söndag 2 december 2012

Stefan Windh lämnar sina politiska uppdrag

Socialdemokraten Stefan Windh, som blev ökänd sedan han ledde en grupp som försökte hindra en opinionsundersökning om asylboendet i Påskallavik, väljer nu att tillfälligt lämna sina politiska uppdrag. Detta skriver Oskarshamns socialdemokrater i ett pressmeddelande.

Utöver Windhs uppträdande i samband med opinionsundersökningen den 21 oktober så har det stormat ordentligt kring hans olika företag. Anledningen till att Windh tillfälligt lämnar sina politiska uppdrag skall, enligt pressmeddelandet, vara den rådande situationen kring hans företag Itest.
Stefan Windh i samband med opinionsundersökningen om asylboendet i Påskallavik.
Den senaste tiden så har Windh och hans företagande granskats på flera håll, bland annat av tidningen Nyheterna och av den nya alternativa veckotidningen Nya Tider. Även kommunrevisionen och EU-kommissionen skall just nu hålla på att granska företaget Itest.

Jag känner att jag kanske inte har allmänhetens förtroende just nu när Itest projektet granskas ur alla vinklar från kommunens revisorer, EU-kommissionen och pressen. Enda möjligheten är att jag stiger åt sidan tills det har klarnat hur allt hänger ihop och var det tar vägen”, säger Stefan Windh i en kommentar till Oskarshamns-Tidningen.

I kommentarsfältet på Nyheternas artikel så är det många som uttrycker sitt gillande över att Windh, mer eller mindre, tvingas att ta en time out.
"Du får mig att skämmas över att vara medlem i samma parti. Du borde bli utesluten och dessutom polisanmäld. Fy fan", skriver signaturen Svensson.

Inga kommentarer: