lördag 2 april 2011

Angående Libyen

De etablerade politikerna har dragit in Sverige i ytterligare ett krig, inbördeskriget i Libyen. Enligt ett beslut som togs i riksdagen den 1 april så kan Sverige sätta in åtta Jas 39 Gripen och 250 soldater, flera plan har redan skickats.

Först och främst så vill jag rikta applåder till Sverigedemokraterna som röstade nej till förslaget och till de nationalister från SvP som genomförde en aktion under debatten, genom att hålla upp en banderoll och ropa ut sitt missnöje.

Situationen i Libyen är komplicerad och jag har inte tagit ställning för någon sida, men i vilket fall som helst så bör det vara folket i Libyen som avgör vem som skall styra landet i fortsättningen. Det är inte upp till USA, Sverige, Nato eller någon annan att avgöra genom militära insatser, genom att bomba i den så kallade demokratins namn.

Huruvida det finns något folkligt stöd för ett svenskt deltagande, i samarbete med Nato, är givetvis ytterst tvivelaktigt. Lika tvivelaktigt är det folkliga stödet för det svenska deltagandet i ockupationskriget i Afghanistan, som pågått sedan år 2002. Senast i fredags dödades ytterligare en svensk i Afghanistan.

Tyvärr så har vi alldeles för veka politiker i Sverige. Det är tydligen viktigare att fjäska och ställa sig in hos USA än att stå upp rakryggat för det som är rätt.

Länkar
Marc Abramsson (ND) - Den internationella interventionen i Libyen väcker fler frågor än svar

Relaterat
Många frågetecken kring Sveriges insats i Afghanistan

Inga kommentarer: