lördag 3 maj 2008

1 maj i Södertälje

Tidigt på torsdagen begav jag mig tillsammans med en delegation från distriktet till Södertälje för årets 1 maj demonstration. Trots omväxlande regn på uppvägen så möttes vi av solsken och ett härligt 1 maj väder i Södertälje.

Väl på plats så blev det lite småpratande med andra partikamrater innan vi ställde upp för avgång. Demonstrationståget bestod av omkring 60 nationaldemokrater och i täten fanns en fanborg bestående av Sverige-fanor och partiets brandgula-fanor. En bit längre bak i tåget fanns en mindre fanborg bestående av fyra Ndu-fanor. På ena sidan hade även en stor banderoll vecklats ut med texten ”Frihetskamp och nationalism, Nationaldemokraterna – den nationella folkrörelsen”.

Efter att jag och andra gruppchefer placerat in alla i tåget och rättat till avstånden bar det av mot torget. Vädret var fortfarande fint med lite blåst vilket var perfekt då vinden tog tag lite smått i fanorna så dem vajade fint i skyn.

På torget var det fullt med folk när vi anlände. Fanorna och banderollen placerades ut runt scenen och några aktivister började dela ut tidningen Nationell Idag till människor på torget.

Allt eftersom talade talare efter talare. Talen berörde bland annat den politik som Socialdemokraterna fört, arbetspolitik, utflyttningen av svenska företag, det höga skattetrycket, utbildning, etnopluralism etc.

I pauserna spelades musik och fikabordet var uppskattat. Många intresserade kom fram och frågade om vår politik. Totalt sett så var det en mycket lyckad dag.

Utöver i Södertälje så anordnades även 1 maj manifestationer i Köping och i Hallstahammar. Dessa var också riktigt lyckade.

Inga kommentarer: