torsdag 5 maj 2011

Mer information om det nya projektet

Efter mitt tidigare inlägg om det nya projektet så har vissa önskat mer information, därför kompletterar jag det tidigare inlägget med ytterligare ett. I detta inlägg tänkte jag berätta lite kort om behovet, visioner och vad som händer just nu.

Av naturliga skäl så kommer jag inte att berätta om saker och ting i detalj. Hur som helst så har vi kommit fram till slutsatsen att det finns ett behov av det projekt som vi håller på med. Alltså ett organiserat nätverk som erbjuder en plattform där människor kan mötas, utvecklas och göra saker tillsammans. Som att
förena nytta med nöje - politik med kamratskap.

Vår avsikt är inte att ena nationalister under ett alternativ. Vår avsikt är att skapa gemenskap och nätverk mellan människor som sympatiserar med nationalismen. Vi vill helt enkelt erbjuda folkgemenskap i realiteten, på ett enkelt och positivt sätt. Detta skall i sin tur underbyggas med utbildning och opinionsbildning.
Vi vill verka i en riktning där vi skapar nationalistiska alternativ, detta är också en förutsättning för att våra idéer skall bli framgångsrika.

Vår vision är att vi skall lyckas göra detta genom att arrangera olika arrangemang och aktiviteter som är öppna för alla, såväl aktiva, som sympatisörer och vanliga svenskar. Ett bra sätt att skapa kontakter mellan folk är att erbjuda en plats för gemenskap. Detta kan till exempel handla om att spela innebandy, teater, resa, arrangera kamratkvällar med olika teman, paddling och vandring i naturen. Gemenskapsaktiviteter är inte bara givande, utan det är också ett bra sätt att få in nya människor på ett avslappnat sätt.

Gemenskapen skall kompletteras med utbildning i olika former. Vår tanke är att detta kommer att ske till exempel genom studiecirklar, föreläsningar, praktisk utbildning och kulturaktiviteter. Gemenskapen och utbildningen kommer i sin tur att kompletteras med påverkan. För de som inte redan är aktiva så kommer vi att erbjuda opinionsbildande aktiviteter så som kampanjer, social aktivism, marknadsbesök och andra saker som för ut våra idéer på ett positivt sätt.

Vi kommer egentligen inte att konkurrera med andra grupperingar, utan snarare fungera som en resurs. Varför har vi då en form av aktivt medlemskap? Jo, för att vi vill ha en kärna som organiserar verksamheten. Det aktiva medlemskapet kommer bara vara till för dem som verkligen vill engagera sig och samtidigt har något väsentligt att tillföra.

Vi som är mest engagerade i arbetet är främst hemmahörande i Småland och Östergötland, plus att vi har kontakt med flera personer runtom i landet som ställer sig positiva till vårt initiativ. Vi kommer att börja där vi står i dag och med de resurser som finns i dagsläget. Vår vision är dock att projektet skall spridas, men det förutsätter givetvis att det finns ett intresse. I vilket fall som helst så kommer vi att börja i en liten skala, och ta steg för steg. Vidare så finns det flera långsiktiga delmål bakom den verksamhet som vi kommer att fokusera på till en början. Om du finner det intressant så är du välkommen att höra av dig.

Det som händer just nu är att vi håller på med hemsidan, sammanställer informationsmaterial och planerar den närmsta tidens verksamhet. Vi hoppas på att kunna lansera projektet inom kort, men det kräver ett startkapital då vissa kostnadskrävande pusselbitar återstår. Därför har vi startat en insamling som vi hoppas att du vill hjälpa oss med, oavsett bidragets storlek.

Bidra till insamlingen
Målet med insamlingen är 5 000 kronor och pengarna kommer att gå till nödvändiga saker så som plusgiro, postbox, administrativa tillbehör, avgifter, informationsmaterial och att komma igång med den löpande basverksamheten.

Sätt in beloppet på följande Swedbank-kontonummer: 8401-2, 3 574 481-2 På följande kontonummer om du har Nordea: 8401-2, 003 574 481-2 Skulle det uppstå problem så är det bara att kontakta mig. Skriv förnamn och kommun om du inte vill vara anonym i redovisningen. Tack på förhand!

Relaterat
Insamling till nytt projekt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Varför går du inte bara med i NU? Vi har ju redan många av aktiviteterna och perspektiven du nämner...:)

Rasmus Gårdebrink sa...

Till gautthiod

Jag tycker att NU fyller en funktion och gör ett bra arbete genom aktioner som uppmärksammar diverse problem som existerar i samhället. Dock så är NU inget för mig, i alla fall inte i dagsläget. Däremot så hoppas jag på ett bra samarbete inom vissa områden.