torsdag 13 december 2012

Fackeltåg för mångkulturen i Oskarshamn

Den 30 november så arrangerade de lokala sossarna och SSU en manifestation i centrala Oskarshamn. Manifestationen gick under namnet ”Fackeltåg för ett mångkulturellt samhälle” och bakgrunden var det som har skett i Påskallavik under den senaste tiden.

Jag hade själv inte möjlighet att bevaka spektaklet, men några som gjorde det har hört av sig med både information och filmklipp, så missa inte klippen längst ned.

Manifestationen bestod av två korta tal samt ett fackeltåg. Den ena talaren sade bland annat följande: ”Vår samhällsstruktur har byggt upp segregationen och skapat utanförskapet, och det är inte bra om vi vill bygga det positiva mångkulturella samhället” och ”om det är någon här i kväll som är företagare, kalla några invandrare på anställningsintervju. Anställ någon, det kan vara den bästa affären du har gjort.
Den andra talaren pratade om att det förekommer så mycket hat, rasism och främlingsfientliga kommentarer. Hon tog även upp den så kallade Nätfighten, som skulle gå ut på att argumentera mot invandringskritiker på nätet. Hon sade att Nätfighten var väldigt framgångsrik. Huruvida den var så ”väldigt framgångsrik” finns det delade meningar om.

SSU-Oskarshamn gick ut med information om manifestationen på sin Facebook-sida runt en månad i förväg, trots detta så var det under 30 personer som anmälde sitt intresse av att delta. Detta trots att de lockade med uppmaningar som "Kom och stå upp för ett mångkulturellt Sverige!"

Hur många som sedan verkligen deltog finns det flera uppgifter om. Enligt Nyheternas usla artikel med rubriken ”Många manifesterade mot rasism” så skall det ha varit strax under hundra personer. Enligt en bild på en artikel på SSU-Oskarshamns Facebook-sida så var det drygt 70 personer och enligt personer som bevittnade manifestationen så var det runt 30 personer.

Jag tycker att det var bra att sossarna och deras pajasgruppering till ungdomsorganisation arrangerade denna manifestation. Det gör deras agenda så mycket tydligare och det blir så mycket enklare för vanliga människor att se vilka folkförrädare de faktiskt är.

När invånarna i Påskallavik kraftfullt säger nej till ett asylboende i samhället så torde politikerna backa upp dem, men i stället så arrangerar de ett fackeltåg för ett mångkulturellt samhälle. Jag hoppas innerligt att varje svensk och sund människa tar sig en funderare över detta i samband med valet år 2014.

Youtube - Film från manifestationen II
Nyheterna - Många manifesterade mot rasism

Inga kommentarer: