torsdag 1 maj 2008

Centerpartiet i Vimmerby och den obekväma debatten

I december startade jag en tråd på debattforumet på Centerpartiets lokala hemsida för Vimmerby kommun. I mitt första inlägg undrade jag hur Vimmerbys centerpartister ställde sig till Maud Olofssons uttalande på Trosa företagsdag:

- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.

När jag efter en tid går in på debattforumet igen för att titta om någon har svarat så kan jag till min förvåning inte finna mitt tidigare inlägg. Mitt inlägg har alltså bara raderats då det antagligen ansågs som obekvämt. Jag postar återigen samma inlägg och även det raderas.

När jag postar inlägget för fjärde gången så lägger jag även till en del i inlägget och undrar över deras odemokratiska beteende. Det fjärde inlägget blir kvar och tråden blir snabbt den populäraste tråden på hela forumet. När den kommit upp i 16 inlägg så försvinner dock hela tråden helt spårlöst.

Det märkliga var dock att ingen centerpartist försökte ge mig något svar på min fråga. Antingen för att dem har uppenbarliga brister i den ideologi dem sägs företräda eller för att dem helt enkelt inte vågade gå in i debatten. Det enda dem gjorde var att radera hela tråden för att rensa bort det obekväma. Min ”debattmotståndare” kom istället att bli en förvirrad liberal.

På deras hemsida går att läsa följande:

”Vi vill väldigt gärna ha synpunkter, åsikter, frågor och påståenden från Dig som besöker vår hemsida. Det kan gälla Centerpartiets politik, politik i allmänhet i riket, länet eller kommunen, eller något annat Du tycker är viktigt. Kom bara ihåg att det får inte förekomma några kränkande uttalanden i forumet. Allt sådant kommer omedelbart att raderas.”

För det första så var inga inlägg kränkande. Genom att dem tog bort mitt första inlägg tre gånger så går det att tro att så var fallet. Men mitt fjärde inlägg som var precis samma, dock bara med några tillägg, fick vara kvar i flera månader. Det visar att det inte handlade om att det skulle ha varit kränkande utan det bevisar däremot att dem tyckte att inlägget var för obekvämt att svara på. Då ingen centerpartist svarade på min fråga så är det uppenbart att det var obekvämt och då var det enklare att bara radera dem och hoppas på att jag inte skulle posta inlägget igen.

Det är förvånande att Vimmerby kommuns näst största parti inte kan svara på en enkel fråga, utan istället väljer den enkla vägen genom nedtystning. Detta är även ett klart bevis på vad Centerpartiet menar när de pratar om hur viktigt det är med yttrandefrihet och demokrati.

Då mina tidigare inlägg spårlöst försvunnit så tänkte jag att jag skall spara alla inlägg som postas i tråden. I efterhand så skulle det visa sig vara en bra idé då hela tråden, som sagt, raderades.

Nedan följer debatten i sin helhet.


Svenskfientlighet


Nu är detta fjärde gången jag skickar detta inlägg. De tre tidigare gångerna har ni raderat dem utan att ge varken svar eller kommentar. Jag undrar självklart varför detta är fallet? Är det så att frågorna är för obekväma för att svara på? Är det därför ni väljer den enkla vägen genom att helt enkelt radera dem? Vågar ni inte svara på mina frågor i rädsla för att göra bort er? Eller är ni för osäkra på er ideologiska ståndpunkt för att kunna svara?

Nedan följer mitt tidigare inlägg.

Hur ser ni i centerpartiet Vimmerby på er partiledare Moud Olofssons uttalande den 24 oktober under Trosa företagsdag:

- Det var faktiskt inte vi svenskar som byggde Sverige. Det var människor som kom utifrån.

Detta är en intressant frågeställning då ni, på er hemsida, skriver mycket om företagarnas roll i Vimmerby och i samhället i stort.

Står ni på Mauds sida och förnekar och spottar på det svenska folkets hårda arbete genom historien? Eller anser ni att er partiledares uttalande var gravt fientligt mot alla de svenskar som har varit med och offrat både svett och blod för en värdig tillvaro för sig själva och för kommande generationer? Anser ni att vi skall göra våra förfäder osynliga genom att förneka deras gärningar för vårt land? Anser ni att vi skall förneka deras existens bara för att dem var svenskar och inte passar in i dagens mångkultur?

Men det är klart. Självklart så spottar er partiledare på vårt folk, vår identitet och vår ärbara historia. Självklart vill hon förneka att vi svenskar har uträttat något bra på denna jord. Vi är ju bara töntiga rasister som inte har någon kultur eller över huvud taget något att skryta om.

Hur skulle hon annars kunna försvara det mångkulturella experimentet och få dem ”nya svenskarna” att känna sig hemma? Jo, genom att förneka svenskarnas historia. Självklart stämmer hon in i den svenskfientliga kören tillsammans med Sahlin och Reinfeldt. Självklart passar hon också på att smida ännu ett politiskt korrekt uttalande av lögn och hyckleri.

Vi svenskar skall ju ändå ersättas av folk från hela världen och då måste hon ju självklart hitta på för att anpassa historien till de ”nya svenskarna”. Ni i centerpartiet, och i övriga alliansen ordar mycket om att sossarna och deras politik har många brister. Men en sak har ni alla riksdagspartier gemensamt, och det är att ni alla vill införa total mångkultur i Sverige med så inhumana metoder som integration och folkblandning. Allt på det svenska folkets bekostnad.

Anser ni att det svenska folket inte skall ha rätten att få leva vidare i sitt eget land som ett fritt folk utan påtvingad integration? Anser ni att det är viktigare med massinvandring än att säkra existensen för det svenska folket?

Skrivet av Rasmus Gårdebrink den 2007-12-14 18:07:02 |


Svar på detta inlägg:

Sv: Svenskfientlighet


Rasmus. Ditt patetiska ND fick 3 röster i valet till riksdagen av invånarna i Vimmerby kommun. I valet till Vimmerby kommunfullmäktige fick ni hela 2 röster. Hur många röster fick C Rasmus? 1633 respektive 2504 röster. Inser du inte hur patetisk du är? Inser du inte hur utskrattad du är i stan? Gör dej själv en tjänst, flytta till Södertälje, där verkar det finnas många av din sort, det vill säga "Nationaldemokrater".

Skrivet av Erik den 2008-01-03 01:13:10 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Hela ditt inlägg är intetsägande och du bevisar att du inte kan debattera då du helt undviker mina frågor och svävar ut på falska antaganden.

Jag hoppas att en seriös centerpartist kan svara på mitt inlägg istället för en vilsen person som helt saknar förmågan att debattera på ett vuxet sätt.

Jag kan dock tillägga att Nationaldemokraterna inte ställde upp i valet till kommunfullmäktige i Vimmerby kommun under förra valet. Det bedrevs inte heller någon valkampanj i Vimmerby kommun.

Skrivet av Rasmus Gårdebrink den 2008-01-16 15:39:49 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Rasmus, jag tänker inte bemöda mej att svara på dina frågor, eftersom du helt uppenbart använder dig av samma retorik som Adolf Hitler gjorde i sina tal, när han lyckades hjärntvätta folket. Det är otäckt att det i dagens Sverige finns individer som kallar sig för demokrater och använder sig av just denna retorik.

Vad gäller Vimmerbys framtid så vill jag, i egenskap av Vimmerbybo och trogen Folkpartist, fortsätta i samma riktning som staden och dess politiker och entrepenörer gör just nu; fortsatta satsningar på småföretagare, satsningar på en liberal ideologi från Vimmerbys ledande politiker, samt ett fortsatt bevarande av Vimmerbys kulturarv.

Du står ju inte för något av detta Rasmus. Du står för något som skulle rasera allt detta.

Skrivet av Erik den 2008-01-17 19:31:28 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Jag förstår mycket väl att du har mycket svårt för att svara på mina frågor då du är anhängare av en ideologi som är dömd att misslyckas och omöjlig att försvara. Det blir uppenbart då du istället vill kritisera mitt sätt att skriva istället för mina åsikter och den ideologi jag står för. Att säga att du inte vill bemöda dig med att svara på mina frågor ser jag som en klar reträtt och varför skriver du ens om du inte vill/ vågar/ eller kan bemöta mina frågor?

Visst är dagens samhällssystem härligt Erik. Det passar dem som inte kan något men som ändå vill tycka.

Du drar väldigt snabba slutsatser utan att ha någon som helst grund för dem.

Självklart så är jag för satsningar på småföretagare och ett bevarande av Vimmerby och Sveriges kulturarv. Men jag är verkligen inte för några liberala satsningar.

Vad står jag för som skulle ”rasera allt detta”?

Skrivet av Rasmus Gårdebrink den 2008-01-20 23:43:40 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Jag är företagare Rasmus. Jag har lyckats bygga upp något från grunden, med mina egna händer. Har du lyckats bygga upp något i ditt liv? En sak till Rasmus, du påstår att du är för satsningar på småföretagare, men inte på en liberal ideologi. Problemet med din logik Rasmus, är ju att man inte kan bygga upp ett företag om man inte har klassiska liberala värderingar! Detta tror jag de flesta i Vimmerby kommun håller med mig om.

Din ideologi, som du kallar för "nationalism" syftar endast till att skapa misstänkligöranden mellan olika människor i samhället. En sådan politik vill jag inte se i Vimmerby. Några sådana värderingar hoppas jag inte att Vimmerbyborna kommer att börja hysa. Det vore förödande.

I egenskap av liberal och företagare har jag mött många bra människor från världens alla hörn i mitt liv. Min personliga åsikt är att invandrarna som bor i Vimmerby har lyckats integrera sig väl i det svenska samhället. Dessa människor vill du klanka ner på Rasmus, och detta gör mej upprörd. Har du överhuvudtaget träffat några invandrare i ditt liv? Har du gett dom en chans, eller har du dömt dom på förväg?

Berätta för mej Rasmus, jag är nyfiken. Varför blev du "nationell" för?

Skrivet av Erik den 2008-01-21 21:16:07 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Låt mej ochså klargöra att mitt riktiga namn inte är Erik. Det är bara ett alias som jag alltid använder på nätet. Bara så att det inte blir några missförstånd, så att jag inte blandas ihop med någon annan som verkligen heter Erik. Med tanke på att Vimmerby är ett litet samhälle.

Skrivet av Erik den 2008-01-21 21:22:23 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Det är trist att "nationelle" Rasmus inte vill svara på mina frågor. Men jag tar chansen och ställer ett par fler angående partiet du sympatiserar med, "Nationaldemokraterna". Hur ställer du dej till exempel till faktumet att ni har en partiledare som har blivit dömd till fyra månaders fängelse för våldsamt upplopp?

Skrivet av Erik den 2008-02-21 22:13:26 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Varför kan du inte vara öppen med vem du är? Jag tappade motivationen lite när det framkom att du inte vågade stå för vad du skriver.

”Problemet med din logik Rasmus, är ju att man inte kan bygga upp ett företag om man inte har klassiska liberala värderingar!”

Naturligtvis kan företag byggas upp av individer vars ideologi inte grundar sig på ”klassiska liberala värderingar”. Likaså kan en kommun vars politik inte är grundade på ”klassiska liberala värderingar” innehålla ett rikt och utvecklande företagsklimat. Som jag nämnt tidigare så är dina påståenden tagna ur luften och du sätter in dem som verklighet i ditt drömperspektiv.

Att min ideologi syftar till att skapa misstänkliggöranden mellan olika människor i samhället och också bara taget ur luften och ett påstående som du bara tror och hoppas ska stämma.

Den ideologi jag står för innebär bland annat starkare demokrati där demokratin bygger på ansvarsprincipen och där makten flyttas ned till det kommunala planet där lokalinvånarna själva skall vara med i debatten samt att viktiga frågor som berör lokalinvånarna skall avgöras via lokala omröstningar. Landstinget bör avvecklas och dess uppgifter läggas över på kommunerna.
Detta betyder likaså att jag hoppas på att Sverige lämnar EU så snabbt som det är möjligt samt undviker att gå med i EMU.

Jag vill se ett starkt och växande näringsliv med förbättrade förutsättningar att leva vidare och expandera. I och med att Vimmerby kommun har en oerhört fin natur med mycket sevärdheter så vill jag se en fortsatt stark turismnäring. Jag vill satsa mycket mera på landsbygden och småorterna i kommunen. Öppna upp för att människor flyttar ut på landet eller till våra småorter. Jag vill att kommunen uppmuntrar till mindre och ekologiska jordbruk. Som en följd av detta så vill jag se att skolor, äldreboenden etc. serverar lokalproducerad mat.

Jag vill se en bra och säker arbetspolitik som tar tillvara på arbetarnas intresse. Staten bör göra en kraftig markering mot de vinstgiriga storföretag som flyttar produktionen utomlands bara för att tjäna mera samtidigt som de sparkar ut arbetarna helt utan ansvar. Staten bör tjäna folket och inte storföretagens vinstgirighet.

Jag vill naturligtvis uppmuntra föräldrar att uppfostra sina barn i hemmet istället för att överlämna det ansvaret på samhället. Sedan skulle jag vilja se starka föräldragrupper som anordnar aktiviteter tillsammans med sina barn. Vi har ju sett hur situationen närapå har urartat i Vimmerby efter att barnen inte har getts någon ordentlig och kärleksfull uppfostran.
Jag vill erbjuda ungdomar ett stort utbud av alkoholfria aktiviteter där det är naturligt att vara sig själv och att göra det som är roligt. Här har både föräldrar, skola och politikerna ett stort ansvar som inte har tagits. Jag skulle vilja att kommunen byggde enklare hyreslägenheter som ungdomar kunde hyra. Det är inte så lätt för ungdomar att flytta hemifrån idag därför ser jag detta som en bra lösning. Att flytta hemifrån medför ett stort ansvarstagande vilket är viktigt.

Jag vill att det skall vara ordning och reda i skolan. De elever som inte lyssnar på lärarna bör förflyttas då de stör de andra eleverna. Jag skulle vilja se fler och mer utvecklande föraldrasamtal samt att historia blir ett obligatoriskt ämne. Jag skulle gärna se att det lades in en idrottslektion var eller varannan dag i schemat då ohälsan riskerar att bli en stor fara. Jag vill att kommunen verkligen tar krafttag mot narkotikaanvändningen som råder bland ungdomar i Vimmerby.

Jag vill ha en värld av fria nationer där alla folk har rätt till eget land och där alla folks rätt till liv accepteras.

Det var lite kort om mina visioner.

”Dessa människor vill du klanka ner på Rasmus, och detta gör mej upprörd. Har du överhuvudtaget träffat några invandrare i ditt liv? Har du gett dom en chans, eller har du dömt dom på förväg?”

Återigen ett antagande taget ur luften. Jag har inte ”klankat ner” på någon så vad är det du blir upprörd över? Jag har träffat väldigt många invandrare i mitt liv. Jag har pratat, idrottat, gått i skolan med invandrare. Jag har inget personligt emot dem. Finns många av dem som är riktigt hyggliga. Däremot är jag emot regeringen i och med att det är regeringen som har öppnat upp för den invandringspolitik vi har idag. Som sagt så är det många invandrare som jag inte har något emot. Men samtidigt så vill jag naturligtvis att de skall åka hem till sina egna hemländer om detta är möjligt. De hör inte hemma i Sverige. Utan de hör hemma i sina egna hemländer med sina egna folk, med sina egna kulturer, religioner, traditioner etc.

Mångkultur är inte bra för vare sig svenskar eller invandrare. Invandrargrupperna i Sverige vill naturligtvis inte integrera sig och göra avkall på sin identitet bara för att bli några låtsas svenskar.

Jag har varit nationell ända sedan småskolan. Sedan har det hela tiden utvecklats och utvecklingen har format mig till den jag är idag. Likt alla andra människor utvecklas jag fortfarande för varje dag.
Det är inte så svårt att bli nationell när samhället ser ut som det gör.

”Det är trist att "nationelle" Rasmus inte vill svara på mina frågor.”

Försökte du vara rolig med att skriva den meningen? Jag har svarat på i princip alla dina frågor men du har i princip inte svarat på en ända fråga som jag har ställt.

Hade demokratin och mötesfriheten upprätthållits av polisen så hade han och dem andra inte behövt försvara sig och således inte blivit dömd för det brottet.

Skrivet av Rasmus Gårdebrink den 2008-03-03 15:07:53 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Bra skrivet Rasmus.

Skrivet av T.O den 2008-03-05 15:45:07 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Att någon Centerpartist inte tar avstånd från Rasmus åsikter i denna tråd, när det gäller hans obehagliga människosyn, ja det förvånar mej. Jag är ganska säker på att en stor majoritet av de Vimmerbybor som röstade på C i valet, att dom inte har denna syn på invandrare som Rasmus har. Jag tror bara inte att så många är inne och läser i detta forum.

Rasmus, du menar alltså på fullaste allvar att alla invandrare i Sverige ska åka hem igen? Herregud, det är ju helt horribla åsikter. Okej, när det gäller invandrare som begår upprepade grova brott, då ska dom så klart utvisas från landet. Men att att man skulle skicka hem de skötsamma invandrarna, de som jobbar, betalar skatt och bidrar till vår gemensamma välfärd, och som sedan länge har bott i Sverige, ja såna åsikter gör att jag tappar hakan!

Om du nu anser att alla invandrare bör åka hem frivilligt, ja varför går du inte då, till exempel, in i nån av Vimmerbys pizzerior och säger det i ansiktet till dessa invandrare som jobbar där. Gör det Rasmus, man måste stå för sina åsikter! Om du nu tycker att dom bör åka hem igen, sök då upp dom och tala om det för dom personligen! Vore intressant om ni "Nationaldemokrater" för en gångs skull kunde vara ärliga i era liv!

Skrivet av Erik den 2008-03-07 19:20:53 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Erik, jag instämmer helt enkelt i vad du säger.

Skrivet av anonym centerpartist den 2008-03-08 00:09:53 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


"Eriks" fega påhopp är inte annat än sorgliga! Ta för guds skull en seriös diskussion med Rasmus någon gång och sluta med dina otroligt låga kommentarer så som "Vore intressant om ni "Nationaldemokrater" för en gångs skull kunde vara ärliga i era liv!". Att dömma av ett sådant utryck så kan du inte vara mycket äldre än femton, det är i alla fall på en icke påläst femton årings nivå. Sluta med ditt tjaffs nu och bemöt Rasmus på ett sätt som du själv skulle vilja bli bemött på, då allt han just nu försöker göra är att få en seriös diskussion.

Skrivet av C.T den 2008-03-11 18:01:39 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


"C.T", Nu vet inte jag vilket parti du stödjer. Men om du röstade på något av de borgerliga allianspartierna, för att nu ta Rasmus åsikter i försvar, ja då är det tragiskt. Exakt vad är det du vill att jag ska diskutera med Rasmus? Jag vägrar att diskutera med individer som har sån dålig människosyn. Svårare än så är det inte. För det andra så är ett parti som har en tidigare fängelsedömd partiledare, noll i trovärdighet i mina ögon. Herregud, tänk dej själv, om någon av partiledarna för de sju riksdagspartierna skulle bli dömd till fängelse. Han eller hon skulle naturligtvis avgå med omedelbar verkan. Men inte i det "nationella" partiet Nationaldemokraterna, nej då, där känner man fortfarande förtroende för sin partiledare. En sak till Rasmus, skulle du kunna vara så vänlig och förklara för mej varför det något mer seriösare partiet Sverigedemokraterna, varför dom inte har några dömda individer i partitoppen för? Och hur kommer det sig att många som har blivit utkastade med huvudet före från SD, att dom istället har anslutit sig till ditt ND? Hur kommer det sig att Nationaldemokraterna accepterar kriminella i partiet, medans SD inte gör det? Jag gillar inte SD, men jag anser att det är ett seriöst parti, i jämförelse med Rasmus och hans ND! Och du "C.T", att du tror att jag är 15 år, det tar jag bara som en komplimang.

Skrivet av Erik den 2008-03-11 22:54:55 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


"Erik"
Det du precis gjort i ditt senaste inlägg är att föra en disskusion/debatt, ja kalla det vad du vill. Det Rasmus i sin tur vill är att du kanske skall svara på hans frågor och inte avvika från ämnet. Det är väl det som gör att ditt resonemang är oseriöst och lite barnsligt.
Om man nu orkat läsa allt (vilket jag gjort) så ser man vem som försöker komma någon vart, och det är inte du "Erik", tråkigt det där med ditt namn föresten.

Sen huruvida deras partiledares straff skall tolkas går att resonera om i hundra år utan att komma fram till en riktig klar bild, du kanske var på plats och vet exakt vad som hände? Eller bara läst dagens massmedia? Själv har jag pratat med folk som var där och min bild av händelsen är att ND blev attackerade och försvarade sig. Finns filmer om det som ger klara bevis på att det är så.
EJ Nationaldemokrat!

Skrivet av Tobias Olofsson den 2008-03-12 11:20:54 |

Sv: Svenskfientlighet


Det är mycket som verkar förvåna dig ”Erik”. Kan det möjligen bero på att du lever i en värld som du tror är rådande för det folk som du tror står på din sida? Kanske är det helt enkelt så att vanliga människor inte känner igen sig i den bild du försöker framföra i denna debatt. Kanske är det därför som du inte får det stöd du saknar. Kanske är det så att vanliga människor mer känner igen sig i det jag framför.

Jo precis, du har förstått mig helt korrekt. Jag vill, först och främst, att alla icke Europeiska invandrare som idag finns i Sverige åker hem till sina egna hemländer, sina egna folk och kamrater. Detta kräver naturligtvis att det inte pågår något krig eller liknande. Många vill och planerar idag att återvända till sina egna hemländer. Inget vore naturligare än att invandrarna skulle vilja återvända till sina egna rötter. Eller är du av en annan uppfattning?

Jag kan även klargöra för dig att jag inte är rasist eller något liknande som du tycks tro att jag är. Jag accepterar alla människor rätt till liv och jag anser att ingen människa ska behöva drabbas av krig eller liknande. Som jag förklarade tidigare så har jag inget personligt emot invandrare som är i Sverige. Naturligtvis finns det både svenskar och invandrare som beter sig illa. Jag har inget emot att diskutera med en invandrare utan jag tycker snarare att det kan vara intressant. De flesta invandrare som jag pratar med håller med mig och förstår varför jag tycker som jag tycker.

Däremot skulle jag vilja påstå att du ”Erik” är en rasist. Du vill att Sverige blir ett fullbordat mångkulturellt land. Ett land som således kommer att bestå av rotlöshet, konflikter och oro. I förlängningen kommer ditt mångkulturella drömsamhälle att sudda ut ett helt unikt folk och en helt unik kultur, alltså det svenska folket och den svenska kulturen. Sverige har idag en oerhört hög invandring och svenskarna föder väldigt lite barn. Slutsatsen blir således att regeringen ersätter det minskande svenska barnafödandet med helt främmande människor. När en svensk kvinna tex. föder ett barn istället för tre så ersätter regeringen detta bortfall med två främmande människor. Detta leder naturligtvis till att det svenska folket blir mindre och mindre i mängd och i slutändan kommer vi att upphöra att existera.

Det jag kan utläsa av det du har skrivit i denna debatt är precis att du vill att detta skall hända. Du vill alltså att det svenska folket som är helt unikt skall sluta att existera inom en snar framtid. Vem är det då som är rasist, du eller jag? Jag vill, som jag har förklarat i denna tråd, att alla folk skall ha rätt till ett eget land så att vi får en folklig och kulturell mångfald i världen. Jag vill alltså att alla folk och kulturer skall bevaras då jag ser dem alla som unika. Detta vill inte du. Du vill minska världens folkliga och kulturella mångfald genom mångkultur och integration.

Hur kommer det sig att du vill utvisa kriminella invandrare du som är en sådan mångkultur ivrare? Skall vi börja utnyttja människor och bara låta vissa stanna och skicka tillbaka andra till krig och elände? För det är väl inte invandrarnas fel att dem begår brott, det är väl så det brukar låta. Det beror väl på andra faktorer som att dem tex. utsätts för en ”strukturell diskriminering av de rasistiska svenskarna”?

Det bekymrar mig att du tappar hakan av att läsa mina ord. Då jag är en vänlig människa så hoppas jag att du inte kommer att tappa ögonen när du läser detta inlägg =)

”Om du nu anser att alla invandrare bör åka hem frivilligt, ja varför går du inte då, till exempel, in i nån av Vimmerbys pizzerior och säger det i ansiktet till dessa invandrare som jobbar där. Gör det Rasmus, man måste stå för sina åsikter! Om du nu tycker att dom bör åka hem igen, sök då upp dom och tala om det för dom personligen!”

Självklart skall alla stå för sina åsikter, jag gör det till 100%. Varför står du inte för dina åsikter ”Erik”? Att sitta bakom en dataskärm och verka lustig i anonymiteten ser inte jag som att du står för dina åsikter. Jag skulle tro att de flesta eller i alla fall många av invandrarna i Vimmerby vet vad jag tycker. Förstår inte varför jag skulle gå runt till alla invandrare i kommunen och berätta för dem att jag vill att dem skall åka hem.

”Vore intressant om ni "Nationaldemokrater" för en gångs skull kunde vara ärliga i era liv!”

Exakt vad menar du med den meningen? Upplever du mig på något sätt oärlig? Jag skulle vilja säga att jag är en väldigt ärlig människa och inte oärlig som du påstår. Jag säger vad jag tycker och är helt öppen med det och med vem jag är.


”Exakt vad är det du vill att jag ska diskutera med Rasmus? Jag vägrar att diskutera med individer som har sån dålig människosyn. Svårare än så är det inte.”

Tråkigt att du ger upp så lätt ”Erik”. Detta bevisar dock bara vem det är som har rätt. Sanningen segrar alltid.

”Och hur kommer det sig att många som har blivit utkastade med huvudet före från SD, att dom istället har anslutit sig till ditt ND?”

Det beror på att Sverigedemokraterna har liberaliserat sin politik så pass mycket att dem inte vill ha några etniskt medvetna nationalister med i sitt parti. Sverigedemokraterna är som vilket borligt parti som helst förutom att dem vill minska invandringen lite. Sverigedemokraterna menar att en afrikan kan bli svensk bara att denne tar till sig den svenska kulturen och det svenska språket. Vi däremot anser att en afrikan inte kan bli svensk. Alltså beror det på en ideologisk skillnad.
Sverigedemokraterna är enbart ett politiskt parti. Vi, Nationaldemokraterna, är en hel folkrörelse.

I fortsättningen så skulle jag uppskatta om du kunde bemöta det jag skriver på ett seriöst sätt.

Skrivet av Rasmus Gårdebrink den 2008-03-13 00:20:07 | ingen epost

Sv: Svenskfientlighet


Du kan fortsätta att klä in dina korkade åsikter i vilken fin retorik som helst Rasmus. Det är bara en sak som räknas, och det är att man kommer in i kommunfullmäktige. Och du har långt dit Rasmus. Men. Om du mot all förmodan en dag kommer in i Vimmerby kommunfullmäktige, om en si så där 25-30 år, så lovar jag att jag ska käka upp mina tofflor.

Skrivet av Erik den 2008-03-17 21:46:58 | ingen epost


Det finns flera som undrar varför debatten bara raderades. Däribland går att finna den socialdemokratiske politikern Peter Högberg från Vimmerby. På hans blogg kommenterar han händelsen.

På Vimmerby centerns debattforum har det förts en debatt med den lokala nationaldemokraten. Nu har den debatten raderats. Undrar vad som ligger bakom för debatten har förts under en längre tid.”

Inga kommentarer: