måndag 3 september 2012

Grönsakspaj med quornfärs

När hösten börjar infinna sig så kan det vara trevligt med pajer av olika sorter. Efter en naturvistelse under förra veckan så blev det en grönsakspaj med quornfärs. Enkelt och gott!
Det du behöver är ingredienserna till en pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g kallt smör
2 msk kallt vatten

Till pajen så behövs:
Valfri fyllning (grönsaker och quornfärs i den på bilden)
3 ägg
2 dl mjölk/havredryck
1 tsk salt

Att göra en pajdeg är enkelt. Placera mjölet i en bunke tillsammans med smöret, som bör delas i mindre bitar. Blanda ihop mjöl och smör, tillsätt därefter vatten. Arbeta den tills det har blivit en fast deg. Ha gärna degen i kylskåp i några minuter innan den placeras i pajformen. Antingen så kavlar du ut den, eller så gör du som jag; nämligen placerar den i mitten och trycker ut den tills den täcker hela formen.
Pajfyllningen är ett högst individuellt val, men välj sådant som passar i en varm paj. I denna paj så består fyllningen bland annat av färsk broccoli, majs, wokgrönsaker och quornfärs. Allt detta bör stekas i en stekpanna innan det läggs i pajen, speciellt den färska broccolin. När fyllningen är tillräckligt stekt så är det bara att lägga det i pajformen.

Vispa sedan ihop ägg, mjölk och salt. Häll sedan det över fyllningen i pajen. För den som vill så går det även att tillsätta riven ost, nötter, tomater eller annat på pajytan.
Placera sedan pajen i ugnen på 200 grader i cirka 30 minuter. Därefter så är det bara att hugga in, men glöm inte att servera någon passande sallad till pajen. Smaklig måltid!

Inga kommentarer: