söndag 16 december 2012

Tidningsutdelning i Påskallavik

Under söndagen så var jag åter i Påskallavik för att tillsammans med lokalbor genomföra en tidningsutdelning. Flera hundra tidningar delades ut och efteråt så blev det en trevlig fika hemma hos en av deltagarna.
Påskallavik får bekanta sig med tidningen Nya Tider, och inte minst så får dem läsa mer om opinionsundersökningen och Stefan Windh.
Det var intressant att vara tillbaka i Påskallavik för att lyssna till de reaktioner som uppstått och de händelser som har utspelat sig sedan vi genomförde opinionsundersökningen om asylboendet den 21 oktober. Enligt flera Påskallaviksbor så är det flera invånare som har tagit tydligare ställning emot den förda invandringspolitiken och flera sossar skall ha vänt partiet ryggen.

Det skall även vara fem svenskar som har sagt upp sina hyreskontrakt, då dessa bor precis bredvid asylboendet. Det skall också vara flera som har avbokat sina julbord vid Stefan Windhs gästgiveri. Vad gäller Windh så tycks det inte vara så många som har sett han speciellt mycket sedan opinionsundersökningen.

Efter den uppmärksammade opinionsundersökningen så skrev bland annat den nya alternativa veckotidningen Nya Tider om det hela i fler nummer, dels om undersökningen och dels om Windh. Därför så passade det bra med en uppföljning i Påskallavik där just dessa nummer delades ut.
Jag tillsammans med två andra som deltog under dagen.
Utdelningen genomfördes i grupper som tog olika områden. Gatorna var riktigt hala, så det var inte så många människor ute. Det blev dock några kortare pratstunder, bland annat med en äldre kvinna som öppnade dörren då hon tyckte att hon kände igen mig. Vid ett tillfälle så kom två slöjbeklädda asylanter med matkassar i händerna och nere vid asylboendet så höll en asylant på att fixa med sin Mercedes. Utöver Påskallavik så delades även tidningar ut i närliggande Emsfors samt Emmekalv.
Merparten av tidningarna som delades ut hade detta uppslag.
Då aktiviteten avslutades så hade drygt 500 tidningar delats ut. Eftersamling skedde sedan hos en lokalbo där det bjöds på fika och intressanta pratstunder. Alla var överens om att dagen hade varit lyckad och att det var mycket trevligt att träffas.

På återseende Påskallavik!

Relaterat
Opinionsundersökning om asylboendet i Påskallavik
Intervjuad av Sveriges Radio angående opinionsundersökningen i Påskallavik
Opinionsundersökningen har rönt stor medial uppmärksamhet

5 kommentarer:

Göran sa...

Snyggt jobbat pojkar.

Johan sa...

Att dela ut över 500 tidningar på en ort med 1000 invånare låter lite väl överdrivet. Gav ni minst två till varje hushåll då?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Johan

Att dela ut 500 tidningar i ett samhälle med nästan 1100 invånare är inte alls orimligt. Kan tillägga att vi inte delade till alla hushåll i Påskallavik, men däremot så delades tidningar även i närliggande Emsfors och Emmekalv.

Anonym sa...

Starkt gjort , kämpa på , oerhört många håller på er ! En God-Jul och ett Gott-Nytt år till er !

Anonym sa...

Nästa gång Rasmus får du kaffe här med!Bosse.