måndag 31 december 2012

Min sammanfattning av året 2012

Då var det dags att summera och reflektera över det gångna året, ett år som har bjudit på många intressanta händelser och flera bloggrekord. Mycket av verksamhet har kommit att kretsa kring Migrationsverkets härjningar i Småland, men också mycket annat. Nedan följer en hastigt sammansatt summering av året 2012.
En bild, från opinionsundersökningen om asylboendet i Påskallavik, som på ett bra sätt symboliserar år 2012.
I slutet av januari så arrangerades ett informationsmöte om asylverksamheten i Mariannelund, detta efter en rad incidenter där gruppvåldtäkten på en svensk tvåbarnsmamma var kulmen. De ansvariga pratade på som att inget hade hänt, och när de väl nämnde gruppvåldtäkten så påstods det att den hade svetsat samman invånarna. Detta möttes dock av protester.
Läs mer
Öppet möte om asylverksamheten i Mariannelund
Informationsmöte om Migrationsverkets verksamhet i Mariannelund, en verksamhet som har skapat omfattande problem för samhället.
Under januari så genomförde jag även två lokala intervjuer. Den ena med en kvinna som blev antastad på en nyårsfest och den andra med en person som hade iakttagit så kallade flyktingbarn som var ute och shoppade. Under samma månad så passade jag också på att intervjua Daniel Bergman från Frihetsrock, tillika sångare i Endless Pride.
Läs mer
Samtal med kvinna som blev antastad på nyårsfest i Vimmerby
Bloggläsare iakttog lyxkonsumerande ”flyktingbarn” i Vimmerby
Intervju med Daniel Bergman inför spelningen i mars
Min sida på Facebook. Gilla den gärna!
I slutet av januari så skaffade jag en sida på Facebook för att samordna blogginlägg och diverse politiska kommentarer. I slutet av året så hade antalet personer som gillar sidan uppgått till 400 stycken. Missa inte att gilla den!
Läs mer
Nu på Facebook
Nationalister spred kärlek på Alla hjärtans dag i Vimmerby.
I februari, på alla hjärtans dag, så överraskade nationalister Vimmerbyborna med ett tydligt kärleksbudskap i form av en banderoll. Under samma månad så skrev jag även några tankar kring defaitism och tro, något som väcktes på en vinterpromenad. Månaden bjöd även på lokal aktivism, inte minst då tidningen Nationell Idag vid tillfället endast saknade ett 30-tal prenumeranter för att nå nästa presstödsnivå.
Läs mer
Nationalister spred kärleksbudskap i Vimmerby
Vintertankar om defaitism och tro
Nationell Idag delades ut i Vimmerby kommun

Ett politiskt engagemang är inte gratis och tyvärr så är det ofta pengarna som avgör eventuella framgångar. För att skapa en bättre ekonomisk förutsättning så lade jag upp en plan med målsättningen att intäkterna i alla fall skulle gå jämnt ut med de nödvändigaste utgifterna. Så här i slutet av året så kan jag konstatera att detta har gått väl, inte minst tack vare annonsplatser och generösa donationer.
Läs mer
Flattr, donationer och ekonomi
Jag framför Mariannelunds välkomstskylt i samband med en tidningsutdelning.
Mars inleddes med en spelning i de småländska skogarna, närmare bestämt i Rydaholm. På scenen så stod bland annat Henrik Pihlström, Tors Vrede och PWA. Det fortsatte med opinionsbildning i både Mariannelund och i Vimmerby. I Mariannelund så spreds ett nummer av Nationell Idag som innehåller ett reportage om mötet som arrangerades i början av året.
Läs mer
Spelning i Rydaholm
Kvällsutdelning i Vimmerby
Opinionsbildning i Mariannelund
I november så blev det rekord i antalet besökare under en och samma månad.
Detta år har bjudit på flera rekord som är kopplade till bloggen. I oktober så blev det ett nytt månadsrekord i antalet besökare, i december så fick jag en ny rekorddonation och jag har aldrig skrivit så många inlägg tidigare som under detta år. Sammanlagt så har det blivit 132 inlägg under året, och min målsättning i början av året var att skriva minst tio inlägg per månad, något som jag alltså har klarat.
Läs mer
Månadsrekord i antalet besökare
Ny rekorddonation
Bilder från ett reportage som jag skrev år 2009, men återpublicerade på bloggen under året.
I april så återpublicerade jag ett reportage på bloggen som handlar om svenskfientligheten på Vimmerbys skolor, som jag skrev för Nationell Idag år 2009. Under månaden så blev det även officiellt att jag skulle tala på 1 maj i Eskilstuna samt att Moshpit skulle komma och spela på en sommarkonsert.
Läs mer
Vimmerbyelevernas vardag i mångkulturen
Moshpit - We Carry The Heart, enligt mig årets bästa album.
Under årets första hälft så släpptes Moshpits andra album, betitlat We Carry The Heart. Detta är enligt mig årets bästa album, och kanske även tidernas bästa album som har släppts av ett nationalistiskt bolag. Albumet är riktigt professionellt och erbjuder en bred musikalisk variation inom hardcore-genren. Jag passade även på att översätta en intervju med bandet.
Läs mer
Moshpit: Nytt album och release party
Intervju med Moshpit
Jag talar på 1 maj i Eskilstuna.
Täten på 1 maj-tåget.
Under maj så var det då dags för 1 maj-manifestationen i Eskilstuna. Närmare 200 nationalister hade slutit upp för att demonstrera under parollen ”Svenska jobb till svenska arbetare”. Det blev en hård dag, men manifestationen genomfördes och mitt tal handlade om landsbygden och den svenska bonden.
Läs mer
Väl genomförd 1 maj-demonstration i Eskilstuna
Mitt tal från 1 maj i Eskilstuna
Motståndsrörelsens fanor vajade i Mariannelund.
I slutet av maj så blev det också en manifestation, denna gången i Mariannelund i form av ett torgmöte med Motståndsrörelsen som arrangör. Anledningen till torgmötet var de händelser som utspelat sig i samhället sedan Migrationsverket utplacerat runt 200 asylanter. Det bjöds på två tal och efteråt så blev det middag och föredrag i Målilla.
Läs mer
Torgmöte med Motståndsrörelsen i Mariannelund
Min skrivdebut i tidningen Framåt.
Under året så har vi även fått bekanta oss med tidningen Framåt och Radio Framåt, två intressanta projekt. Jag skrivdebuterade i Framåt i maj med en konsert-artikel och medverkade i radion i oktober i samband med opinionsundersökningen i Påskallavik.
Läs mer
Framåt – nytt nationalistiskt magasin
Radio Framåt – ny nationalistisk radiokanal
Skrivdebut i Framåt
Frågesport under Kvilleken i samband med nationaldagen.
Juni betyder nationaldag, och detta år så arrangerade jag och andra nationalister ett lokalt firande i Vimmerby kommuns skogar. Bland annat så blev det besök vid Katthult och Kvilleken, samt grillning och frågesport.
Läs mer
Nationaldagsfirande i Vimmerby kommun
Uppdrag Granskning filmar under asylmötet i Landsbro.
I mitten av månaden så arrangerades ett informationsmöte i Landsbro, men anledning av det planerade asylboendet. På plats fanns även Uppdrag Granskning som filmade hela mötet och senare sände ett program om det hela under september, ett program som var riktigt politiskt korrekt vinklat. Jag bemötte därför programmets innehåll i en längre kommentar.
Läs mer
På plats vid asylmöte i Landsbro
Kommentar till Uppdrag Gransknings avsnitt ”Nya grannar”
Ett fåtal produkter som finns i bloggbutiken.
I mitten av året så la jag upp en mycket enkel bloggbutik på bloggen. Sortimentet består bland annat av litteratur, musik och kläder. Överskottet går in i det politiska arbetet.
Läs mer
Bloggbutik
Moshpit gjorde succé när de var i Sverige för att framträda.
Jag tillsammans med medlemmarna i Moshpit.
I samband med månadsskiftet så var det äntligen dags för Moshpit att komma till Sverige för att uppträda och bjuda den svenska publiken på riktigt bra hardcore. Utöver Moshpit som gjorde succé så uppträda också Wåfflor Waffen, Endless Pride och Nothung gjorde sitt sista uppträdande. Det blev helt enkelt en riktigt bra spelning i kamraters goda lag.
Läs mer
Logspelning i Jönköpingsområdet – Moshpit gjorde succé
Artiklar publicerade om spelningen i Jönköping
En illustration till min text om böndernas situation.
I mitten av juli så skrev jag ett inlägg om böndernas situation, ett inlägg som blev populärt och publicerat som en debattartikel i Nationell Idag och på Realisten.
Läs mer
De svenska bönderna är i behov av ett bondeuppror
Klevbergsgrottan var ett besöksmål under årets alla natur- och kulturaktiviteter.
En airsoft-match under Nordisk Vision.
Sommaraktivism.
Augusti månad inleddes med lokal aktivism i Vimmerby, då tidningar delades ut och affischer om Syrien sattes upp. Det blev även ett besök på det nationalistiska sommarlägret Nordisk Vision som arrangerades i Östergötland. I slutet av månaden så blev jag uthängd som extremist av det ungerskbaserade Athena Institute. På sin sida så har de publicerat den ena lögnen efter den andra.
Läs mer
Kvällsaktivism i Vimmerby kommun
Besök på Nordisk Vision 2012
Utsedd till extremist av Athena Institute
Nationella medier uppmärksammar Athena Institutes extremistutpekande
Medierna visade sitt rätta ansikte under uppståndelsen i Forserum.
Under sommaren så var det fruktansvärt mycket uppståndelse i det lilla småländska samhället Forserum med anledning av att de somaliska invånarna påstod sig ha blivit oerhört trakasserade. De svenskfientliga medierna samlades i samhället och förmedlade ut nyheter om en omfattande rasism mot somalierna. Efter mycket om och med så framkom det dock att det mesta var överdrivet eller helt enkelt påhittat. För att nyansera bilden från Forserum så åkte jag dit och skrev sedan ett större reportage om det som publicerades i Nationell Idag.
Läs mer
Reportage om Forserum i Nationell Idag
Till minne av Kenny Malmberg.
I början av september så var det dags för den årliga minnesmanifestationen i Växjö, tillägnad Kenny Malmberg som knivmördades för några år sedan. Cirka hundratalet hade slutit upp för att med facklor gå till den plats där Kenny mördades. Jag fick även äran att tala i samband med manifestationen.
Läs mer
Minnesmanifestation till Kenny Malmbergs minne
Mitt tal från minnesmanifestationen i Växjö
Ferox gjorde ett efterlängtat uppträdande.
I slutet av september så arrangerades en solidaritetsspelning i Västmanland. Uppträdde gjorde Barny och Viktor, Ferox, Tors Vrede och Vit Legion.
Läs mer
Solidaritetsspelning i Kolsva
Informationsmöte i Påskallavik om det planerade asylboendet.
Oktober inleddes med ett informationsmöte om det planerade asylboendet i Påskallavik. Det hela blev en framgång ur ett nationalistiskt perspektiv, och det var även början på något mycket större.
Läs mer
Framgång på asylmöte i Påskallavik
När media vinklar så visar nationalismen vägen
Asylmötet i Påskallavik har intresserat många
Migrationsverket ser över sin strategi då nationalister har påverkat för mycket

I mitten av månaden så gjorde jag en intervju med Anna-Lena Larsson, initiativtagare till ett nationalistiskt musikprojekt som ska hjälpa hemlösa.
Läs mer
Nationalistiskt musikprojekt ska samla in pengar till hemlösa
En av flera tidningar som slog upp opinionsundersökningen stort.
Frågan som ställdes till folket i Påskallavik under opinionsundersökningen.
Den 21 oktober så samlades jag och två kamrater i Påskallavik för att genomföra en opinionsundersökning med anledning av det planerade asylboendet. Resultatet på frågan ”Vill du ha ett asylboende i Påskallavik?” blev 63 på nej, 8 på ja och en var blank. Således en klar majoritet som inte vill ha något asylboende i samhället. På plats fanns även socialdemokraten Stefan Windh och hans röda politikerkollegor som sökte hindra genomförandet av undersökningen. Vi gjorde även en film om undersökningen som i skrivande stund har fått över 18 000 visningar. Jag blev även intervjuad i en åtta minuter lång direktsändning i Sveriges Radio.
Läs mer
Opinionsundersökning om asylboendet i Påskallavik
Intervjuad av Sveriges Radio angående opinionsundersökningen i Påskallavik
Stefan Windhs flygblad: ”Bojkotta nynazisternas attitydundersökning”
Opinionsundersökningen har rönt stor medial uppmärksamhet
Den politiska absurditeten visar sig i Påskallavik
Värdelös journalistik av Oskarshamns-Tidningen angående Påskallavik
Nya Tider skriver om Stefan Windh och opinionsundersökningen i Påskallavik
Stefan Windh lämnar sina politiska uppdrag
Fackeltåg för mångkulturen i Oskarshamn
Den nya veckotidningen Nya Tider.
I november så fick vi bekanta oss med en ny alternativ tabloidtidning med namnet Nya Tider. Redan från start så kommer den ut en gång i veckan och siktet är redan inställt på presstöd.
Läs mer
Nya Tider – ny tidning med siktet inställt på presstöd
Möte efter asylproblematik i Ingatorp.
I november så var det återigen dags för ett asylmöte, denna gången i Ingatorp.
Läs mer
Asylmöte i Ingatorp
Utdelning i Påskallavik.
I mitten av december så besökte jag åter Påskallavik för att tillsammans med några lokalbor dela ut tidningen Nya Tider, innehållandes ett reportage om opinionsundersökningen samt en granskning av Stefan Windh.
Läs mer
Tidningsutdelning i Påskallavik

Det har varit ett händelserikt år med lite av varje, men det jag kommer att minnas mest från detta år är opinionsundersökningen i Påskallavik. Jag hoppas att du som läser detta ser till att år 2013 blir det år då du säger ifrån och på allvar börjar visa att nog är nog. Gott nytt år!

Relaterat
Min egen sammanfattning av år 2011

Inga kommentarer: