torsdag 22 maj 2008

Macken läggs ned i Södra vi

Slagen mot landsbygden i Vimmerby kommun har länge haglat tätt och i måndags kom ytterligare ett besked om avveckling på landsbygden. Denna gång är det bensinmacken i Södra vi som skall läggas ned.

För några år sedan lades bensinmacken i Gullringen ned vilket resulterade i att macken i Södra vi blev det närmsta alternativet när det gällde att tanka bilen. Nu när även macken i Södra vi läggs ned tvingas folk från såväl Gullringen, Södra vi och Djursdala att åka in till Vimmerby för att tanka.

Södra vi som nu mister sin mack är sedan tidigare hårt ansatta då banken tidigare i våras slog igen och sedan tidigare finns planer från kommunens sida att även stänga biblioteket. Det är dystra tider för landsbygden och någon bättring är inte inom synhåll. Men det är kanske inte så konstigt då det i detta fall handlar om två aktörer. På ena sidan står kommunen och på den andra sidan står företagsjätten Hydro.

Varken kommunen som leds av Centerpartiet eller Hydro som leds av vinstintresse är intresserade av situationen på landsbygden. Centerpartiet har sedan länge visat att de inte är något parti som driver landsbygdsfrågor på allvar. Företagsjätten Hydro är naturligtvis mest intresserad av vinst och inte av situationen för alla landsbygdsbor som nu mister macken.

Att det nu inte finns någon mack runt Gullringen, Södra vi och Djursdala kan leda till ännu mer avveckling på landsbygden och ytterligare centraliseringar. Något vi nationaldemokrater fördömer då vi vill ha en levande landsbygd på riktigt och inte på låtsas som Centerpartiet vill ha.

Inga kommentarer: