tisdag 3 maj 2011

Insamling till nytt projekt

Sedan en tid tillbaka så håller jag på med ett nytt projekt tillsammans med en mindre grupp andra nationalister. Mycket av arbetet är klart, men innan vi kan komma igång så återstår vissa kostsamma detaljer. Därför har vi startat en insamling. *Uppdaterad*

Givetvis så är det få som vill bidra ekonomiskt till ett projekt där information saknas. Därför tänkte jag väldigt kortfattat redogöra om projektets ideologiska ställningstagande och dess verksamhet.

Plikten kallar - ge ett bidrag för en bättre framtid.

Projektets ideologiska inriktning grundar sig på en demokratisk etnisk medveten nationalism. Det primära för oss är det svenska folket, dess rättigheter och framtid. Samtidigt så kommer vi att utgå från en etnopluralistisk grundprincip som erkänner alla folks rätt till liv, frihet och geografiskt hem. Vi kommer således att motsätta oss ideologier som förespråkar motsatsen, det vill säga kapitalism, nyliberalism, marxism och mångkulturalism.

Projektet kommer att ha formen av ett organiserat nätverk. Vi kommer att börja där vi står i dag för att sedan ta steg för steg så att uppbyggnaden blir stabil och positiv. Vår vision är att skapa ett brett nätverk mellan nationalister, där alla är välkomna så länge som avsikterna är goda.

Till en början så har vi tänkt att verksamheten skall utgå från tre saker, nämligen gemenskap, utbildning och påverkan. När det gäller gemenskap så kommer det att handla om att arrangera sociala aktiviteter av olika slag så som sportaktiviteter, naturaktiviteter och kamratkvällar. När det gäller utbildning så kommer det att handla om föreläsningar, studiecirklar och kulturaktiviteter. När det gäller påverkan så kommer det att handla om allmän opinionsbildning, kampanjer och stödjande av projekt som vi upplever som positiva. Givetvis så har vi olika delmål och mål med verksamheten, men dessa är för tidigt att prata om i detta läget. Just nu så vill vi mest komma igång med basverksamheten och få den att fungera så bra som möjligt på olika platser.

Du som uppskattar vårt arbete kommer att kunna stödja verksamheten på tre sätt, som stödmedlem, finansiär eller aktiv medlem. Stödmedlem blir du om du vill stödja vårt arbete på ett symboliskt och ekonomiskt sätt. Finansiär blir du om du känner att du vill bidra lite extra med finansiella medel. Det finansiella stödet är viktigt för att verksamheten skall kunna utvecklas på ett effektivt sätt. Vi vill helt enkelt bli bäst på det vi gör och då kommer det att krävas ekonomiska resurser. För att upprätthålla en organiserad struktur så kommer vi även att ha ett aktivt medlemskap som är till för dem som verkligen vill engagera sig i verksamheten och som har något att tillföra. Är du intresserad så är du välkommen att höra av dig.

Tanken till projektet uppkom för flera månader sedan. Mycket beroende på att jag med flera distanserade oss från våra engagemang i ND plus att det fanns flera andra i regionen som inte gjorde speciellt mycket. Verksamheten är således redan igång, men än så länge i minimal skala. Det hela började egentligen i samband med förra årets Salemkampanj då vi delade ut 5 000 blad i fem kommuner. Vidare så har vi arrangerat innebandyspel och deltagit på olika arrangemang. Med det nya nätverket så kommer givetvis verksamheten att öka i omfattning.

Bidra till insamlingen
För att få in ett nödvändigt startkapital så har vi startat en insamling med målet att samla in 5 000 kronor.
Pengarna kommer att investeras i nödvändiga saker så som plusgiro, postbox, administrativa tillbehör, avgifter, informationsmaterial och att komma igång med den löpande basverksamheten.

Än så länge så har vi bara ett personkontonummer, men detta får ni ha överseende med tills vidare. Sätt in beloppet på följande Swedbank-kontonummer: 8401-2, 3 574 481-2 På följande kontonummer om du har Nordea:
8401-2, 003 574 481-2

Skulle det uppstå problem så är det bara att kontakta mig. Jag ska försöka ordna så att det går att se alla bidrag som kommer in. De som vill stå med förnamn och kommun kan meddela det, annars blir det helt enkelt anonymt. Tack på förhand!

18 kommentarer:

Knektnamn sa...

Lägg gärna upp lite mer information!

Det låter mycket intressant, men kanske krävs det lite mer djupgående förståelse för att öppna plånboken.

Vad exakt är det som ska göras, med vilket tillvägagångssätt och kanske till och med lite info om hur pengarna kommer användas.

Ett nytt inlägg med det kan med all säkerhet få mig att slänga in några hundralappar! :D

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Knektnamn

Jag ville hålla det relativt kort så att det inte skulle bli för mycket text, och således jobbigt att läsa igenom. Jag förstår dock vad du menar så jag tar och uppdaterar inlägget inom kort med ytterligare information.

Håll ut! :)

Traditionalist sa...

Låter intressant, men man vill gärna veta lite mer så man vågar öppna plånboken och bidra med några hundralappar. :-)

Anonym sa...

Allting kostar så är det bara. Ett bra initiativ att erbjuda även de som läser bloggen och stödjer dig att bidra till detta.

Tycker det framgår väldigt tydligt att det är ett nationalistiskt nätverk som kräver en del i start-kapital, så mycket pengar man lägger ner på annat kan jag gärna lägga en slant till detta. Får ju läsa din blogg gratis varje dag så nåt ska du väl ha tillbaka ;)

Anonym sa...

ska försöka sätta in lite pengar när jag får möjlighet.. kommer inte bli så mycket men många bäckar små :).

Christofer sa...

Ska helt klart försöka sätta in pengar till detta projektet. Hoppas och tror verkligen att detta kan bli något bra.

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Traditionalist

Jag uppdaterade inlägget i går. Är det någon avgörande information som du fortfarande saknar?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 1

Ja, tyvärr så är tillgången på kapital många gånger avgörande för en effektiv verksamhet. Kapitalet som vi hoppas få in relativt omgående kommer att vara nödvändigt för uppstarten. Desto snabbare pengarna kommer in, desto snabbare kommer vi att komma igång.

Tycker i övrigt att du har en bra inställning :)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 2

Låter bra. Bidra med det du kan så får vi hoppas att andra gör det samma :)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Christofer

Det tycker jag absolut att du skall göra. Kul att du tror på projektet, det gör jag också :)

Traditionalist sa...

Om projektet kommer vara någon typ av lokal projekt eller om den kommer sträcka sig även utanför Smålandsgränser, kommer de någon hemsida till projektet osv. ?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Traditionalist

Verksamheten kommer att vara öppen för hela landet, men till en början så kommer den att begränsas rent geografiskt av naturliga skäl.

Beträffande hemsida så är den under uppbyggnad. Vi hoppas på att kunna lansera projektet inom kort, men innan så vill vi ha det mesta klart. Det är därför som vi har insamlingen, en insamling som vi hoppas skall bringa tillräckligt för att lösa detta :)

Anonym sa...

Inget fel på entreprenörskap. Men börjar det inte bli lite väl trångt nu inom den nationella rörelsen?

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 3

Vår avsikt är inte att trängas med andra genom att konkurrera inom samma nisch. Utan vi vill snarare fungera som en resurs, en plattform där alla kan mötas. Läs gärna mitt inlägg som jag skrev i går :)

Anonym sa...

"Samtidigt så kommer vi att utgå från en etnopluralistisk grundprincip som erkänner alla folks rätt till liv, frihet och geografiskt hem. Vi kommer således att motsätta oss ideologier som förespråkar motsatsen, det vill säga kapitalism, nyliberalism, marxism och mångkulturalism."

Och nationalsocialism/hiterlism?

Mvh Per

Rasmus Gårdebrink sa...

Till Anonym 4 (Per)

Det primära för oss är som sagt det svenska folket, dess rättigheter och framtid. Detta delar vi i stora drag med nationalsocialistiska grupperingar i Sverige. Således så förespråkar inte nationalsocialismen direkt motsatsen på denna punkt.

Vad gäller vår etnopluralistiska hållning kontra nationalsocialismen så beror det på hur den aktuella nationalsocialismen är utformad. Skulle den acceptera de grundläggande principerna i etnopluralismen så skulle det inte handla om någon direkt motsats på denna punkt heller. Skulle det däremot handla om att föra krig och kränka andra folks rättigheter i deras egna länder, utan moralisk anledning, så skulle vi motsätta oss det.

Anonym sa...

Nationalsocialism om det är den som förespråkades av Hitler och NSDAP (i 99,9 % av fallen då man pratar om nationalsocialism så är det ju Hitlers ideologi man menar), så är den raka motsatsen till etnopluralismen, då den gick ut på att Vita arierna skulle härska över världen, läs tex "Mein Kampf".

Nationalsocialism som är etnopluralistisk, kan inte vara densamma som Hitlers nationalsocialistiska ideologi, eftersom hela kärnan i den går emot etnopluralismen totalt.

Med andra ord etnopluralister måste ta avstånd från Hitlers nationalsocialism, precis som den måste ta avstånd från mångkulturalisterna osv.

Mvh Per

Anonym sa...

Kapitalism är ingen ideologi, det är ett ekonomiskt system som är en följd av olika politiska ideologier och politiska beslutsfattare(ofta till höger.)
Vad du kallar "mångkulturalism" är inte heller en enda enhetlig ideologi (även om många verkar tro det) utan en följd av politikers beslut från vitt skilda platser på den traditionella höger-vänsterskalan samt vitt skilda ideologiska ståndpunkter.

Du kanske borde plugga lite mer politisk teori innan du startar ett nytt projekt?