söndag 9 september 2012

Minnesmanifestation till Kenny Malmbergs minne

Under lördagskvällen så samlades ett hundratal deltagare i Växjö för att minnas Kenny Malmberg, som blev knivmördad för två år sedan. Efter att två tal framförts så tändes facklorna och avmarschen påbörjades mot det område där Kennys liv tog slut.

Till samlingsplatsen, som var utlyst till Storatorget, hade ett hundratal deltagare kommit. I skaran så återfanns vänner och familjemedlemmar för att ge uttryck för sorg och saknad. Även nationalister hade slutit upp för att dela sorgen och samtidigt protestera mot det svenskfientliga våldet. Påpekas bör att både etablerade politiker och massmedier, de som har vallfärdat till Forserum för att ge stöd åt påstått utsatta somalier, uteblev. En mördad svensk tycks således inte beröra deras hjärtan, om de nu har några hjärta över huvud taget!?
Nytt för i år var att två tal hölls innan avmarschen. Först upp att tala var Stefan Jacobsson från Svenskarnas parti. Han talade om samhällets dystra baksida som skapar offer och att det är av betydelse att vi, svenskar och nationalister, finns där när samhället sviker. Han betonade även vikten av att ta sitt samhällsansvar. Efter Jacobsson så höll jag själv ett tal som bland annat handlade om svenskfientlighetens konsekvenser och att vi alla kan göra något för att hedra de fallna och samtidigt förebygga att flera faller offer.
Strax efter klockan 20 så började facklorna att tändas och deltagarna att ställa upp i led. I täten gick krans- och blombärare. Fackeltåget vandrade sedan genom centrum, förbi villaområden och upp till det lägenhetsområde där Kenny blev brutalt knivmördad. Eftersom att jag var en av fotograferna, och således rörde mig framför tåget, så kom jag i kontakt med flera människor på vägen. Vissa undrade vad som var på gång och andra började berätta egna erfarenheter av det mångetniska samhället, efter att de fått reda på bakgrunden till fackeltåget.
Väl framme vid slutdestinationen så tändes ljus och deltagare lade ned blommor, foton och andra saker som förknippades med Kenny. Tystnad rådde en längre stund vartefter Jimmy, som var en nära vän till Kenny, berättar om förhållandena kring sin väns död. Jimmys ord kommer direkt ur hjärtat och många ser tagna ut. Som avslutning så hålls en tyst minut, en minut tillägnad Kenny Malmberg.
Kenny lämnade efter sig en son, och för att stödja honom så har det upprättats en framtidsfond. Under lördagen så inkom det 2 780 kronor till denna fond. Planerna för nästa års manifestation har redan börjat, så se till att boka in lördagen den 7 september.

Relaterat
Kenny Malmberg - Borta, men inte glömd (2011)

Inga kommentarer: