söndag 1 maj 2011

1 maj i Västerås med Nordisk Ungdom

På årets 1:a maj så befann jag mig i Västerås för att demonstrera tillsammans med Nordisk Ungdom under parollen: Arbete åt alla svenska ungdomar. Detta som en sund svensk reaktion mot vänsterns misslyckande och det kapitalistiska förtrycket som trasar sönder unga människors liv.

I den grönskande Vasaparken i centrala Västerås hade mellan 70-80 nationalister samlats vid 11:30-tiden. Till största delen medlemmar knutna till NU, men även oberoende nationalister och medlemmar i Svenskarnas parti. I tåget fanns både fanor och banderoller med passande budskap som Klassfred, Begrav kapitalismen – för alla folks frihet samt Arbete åt alla svenska ungdomar.

Tåget gick sedan genom centrala Västerås med torget som slutdestination där ett torgmöte skulle hållas. Bland asfalt och betongbyggnader ekade rop som bland annat löd: En för alla - alla för en och Vi vill ha en sann demokrati - inget jävla hyckleri.


Dagens demonstration var en protest mot dagens system, ett system som bland annat har skapat en ungdomsarbetslöshet som uppgår i 25 procent. Samtidigt så blir den svenska ungdomen ett offer för den etniska diskrimineringen som riktas mot svenskar. Detta då Arbetsförmedlingen subventionerar 75 procent av lönen till företag som anställer nyanlända invandrare. Trots att de röda gärna visar sig ute på 1 maj, så saknar både de och borgerligheten lösningar på dagens djupa problem. Detta då de båda är en del av problemet och det bästa argumentet för detta är verkligheten.

Att den svenska ungdomen väljer att sitta hemma i stället för att ge sig ut och protestera för sina rättigheter och mot förtrycket är givetvis ledsamt. Hur som helst så hoppas jag att de läser om vår insats för deras framtid. Att tiga och tappa hoppet är inget alternativ, det ända alternativet är att göra sin röst hörd och kämpa.

Efter demonstrationen så begav sig folk åt olika håll. Vi åkte vidare mot Södertälje, där Nationaldemokraterna hade sin 1:a maj-protest, för att byta några ord med dem. Ett stopp gjordes också i Norrköping, där två sympatisörer bjöd på fika samtidigt som det diskuterades politik. Dagen kan helt enkelt summeras som lyckad.


Genom centrala Västerås samtidigt som slagorden ekade mellan betongbyggnaderna.

Parollen för demonstrationen var den samma som texten på banderollen: Arbete åt alla svenska ungdomar.

Banderoller med klara budskap.

Tal på torget.

Inga kommentarer: