onsdag 17 oktober 2012

Nationalistiskt musikprojekt ska samla in pengar till hemlösa

Nyligen så presenterades ett nationalistiskt musikprojekt som skall samla in pengar till hemlösa. Skivan är tänkt att komma till våren och i en intervju som jag har gjort så berättar en av initiativtagarna mer om projektet.

Redan så har flera välkända nationalistiska band och musiker meddelat sin medverkan. Målet med projektet är att göra en betydande insats för de hemlösa. Alla kan vara med att stödja projektet oavsett politisk tillhörighet, inte minst genom att inhandla den aktuella cd-skivan när den kommer under våren. Jag kommer med glädje att återkomma till projektet. Nedan följer en intervju med Anna-Lena Larsson, en av initiativtagarna.
Bisson och Anna-Lena uppträder.
Hur kommer det sig att ni har valt ett projekt vars syfte är att samla in pengar till hemlösa?
- Idén om att vilja göra något för våra egna har funnits länge, men vi har varken haft tid eller möjlighet att göra det på det sätt som vi har önskat tidigare. Då vi såg på Facebook att en grupp startat som heter Jag vill ha en insamlingsgala på tv, för de hemlösa i Sverige så tyckte Bisson att det var dags att ta tag i det här på riktigt. Att sitta och gilla något på Facebook är en sak, men att faktiskt göra något är en annan.

- Musiken är ett viktigt verktyg i sig då vi kan nå ut till många och vi vet att många tänker i samma banor som vi. Att vilja göra något för vårt egna folk som behöver det. Då vi vet att organisationer och politiskt aktiva försökt med liknande tidigare och blivit ratade så formade vi en plan för hur detta ska göras, så vi vet exakt till vad och vilka pengarna kommer att gå. Vi kommer att ge pengarna anonymt när det väl är dags.

Hur kommer ni att arbeta med projektet och vilka är delaktiga?
- Vi kommer att börja med att varje band spelar in en låt var, som har med ämnet att göra. Detta kommer varje band själva att fixa med, även vad gäller studioinspelning och annat. Sedan kommer detta att sammanställas till en cd-skiva som ska innehålla i alla fall 15 låtar minst.

- Vi har kontakter med folk som kommer att göra layouten och även trycka upp skivan åt oss. Vi ska göra den riktigt snygg med allt vad det innebär. Sedan kommer vi att sälja den, via alla tänkbara kanaler och vi kommer att försöka utnyttja alla kontakter som vi har inom den nationella rörelsen. Varenda krona från skivförsäljningen kommer oavkortat att gå till projektet. Efter detta kommer nästa fas då vi gemensamt kommer att se över hur och vart vi ska satsa dessa pengar så de kommer bäst till användning. Planer finns även på att göra en spelning till förmån för detta.

- De band som nu är klara är; Enhärjarna, Steelcapped Strenght, Bisson och Anna-Lena, Barny, Vit Legion, Endless Pride, Henrik Pihlström och vi har flera som inte är helt bekräftade ännu.
Vi hade två som hoppade av på grund av deras opolitiska image och det var synd men helt förståeligt.
Vi uppmuntrar fler band att kontakta oss om de är intresserade. Vår målsättning är att skivan ska vara klar till våren och den kommer att innehålla allt som den nationella scenen i Sverige har att erbjuda.

- I övrigt så fortsätter vi att spinna vidare med idéer om hur vi kan få in mer pengar än på bara skivan. Tips på bra idéer tas tacksamt emot.

Vad har ni för övergripande mål med projektet?
- Målet med projektet är att kunna göra skillnad för svenskar som är hemlösa och inte kan få ta del av den hjälp som erbjuds andra. Målet är att kunna vara med och bidra till att några kanske kan få den hjälp de behöver för att komma på fötter igen och vi har mycket kontakter med eldsjälar som jobbar ute på gatorna som kommer att hjälpa oss när vi väl är där. Första steget är att få klart allt som har med skivan att göra så tar vi det därifrån.  Vi satsar på att samla in så mycket som det bara går och förlitar oss på att hela den nationella rörelsen i Sverige kommer att backa upp oss med ett skivköp när det väl är dags.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ni menar svenska hemlösa?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Läs texten så får du din fråga besvarad.