tisdag 30 oktober 2012

Polisanmälan mot Stefan Windh redan nedlagd

Under gårdagseftermiddagen så gjordes en polisanmälan mot den socialdemokratiske kommunpolitikern Stefan Windh. Redan samma dag så beslutade polisen att inte inleda någon förundersökning.

I förmiddags så publicerade tidningen Nyheterna, som är en del av tidningen Östran, en kortare artikel på deras hemsida. Rubriken löd ”Anmälan om ofredande utreds inte”. I artikeln så framgår det bland annat att någon förundersökning inte kommer att inledas, detta då händelsen inte anses falla under allmänt åtal.
Efter att jag hade läst artikeln så kontaktade jag polismannen som hade tagit upp anmälan. Han tyckte att det lät märkligt och skulle kolla upp det, för att sedan återkomma. Under tiden så kontaktade jag länets Åklagarkammare för att få mer information. Personen som jag talade med bekräftade att anmälan hade lagts ned, och detta under samma dag. Jag har sedan försökt att nå personen som tagit beslutet, dock utan framgång.

Det finns, enligt mig, många tveksamheter till det tagna beslutet. Ett beslut som dessutom har tagits mycket fort. Har beslutsfattaren verkligen tagit del av och tagit sig tid att gå igenom det bevismaterial som finns att tillgå? Fanns det verkligen inget brott som Windh har gjort sig skyldig till? Rättfärdigar detta att det är helt i sin ordning att agera precis som Stefan Windh har gjort?

Den möjlighet som finns för att eventuellt kunna ändra på beslutet är att lämna in en överklagan. Huruvida detta kommer att göras är ännu inte bestämt, men troligtvis så blir det så.

Relaterat

Länkar

2 kommentarer:

Göran sa...

Den korrupta nomenklaturan skyddar de sina.

Anonym sa...

Ingen anmälan om förtal?