill han ha med kommunstyrelsen i en uppgörelse. Kommunstyrelsen, med centerpartisten Per-Åke Svensson i täten, hoppas på att kunna ge besked under maj månad.

Istället för ordentliga satsningar så vill politikerna nu "berika" Storebro med mångkultur

Sedan tidigare har kommunen ett avtal med Migrationsverket om att ta emot 40 så kallade flyktingar, men denna siffra överskrids allt jämt. Under förra året så valde kommunen även att bygga om lokaler i tätorten Södra vi för att där inhysa nio så kallade flyktingbarn, efter att inga familjer i kommunen var intresserade av att öppna sina hem för dem. Ungefär samtidigt som boendet öppnade, augusti 2009, så gick socialförvaltningen ut och sa att kommunen borde ta emot dubbelt så många. Nu är det alltså Storebros tur att berikas då politikerna skall ta sitt ”solidariska ansvar”.

En starkt bidragande orsak till att det finns många tomma lägenheter i Storebro torde vara oviljan att satsa på tätorterna. Detta är något som inte är unikt just för Storebro, utan i stort sett samtliga tätorter och landsbygd får stå tillbaka på grund av den förda politiken som väljer att prioritera annat.

I takt med att det inte satsas på tätorterna och landsbygden så försvinner attraktionskraften och folk väljer att flytta av olika anledningar. Det blir heller inte speciellt lockande att flytta ut till tätorterna där mackarna försvinner, samhällsservicen dras ned och skolorna hotas av nedläggning.

Nu ser man en chans i att dölja felprioriteringarna genom att fylla upp bortfallet och de tomma lägenheterna med asylsökande. På kort sikt ger detta pengar, men de långsiktiga konsekvenserna verkar inte existera i politikernas tänkande. Om en massa asylsökande kommer att stärka Storebros attraktionskraft som en naturskön tätort återstår dock att se. Jag är övertygad om att så inte är fallet.

5 kommentarer:

Mattias sa...

Man vet aldrig vad flyktingar kommer med. Tänk på att det var just flyktingar som byggde upp Storebros varvsindustri.

Tobias Olofsson sa...

Ja vad ska man uttrycka för åsikt kring detta då?

Är inte förvånad, känns som det börjar bli lite av vardagens nyheter likt dessa. Mord, våldtäkter, övergrepp, ökad invandring.

Vad skall man då göra åt problemen, och vad KAN man göra..

Aktivera er, organisera er, visa ert missnöje, diskutera öppet och brett. Skriv insändare, ring politiker, ifrågasätt, ALLT!

I Hultsfred och Vimmerby börjar det mera kännas som att en ordentlig kraftsamling, likt en manifestation, eller demonstration sitter på sin plats. Samla ALLA nationellt sinnade individer, oavsett organisation/parti tillhörighet. Det är dags att vi visar att måttet är rågat. Vi är många och tillsammans, samlade i en obunden Demonstration skulle vi samla många.

Förr hängde man förrädare, idag sitter de i riksdagen!

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Mattias

De som var med och byggde upp Storebros varvsindustri var ester, alltså ett närstående folk som uppenbarligen inte hade några större problem med att assimilera sig i samhället. Detta var runt 70 år sedan och förutsättningarna såg helt annorlunda ut på den tiden.

Att likställa detta med dagens massinvandring är inte relevant över huvud taget, så jag förstår inte vad du vill säga med din kommentar.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Tobias Olofsson

Jag håller helt med dig. Svenskhatarna tillåts i dag att flytta fram sina positioner, och detta sker nästintill utan motstånd. Fortfarande vilar förbannelsen över Sverige, en förbannelse som passiviserar folk och på grund av rädslan att bli utpekade så väljer folk istället att tiga, men till vilken nytta och till vems fördel?

Det finns i dag en mindre grupp människor som har tagit modet till sig och ställt sig på den andra sidan för att öppet göra motstånd mot det avskyvärda som händer mitt framför våra ögon. Att ansluta sig eller stödja denna grupp är ett måste om en förändring skall bli möjlig. Att sitta hemma och vänta på att valdagen skall komma för att då lägga sin röst på SD och hoppas på att alla problem skall lösa sig är ett stort misstag. Dagens enorma problem kan inte lösas av höger, vänster eller liberala Sverigedemokrater. Den som inte förstår det bör öppna ögonen och se hur verkligheten verkligen ser ut.

Vad gäller en oberoende demonstration så är det en idé värd att tänka på. Vi måste ta alla tillfällen som ges för att protestera mot detta vansinne. Nog är nog, och nog är det nu!!!

Tobias Olofsson sa...

Det finns åtskilliga historier man kan förtälja om så kallade vänner/kamrater som så helhjärtat (enligt dem själva) engagerade sig och som så fanatiskt brann för sin sak. Dem kallade sig nationella, nu idag i mina ögon, rena rama skräckexemplen på allt jag är emot och allt jag vill slå bort. Att vara engagerad är en sak, men att helhjärtat offra sitt liv åt en sak är en annan. Vänner som svikit och lämnat, av rent ut sagt enkla anledningar, i de flesta fall handlar det om dennes egna karriär. Jobb och flickvän präglar helt klart bilden när man börjar känna att "nu är det dags att lägga ner". Dem själva tror sig dra fördel av det, just pga sin egoism. De vill inte vara utan arbete, flickvän, bostad eller riskera ett hembesök. Dem tycker det är bättre att andra offrar sig, passiviteten är en sjukdom och den måste vi med alla medel slå bort och förgöra, till varje pris. Men jag gläds åt att de som inte pallar för trycket "lämnar". De har inget i rörelsen att göra. Låta andra ro och själv titta på, det är inte korrekta spelregler!

Det vi behöver är fanatiska kämpar som står beredda att ge allt för seger, alla dagar hela året. Vi behöver skola oss själva, kritisera och debattera. Vi skall visa att vi är det självklara alternativet. Dagens politiker är inget val, de är en falsk "trygghet", människan röstar inte med hjärtat, dem röstar efter sin plånbok.

Vad gäller SD håller jag med dig på alla plan, vilket du vet. En röst på SD är detsamma som landsförräderi.