fredag 5 oktober 2012

Nya Dagbladet – ny oberoende nättidning

Under torsdagen så lanserades en ny oberoende nättidning vid namn Nya Dagbladet. Det förstärker därmed trenden som gör gällande att de större etablerade medierna tappar till förmån för alternativa medier.

Nya Dagbladet är en oberoende mediaplattform som vill öka förståelsen för det som sker genom nyheter, analyser och reportage i alla mediaformat. På tidningens hemsida så går det bland annat att läsa följande:

Nya Dagbladet vill bidra till att motverka förenklingar av samhällsfrågor och problem. Istället vill vi erbjuda en mer nyanserad bild samt söka efter orsakerna snarare än symptomen på problem.


Nya Dagbladet vill motverka sensationsjournalistik och undvika skvaller, personlig fixering och blottandet av privatlivet och istället lyfta fram information som är konstruktiv, uppbyggande och relevant för människors tillvaro.

Vi arbetar inte för att törsta nyhetskonsumtionen för stunden för att det sagda sedan skall vara bortglömt dagen efter. Har vårt innehåll låg kvalitet och inget behållningsvärde har det inte heller något verkligt värde för människor.

Det ska helt klart bli intressant att följa Nya Dagbladet. I tider där de etablerade medierna lyfter fram kändisskvaller och annat trams på löpsedlarna så är det enbart glädjande att de alternativa medierna växer, både vad gäller antal och i antalet besökare.

Det är inte vidare märkligt att stora tidningar tvingas skära ned på personalstyrkan samtidigt som 40 procent av svenskarna anser att Aftonbladet och Expressen är oseriösa tidningar. Den som ljuger blir inte långlivad, sanningen segrar alltid!

Länk
Nya Dagbladet

Inga kommentarer: