söndag 30 september 2012

Solidaritetsspelning i Kolsva

Lördagen den 29 september så arrangerades en solidaritetsspelning i Kolsva. Uppskattningsvis 150 personer hade kommit för att umgås och lyssna till musikaliska framträdanden av Barny, Ferox, Tors Vrede och Vit Legion. Inledningen på spelningen blev dock tråkig, då den blev attackerad av en beväpnad pöbel när endast ett fåtal personer fanns på plats.

Spelningen arrangerades i en Folkpark, vilken gjorde att lokalen var bra lämpad för ändamålet. Vid scensalen så fanns det flera försäljningsbord som saluförde lite av varje. I en annan del av lokalen fanns det en servering som erbjöd både mat och dryck.

Kvällens musikaliska framträdanden inleddes av den tyske trubaduren Barny. Han spelade flera låtar som publiken kände igen och således kunde sjunga med i. Senare så fick han även sällskap av Viktor från Ferox. De välkända låtarna fortsatte att levereras, inte minst covers på Rahowa-låtar.
Efter trubaduruppvärmningen så var det dags för Ferox att äntra scenen, för första gången på fem år. Bandet gjorde ingen besviken utan bjöd på flera svängiga låtar med inslag av fiol. Några passade även på att bugga runt på dansgolvet. Det var som hämtat från en gemytlig gammal logdans.


Senare på kvällen så var det dags för lite rockigare musik, och först upp på scenen av de kvarvarande banden var Tors Vrede. Bandet drog verkligen med publiken när de levererade egna låtar som publiken kände väl igen. Sista bandet för kvällen var Vit Legion, som ökade tempot ytterligare när de framförde både egna låtar och välkända covers.
Fram mot småtimmarna så började det hela att avrundas. I stort sett så var det en relativt bra spelning med bra musik och trevliga människor. Inledningen var dock tråkig, då en beväpnad pöbel attackerade lokalen på eftermiddagen då det endast var ett fåtal på plats. En nationalist blev knivskuren, någon blev slagen med något släggliknande föremål och flera bilar slogs sönder. Pöbeln jagades dock iväg relativt omgående, trots deras antal. Läs mer om denna händelse i länkarna nedan.

Länkar
Knivöverfall mot nationalister i Kolsva

Inga kommentarer: