onsdag 14 maj 2008

Landstingsmajoriteten försöker dölja sanningen

I förgår (läs; måndag) presenterade landstingsmajoriteten den nya budgeten för åren 2009-2011 i Kalmar län. Landstingsmajoriteten består av Socialdemokraterna, Vänsterpartiet och Miljöpartiet.

Som jag skrev i förgår så innebar den nya budgeten en del satsningar men också en hel del avgiftshöjningar. Detta med att majoriteten väljer att höja avgifterna är tydligen något de skäms för då de gör allt för att dölja detta faktum.

På youtube finns ett film-klipp där ordförande för landstingsstyrelsen tillika socialdemokraten Anders Henriksson pressenterar den nya budgeten. I filmen pratar han sig varm om den, som han uttrycker det, starka budgeten.

Det anmärkningsvärda med film-klippet är dock att Henriksson helt utelämnar det faktum att många avgifter kommer att höjas i och med den nya budgeten. Då film-klippet heter ”Anders Henriksson presenterar landstingsbudgeten” förväntade jag mig att höra en presentation av hela budgeten. Men vissa delar av budgeten hade tydligen helt utelämnats.

Detsamma gäller socialdemokraten Peter Högberg som på sin blogg enbart skriver om satsningarna och likt Henriksson helt utelämnar avgiftshöjningarna.

I en längre insändare i Västerviks Tidningen går Anders Henriksson (s) Lena Segerberg (s) Johnny Petersson (v) och Ann Hellenborg (mp) ut och presenterar budgeten. I insändaren skriver de sig varma om alla satsningar. Enbart i en mening framkommer det att de föreslår höjningar av en del avgifter.

Varför avgiftshöjningarna döljs på detta sätt av majoriteten är uppenbart. De vet att folk kräver en bra service på sjukhuset till ett överkomligt pris i och med att de betalar så mycket i skatt. Att slänga denna höjning rakt i ansiktet på folk vore mindre klokt så därför väljer majoritetens företrädare att helt enkelt försöka dölja avgiftshöjningarna och hoppas på det bästa.

Frågan är om folket de sägs företräda är av samma åsikt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

BRA!!!!
Ge folkförrädarna vad dem tål. För det är precis vad dem är, förrädare.

Christian sa...

Ren och skär rädsla för att bli påkommna med sina "dolkstötar" i Svenska folkets ryggar.
Fega kräk som utelämmnar sanning efter sanning.