söndag 11 september 2011

Kenny Malmberg – Borta, men inte glömd

På Storatorget i Växjö samlades ett hundratal individer för att delta i minnesmanifestationen för Kenny Malmberg, som knivmördades av mångkulturen för ett år sedan. Med facklor gick deltagarna till det område där livet tog slut för den 30-årige nationalisten och familjefadern.

Till samlingsplatsen hade både vänner och familjemedlemmar till Kenny slutit upp, för att ge uttryck för sin saknad efter den försvunna sonen, brodern, fadern och vännen. På samlingsplatsen fanns också vanliga svenskar och nationalister som ville dela sorgen och visa sin solidaritet. Alla förenade av sorg och eftertänksamhet.

Omkring hundratalet personer deltog i minnesmanifestationen.

Under månens kalla sken vandrade samlingen mot området där Kenny mördades.

Minnesmanifestationen blev en lugn och vacker tillställning. Väl framme vid området där mordet skedde höll en nära vän till Kenny ett kort, men samtidigt väldigt känslofyllt, tal. Inför nästa och kommande år sade Kennys vän att han ”hoppas att det kommer flera för att minnas” och att ”Kenny aldrig ska försvinna in i statistiken”. Flera deltagare kunde inte stå emot känslan som uppstod, utan visade sin saknad genom att låta tårarna falla.

En vän till Kenny höll ett kort men känsloladdat tal.

Under en lång tid, i ett långsamt tempo, började deltagarna att lägga ned blommor och tända ljus, bredvid fotografier av Kenny. ”Säg något till han. För han hade sagt något till er. Sådan var Kenny”, sade Kennys vän till deltagarna.

Deltagarna lade ned blommor och tände ljus.

En av deltagarna sade högt till Kenny att ”du är jävligt saknad. Hoppas att du har det bra där du är nu”. Efter manifestationen fördes alla nedlagda minnessymboler ut till Kennys grav. Det blev en värdig manifestation, en manifestation som tydligt visar att Kennys minne är närvarande i mångas hjärtan.

Länkar
Realisten - Svensk mördad av invandrare i Växjö
Realisten - Hovrätten ändrar tingsrättens dom

1 kommentar:

Anonym sa...

R.I.P